Slik praktiserer vi vår tro

Jeg vet det blir veldig mye om vår tro akkurat nå, men siden jeg har fått diverse spørsmål synes jeg det er greit å ta det fortløpende så jeg ikke glemmer det og sånn at de som spør ikke glemmer at de har spurt.

Nå skal jeg skrive litt om hvordan vi utøver vår tro hjemme/i hverdagen og i kirken.

Morgenbønn:
Hver morgen ber vi morgenbønn sammen som familie (det hender noen er for trege til å stå opp, men vi ber for maten før vi spiser og kan ikke alltid vente på alle, men hovedsaklig gjør vi det sammen så langt det lar seg gjøre).
Og så leser vi i skriften sammen. Enten så leser pappaen for dem eller jeg gjør det og vi snakker om det vi leser, og om hvordan vi kan bruke det i vår hverdag. Noen ganger leser alle sammen på tur og da leser vi noen vers hver. Nå for tiden leser vi i Mormons bok, men vi leser også i Bibelen. (Vi sidestiller disse to bøkene da de vitner om det samme evangeliet).

Eskil er med å leser noen vers. Han er blitt en flink leser som nettopp her begynt på skolen.

Eskil er med å leser noen vers. Han er blitt en flink leser som nettopp har begynt på skolen.

11997308_10153502191885236_1772155107_n

Leser i skriften med barna. Denne morgenen i morgenkåpa.

Leser i skriften med barna. Denne morgenen i morgenkåpa.

Vi ber også for maten når vi spiser middag.

Hjemmeaften:
Hver mandag har vi familien hjemmeaften der vi har et lite program som består av:
Åpningssang (som er en familiesang som Mia har laget).
Åpningsbønn (hvem som helst av oss kan gjøre det. Jeg eller mannen min ber en om å holde bønn).
Så har vi en liten leksjon om noe vi synes er viktig. Det kan være et prinsipp i evangeliet, som f.eks bønn, dåp, eller vi underviser/snakker om verdier som tilgivelse, ærlighet, nestekjærlighet, å si unnskyld og masse annet.
Dette kan også hvem som helst av oss gjøre. Oftest er det jeg som gjør dette. Men alle sammen bidrar. Barna har også holdt leksjon.
Og så har vi gjerne en morsom aktivitet som blindebukk, mimelek eller noe sånt.
Noen ganger har noen også tilberedt noe godt å spise, som fruktfat, kakao, kake, muffins eller noe sånt.

Pappa løper etter Julian under "stiv heks" på en hjemmeaften. Dette var i fjor eller to år siden.

Pappa løper etter Julian under «stiv heks» på en hjemmeaften. Dette var i fjor eller to år siden. Leke sammen er viktig. 

Mia løper etter Lilli

Mia løper etter Lilli

Mia løper etter Elias.

Mia løper etter Julian.

Aktiviteter i uken:
Fire morgener i uken er de to edste på «Seminar» FØR skolen(0700-0745) på en videregående skole i sentrum. Julian må da ta buss tilbake til skolen. Silje kan gå bort til sin skole.

På onsdager er det aktiviteter i kirken for ungdommene.
Hver onsdag for gutter og jenter fra 12 til 18. Noen ganger er de delt (gutter/jenter) og noen ganger er de felles.
To onsdager i måneden fra gutter og jenter fra 8 til 12 år.

På lørdagskveldene pleier vi å ha en rolig kveld. Jeg og mannen min pleier å bruke kvelden til å forberede oss til søndagen med å forberede leksjoner vi skal ha og vi kan også snakke litt sammen om det som vi skal ha leksjoner om og tanker og følelser vi har rundt det.
Jeg har for tiden en oppgave i «Primærforeningen» som er for barna, og mannen min underviser ungdom fra 14 til 18 år (gutter og jenter), og dette har han gjort i 5 år nå. Han er også seminarlærer på onsdagene. Det er en klasse fra for de fra 14 til 18 år. Et studium av skriftene over 4 år. De har morgenseminar (som jeg skrev om over) man-tir-tor-fre, fra 07-7045, og på onsdager har de denne klassen på ettermiddagen, rett før aktiviteten samme dag.

Kveldsbønn:
Hver kveld samler vi hele familien for å avslutte dagen med en kveldsbønn. Det går på rundgang hvem som ber. Alle bønner vi ber er forskjellige, og er ikke et fast vers eller noe. En kveldsbønn kan arte seg omtrent som dette: «Kjære Himmelske Fader. Vi takker det for at vi har alt vi trenger, at vi har hus, bil, mat og klær. Vi takker for at vi har hverandre og at vi er en stor familie og har det godt sammen. Vi ber om at vi må få sove godt og trygt i natt. I Jesu Kristi navn, Amen».
Det varierer hva innholdet er etter hvem som ber, og hvilke behov vi tenker over. Vi ber for de som er syke og for andre som ikke har det så godt som vi har.(Spesifikt altså, f.eks = vi ber for mamma som har vondt i skulderen og at den må bli bra, og vi ber for flyktningene at de må fine fred og at mange mennesker må åpne sine hjerter for å hjelpe dem, og vi ber for Julian som har en prøve i morgen og at han må huske det han har lært. ). Det er viktig at vi husker på å takke for alt og ikke bare å be om ting.

Utover dette så prøver vi så godt vi kan å være gode mennesker. Vi prøver så godt vi kan å etterleve Guds ord.

Men det betyr jo ikke at vi går rundt og er alvorlige hele tiden, og det tror jeg vi fikk vist ganske godt da vi var med i serien «Familieliv» som gikk på tv for nå ett år siden. Vi tuller og tøyser hele tiden og tar oss selv ganske uhøytidelig.
Vi har det godt sammen. Vi har absolutt våre utfordringer både i ekteskapet og med barna. Utfordringer som vi prøver på beste måte å finne ut av/takle/overkomme, hjelpe hverandre med….i det hele tatt vokse på, sammen.

Det å holde sammen og vokse sammen er noe vi vektlegger veldig. Vi snakker mye med barna om dette, og at vi må støtte og oppmuntre hverandre alltid.

Dere kan lese mer om hva vi gjør på Familiens Hjemmeaften under kategorien «Hjemmeaften». Der har jeg skrevet endel om akkurat hva vi gjør de forskjellige gangene. Det kommer til å komme flere innlegg der også.

Følg oss gjerne på Facebook 🙂

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

3 Comments:

  1. Bare lurer : dersom ett av barna deres ikke vil ha en tro lenger, hva tenker dere om det ?

    Veldig spennende å lese litt om deres tro 🙂

    • Hvis ett av barna ikke vil tro så vil vi synes det er kjempetrist selvfølgelig. Men det er noe de må stå for, og noe de må velge selv. Og vi skal elske dem like mye uansett. De færreste jeg kjenner har det slik at alle i familien vokser opp i forblir i troen. Men vi håper jo på det for vår del, at alle barna vil velge å tro.

  2. Her var det masse jeg ikke visste <3 Spennende å få litt innblikk i hvordan dere gjør det 🙂

Comments are closed