Mat for små mager

Jeg har ikke pleid å være så veldig flink til å lage babymat selv. Det er blitt mye kjøpt grøt opp igjennom årene. Men det jo faktisk veldig enkelt å lage babymat selv. Har du en stavmikser (eller noe tilsvarende som du kan mose maten med) så kan du lage alt mulig til babyen din, og det tar faktisk ikke lang tid i det hele tatt.

Her er to fine måltider til en liten mage. Min gutt er snart 5 mnd og han liker godt det han får servert av mamma.

Potet og-avokadomos:I kjøleskapet hadde jeg en potet. Og hva kan du liksom bruke èn potet til? JO, til babymat!
Og så hadde jeg en halv avokado som måtte spises opp. Skrell poteten, skjær den i mindre biter, skrap avokadoen ut av skallet, tilsett en liten kladd smør, varm det litt i mocroen, og mos det med stavmikseren.
Vips, kjempeherlig babymat!

Og så havregrøt: 
Kok opp havregrøt som vanlig (med vann), og så moser du den etterpå til så fin du vil ha den. Tilsett litt salt og sukker etter ønske. Men begynn gjerne uten noe, for spiser babyen det uten noe salt eller sukker er jo det bra. Men uansett, når du lager det selv har du kontroll på hva og hvor mye du har oppi.

Avokado og potet-mos, og havregrøt.

Avokado og potet-mos, og havregrøt.

Alt som blir til overs kan du ha i en boks med lokk i kjøleskapet til senere eller dagen etter.

Man ser veldig fort om babyen liker maten.
Most banan er en av favorittene hans.

Med stavmikser kan man trylle frem alt en baby kan ønske seg!

Hva er dine smarte baby-mat-tips?

Linda
Bloggen finner du på facebook! 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Jeg har laget mye fruktmos som jeg fryser i isbitbrett. Og så har jeg prøvd meg på litt grønnsaksmos og middager, men det synes lillebror at er unødvendige greier;) Ikke akkurat en storspist kar her i hus!
    Søtpotetlapper går som regel ned da, så NOE får han da i seg bortsett fra melk, frukt og litt grøt.

Comments are closed