Whaaat? Er det virkelig sant?

/Jeg har et samarbeid med Netflix og skriver derfor hver måned et innlegg om Netflix og hva jeg bruker det til/

I høstferien hadde jeg laget meg en liste på netflix over ting som jeg ville se. Nå har ikke jeg så mye tid til overs for tiden, så jeg tenkte at nå skulle jeg istedenfor å underholdes, lære noe nytt.
Jeg har da sett på «Knives over Forkes» og «Fat, sick and nearly dead 1 og 2» og «Cowspirasy»

Den første handler om mat og om hvor mye kjøtt som spises og dette knyttes opp mot fedme og sykdommer.
I denne filmen fikk jeg vite at under 2. verdenskrig gikk mengden kjøtt vi spiste i Norge, drastisk ned, og med dette gikk også mengden sykdom som f.eks. kreft ned. Og da krigen var over og kjøttinntaket økte, økte også antall personer med sykdommer.
Denne filmen var veldig inspirerende. Jeg lærte masse!

De to neste filmene, «Fat, sick and nearly dead 1 og 2», handler om en mann som i 60 dager presser juice fra frukt og grønnsaker og drakk kun dette.
Han ble kvitt sykdommen han hadde og han kunne slutte helt på medisiner. Det var også mye om kjøttspising kontra plantespising. Skikkelig eye-opener! Veldig inspirerende! Noen som prøvde dette med han, men færre dager ble kvitt plager som migrene og fibromyalgi.

«Cowspiracy» MÅ alle se! Jeg visste ikke at det var såååå til de grader skjev fordeling her i verden. Jeg visste det, men ikke at det var så mye pga husdyrhold og kjøttindustrien. Jeg ble helt sjokkert. Og nå har vi ikke spist kjøtt siden vi så den.
Vi har derimot pøset på med grønnsaker, og du store allverden så mye mer tilfredsstillende det er å bare spise grønnsaker i alle mulige former og smaker og farger og konsistenser.

Jeg dro til en lokal innvandrerbutikk (de kan virkelig dette altså) og der kjøpte jeg masse godt, blant annet sort oliven-mos. Dette har jeg på knekkebrød, med alfaalfa-spirer på og agurk, tomat eller paprika.
Dan HATER oliven, men han smakte det og utrolig nok så ikke bare likte han det, men han ELSKET det!
Vi begge to har en klar formening om at vi som familie skal reduser drastisk på kjøttinntaket her i hjemmet.
Rett før jeg så dokumentaren, hadde jeg vært i Sverige og dermed var fryseren fylt opp med kjøtt!
Det var jeg brått ikke så glad for. Og jeg tror at det kjøttet som vanligvis varer i kanskje to måneder, nå vil vare til neste sommer.

Alt det kornet som brukes til å fore kuer med, kunne vi foret oss selv med OG mange andre sultne fattige mennesker. For ikke å snakke om alt vannet som skal til for å produsere den usunne burgeren som vi ikke engang trenger eller har godt av. Vi nærmest fråtser i kjøtt!
Jeg blir helt kvalm. Det her faktisk helt syyyykt!
No more meet for me!

Dette vil ikke jeg være med på lenger, nå som jeg har lært mer om denne industrien. Den er ikke bærekraftig i det hele tatt!
Dessuten vil jeg ikke pådra meg sykdommer og jeg vil ikke måtte ta tabletter. Så dette snur NU!
Jeg blir ikke helt fanatisk. Jeg kommer til å spise det jeg får servert hos andre ogsånn, og så må vi jo spise opp det kjøttet vi har i fryseren nå. Men vesentlig mye mindre kjøtt enn før.

Her er noen bilder fra filmen:

images (3)

Det er ikke all verdens transportmidler som er ødeleggende for miljøet, det er kjøttindustrien som er verstingen!

last ned

Hva har denne mannen med dette å gjøre? Jo, han er produsent av documentaren.

Hva har denne mannen med dette å gjøre? Jo, han er produsent av dokumentaren.

Heretter blir det myyyyye mer plantebasert kost her i huset!
Lørdag lagde Silje(17) grønnsakskarbonader, søndag hadde vi tacosuppe med soyakjøtt og bønner, i går hadde vi fullkornspaghetti med en kjempegod tomatsaus og store biter av squas, løk, paprika og broccoli. Kjempegodt!
Og vi presser frokostjuice av diverse frukt og grønnsaker.

Jeg anbefaler på det sterkeste alle de 4 dokumentarene, men spesielt «Cowspiracy». Vær så snill å se den!

Hva er din kost basert på?

Linda

Følg oss på facebook! 

/Netflix-samarbeid/

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

11 Comments:

 1. Hei 🙂
  Jeg er sååå glad for å lese dette!! :))))
  Vi har sett de samme dokumentarene, og har vært veganere i to uker nå. Det går kjempefint, og vi spiser masse deilig plantekost. Godt for planeten, dyrene og helsen! Masse lykke til til dere. 🙂

  • Herlig å høre! Fortelle meg gjerne mer! Det føles så godt både i kropp og hjertet 😀

 2. Vi spiser i prinsipp bare egenprodusert kjøtt. Dvs lamm, kylling og kanin. Har akkurat slaktet tre fine værlamm som vi skal klare oss på til neste høst. Alle dyrene får spise masse gress og annet grovfor. Tror det ikke er feil å spise kjøtt, men man kan være selektiv med det kjøttet man spiser. Velge kjøtt fra lokale produsenter det man kan se at dyrene har det bra. Vårt kjøtt er f.eks helt fri fra antibiotika og andre medisiner. Dyrene har levd hele livet sammen med mødrene sine og vært tamme og glade med navn og alt. 🙂

  • Ja, det høres mye bedre ut! Det er den vannvittige masseproduksjonen som er problemet. Selve industrien som er kynisk og bare for å tjene penger. Og mens man kunne matet så mange flere mennesker på jorden 🙂 Spennende å følge med på dere Sigrid. Lenge siden jeg har lest hos deg nå. Jeg må oppdatere meg:)

 3. Takk for tips! Skal få sett hvertfall en av disse dokumentarene sammen med mannen! Der driver jeg nemlig en evig kamp for å spise flere kjøttfrie måltider. Han, som så mange andre føler at middag uten kjøtt, det er ikke middag og han føler han ikke blir mett. Jeg håper å få gjort noe med denne holdningen en gang. For jeg spiser egentlig kjøtt mest for enkelhets skyld, fordi jeg ikke orker kampen hver dag:p Gøy å høre at dere får til sunne og gode middager uten kjøtt

  • Mannen her var også en stor kjøtteter, men ikke nå lenger. Og motivasjonen er hva det gjør med kroppen med tanke på sykdommer. For min del er jeg også opptatt av miljøet:)

 4. 100% støtte herfra. Her i huset har vi ikke spist kjøtt på seks år, og det går kjempefint. Det er en fantastisk god følelse å ikke ta del i den industrien lenger. Etter så mange år savner vi ikke det ikke lenger heller og har omtrent glemt hvordan det smaker. Kjempefint blogginnlegg og kjempefin blogg. Jeg heier på dere hele veien, dere er så flinke.

  • Tusen takk Marianne! Det går fint for oss voksen, så får vi prøve å lage nye gode ting som barna også liker. Tar nok litt lenger tid for barna å venne seg til litt annen mat. Men vi har hatt helt kjøttfrie middager i en uke nå:) Det er jo så mye godt å spise!

 5. Veldig kult Linda! Hos oss ble mine vegatarforsøk sabotert av ungene som kalte det Voodoo-mat… Jeg holdt ut i ca. et år, så ga jeg litt opp. Det ble for tungvint å lage to middager… Jeg er imponert av hva dere har fått til! Hos meg ble det utløst av boken Eat to Live av Joel Fuhrman. Mamma har vært nesten helt vegansk i 10 år nå – og har kunnet kutte drastisk ned på hjertemedisin. Jeg er ikke helt der, men jeg er overbevist om at ingen av oss har vondt av å kutte drastisk ned på kjøttforbruket!

 6. Det var en tid jeg var flink til å lage kjøttfattige middager. Jeg kjøpte offte «sojakjøtt» i helsekosten. De ble gjerne brukt i gryteretter. Jeg brukte også «glutenkjøtt», ble brukt som vanlig biff. Ikke for «glutenallergikere».

  • Jeg har endel soyakjøtt. Er ikke så god på å krydre det akkurat,, så jeg klarer ikke å gjøre det godt til f.eks. taco. Men det funker fint i gryter og sånne ting. Ja. Må lære meg mer om krydring av soyakjøtt. Jeg må visste koke de i bujong og så marinere det ogsånn. Men jeg lærer 🙂

Comments are closed