Jeg fikk en utmerkelse!

I kirken nå nylig fikk jeg en utmerkelse, en anerkjennelse for noe jeg har fullført.
I gruppen for jenter fra 12 til 18 år (Unge Kvinner -UK)  har vi et program som heter «Personlig fremgang» som alle jentene jobber med.
Dette er et program for å rett og slett ha personlig fremgang. De får gjøre mange forskjellige oppgaver som hjelper dem til å forberede seg på å en dag bli en kone og mor, et bedre medmenneske og å utvikle tro og positive egenskaper, ferdigheter og talenter.

Dette er et program som de jobber med i alle de 6 årene som de er i UK.
Da jeg var en av lederen i UK for en stund siden fulgte jeg også dette programmet.
Jeg fullførte det også den gangen jeg selv var i denne aldersgruppen, men det har jo utviklet seg litt siden den gang og er mye bedre nå synes jeg.

Det er ikke så enkelt å være ungdom alltid. Veldig ofte er det ganske vanskelig. Dette programmet vil hjelpe dem til å holde fokus, utvikle seg og sette seg mål og å nå dem. De lærer å forstå at de har en viktig rolle der de er og de kan styrke sitt selvbilde og karakter ved å bli bevisst hvem de er og hvilke mål de har for livet sitt og å holde seg til det gode.

Har man ikke noe mål, aner man ikke hvor man ender opp.

Her er alt det fine stashet man får i UK. Man får et bånd til å ha i skriften etterhvert som man fullfører de ulike delene av programmet. Til slutt får man et fint smykke.

Her er alt det fine stashet man får i UK. Man får et bånd til å ha i skriften etterhvert som man fullfører de ulike delene av programmet. Til slutt får man et fint smykke. Man kan velge om man vil ha i sølv eller gull. Jeg måtte vente ganske lenge på å få mitt smykke fordi det var innbrudd i kirken for en stund siden og da ble alle smykkene stjålet. Det er ikke ekte gull men for de som har fortjent denne anerkjennelsen, er det verdt ganske så mye 🙂

Eksempler på oppgaver og mål:
* Gjør livet i hjemmet bedre. Anstreng deg ekstra i to uker for å styrke forholdet til et familiemedlem ved å vise kjærlighet gjennom handling. Avstå fra å dømme, kritisere eller si noe uvennlig og se etter positive egenskaper hos dette familiemedlemmet. Skriv oppmuntrende lapper, be for dette familiemedlemmet, finn måter å være til hjelp på og si at du er glad i ham eller henne. Skriv om dine erfaringer i dagboken.

* Lær definisjonen av ordet «Fredsstifter». Finn så frem til fem skriftsteder som omhandler fredsstiftere. Bli et eksempel på en fredsstifter hjemme og på skolen ved at du lar være å kritisere, klage, eller snakke uvennlig til eller om andre. Skriv i dagboken din hvordan det å være en fredsstifter er en del av din guddommelige natur og hvordan du vil fortsette å være en fredsstifter.

*Utvikle en ferdighet som du kan bruke i ditt fremtidige hjem, som matlaging, søm, reprasjoner, organisering eller design. Lær en annen denne ferdigheten og forklar hvordan det å opprette et ordens hus er en av dine guddommelige roller.

*I en lengre periode yte tjeneste for noen som trenger hjelp, for eksempel en ung mor, en funksjonshemmet person eller en eldre person. Skriv i dagboken hvordan din tjeneste har hjulpet deg å se guddommelige egenskaper hos deg selv.

*Delta i en fremførelse med dans, tale, musikk eller drama på skolen, i lokalsamfunnet eller i  kirken. På hvilken måte styrket det din egenverd og selvtillit å være med på denne aktiviteten?

* Evaluer din bruk av medier og teknologi. Legg og gjennomfør en plan for å unngå at upassende medier kommer inn i ditt hjem. Sørg for at planen oppmuntrer til sunn bruk av fjernsyn, filmer, musikk, datamaskiner, internett, mobiltelefoner og andre medier i hjemmet.

*Forbered deg til å kunne tjene andre ved å få opplæring i en ferdighet som du kan bruke i nødsituasjoner, som førstehjelp, gjennopplivning eller livredning.

Vel, som dere skjønner så er det utrolig mange flotte oppgaver og mål de kan gjennomføre. Dette var bare noen få eksempler. Alt vil hjelpe dem til å ta vare på seg selv både åndelig og fysisk, utvikle seg selv til å være til støtte og styrke for andre rundt seg.
Det er også mange oppgaver som vil hjelpe dem til å komme nærmere sin Himmelske Far.

Når de altså har fullført dette programmet, får de en anerkjennelse, en medaljong.

Den som har fullført har virkelig gjort en innsats for å forbedre seg selv og vokse og utvikle talenter og ferdigheter.
Dette er en så fantastisk måte å forberede seg til å bli hustru og mor og et litt bedre medmenneske sånn generelt.

Her er den fine medaljongen jeg fikk for min innsats :)

Her er den fine medaljongen jeg fikk for min innsats 🙂

Jeg kjenner at jeg får lyst til å sette igang en ny runde med dette programmet, for det var veldig fint å jobbe med det!

Jeg håper jeg får ha en oppgave i UK igjen ved en senere anledning. Akkurat nå har jeg en oppgave i primærforeningen, som er for alle barn fra 1, 5 til 12 år. Et herlig sted å være! Jeg elsker å være sammen med alle de nydelige barna. Vi har ca 40 barn i vår menighet.

Linda

Følg bloggen på facebook og få med deg mer 🙂

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.