Så var det meg og tøybleier da

//Samarbeid med Gåsungen.no//

Jeg fikk det for meg at jeg skulle teste ut tøybleier etter å ha lest en artikkel om det for et par uker siden. Jeg fikk litt hakeslipp av informasjonen om hvor mye søppel et lite barn produserer hvis han bruker papirpleier. Ett tonn søppel pr. barn! Og jeg som har så mange da. Hjelp!
Min eldste søster brukte tøybleier til sine små, i allefall den eldste. Hun vasket og tørket og brettet og brettet, og det ble lekk og slø og mye styr.

Men nå, nå er det jo så mange flotte tøybleier. De er jo helt kule spør du meg. Og du får bleier i alle mulige farger og mønster.

Jeg kontaktet Gåsungen.no, og skaffet meg mye info samt et flott samarbeid. Jeg fkk tilsent en stor pakke med med litt forskjellig av merker og varianter. Jeg er glad det fulgte med litt instruksjoner på hva som hørte sammen og hvordan jeg skulle begynne, for jeg merket at det der var jeg rimelig grønn på.

Hm, ja...hvor starter man her da?

Hm, ja…hvor starter man her da?

Smartbotton, den var fin!

Bestbottom, den var fin! Knepp knepp og bleien er på:)

Jeg heiv meg i det og tok på Levi en tøybleie. Han syntes han ble kjempekul. Iallefall syntes søsknene det 🙂

Bleia er større enn en vanlig papirbleie, det var det første jeg merket. Han fikk en god stump, for å si det sånn.

Yeah så kul!

Yeah så kul!

Smartbotton

Bestbottom

Nå har jeg brukt tøybleier i noen dager og jeg liker det kjempegodt.
Når man har skiftet på, så putter man den brukte bleia/innlegget i en våtpose, og på kvelden kan man vrenge denne inn i vaskemaskinen sammen med bleiene og sette maskinen på 40 grader. Skal man vaske andre klær samtidig, kan man kjøre en skylling først, særlig hvis det er bæsj der.

OBS RETTELSE i etterkant: En leser gjorde meg oppmerksom på at bleiene skal vaskes på 60 grader og at man alltid kjører en skylling først 😀 (Takk for rettelsen, kjære leser).

Hvis barnet bæsjer, og det får man jo håpe, så kan man riste innlegget nedi doen for å bli kvitt det verste og så putter man de i våtposen. Man kan kanskje skylle den litt i vasken også hvis det er mye. Det finnes også noen papir/rispapir tror jeg det heter som man har øverst i bleien, inntil barnets hud, og denne kan man kaste i søpla (etter at man har ristet av bæsjen).

Bleiene skal lufttørke etter vask. Jeg har ikke nok nå til to dagers bruk, så jeg må supplere litt med papirbleier også. De tar jo litt tid for å tørke. Men har man nok av tøybleier og har en grei rutine på dette med vasking, så er ikke dette mye hassle synes jeg. Jeg vasker jo uansett.

Og dessuten synes jeg det er litt kult med tøybleier. Smart liksom. Føler meg litt flink om det er lov å si det.
Jeg har hatt på han på natten også, og det har ikke lekket ennå.

Jeg viste de til søsteren min som var innom her i går, og hun sa at de bleiene der var noe helt annet enn hva hun holdt på med for alle de årene siden.

Nå skal jeg snart sette på en vask med bleier, bare vente til jeg har stelt ham en gang til i kveld, og så henger jeg de opp før jeg legger meg.

Jeg skal lage et innlegg for helt nybegynnere med info om hva man trenger for å starte, jeg må bare danne meg en oversikt selv og høre med Gåsungen.no.

Er ikke det et søtt navn; «Gåsungen» ? Kjempesøtt:)

Noen av dere som har erfaring med tøybleier, eller som er nysgjerrig og har litt lyst til å sjekke det ut?

Linda

Følg bloggen på Facebook for oppfølging til dette innlegget.

//Samarbeid med Gåsungen.no//

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

  1. Heisann! Kult at du bruker tøybleier 😀 Om det er noe du lurer på i hht tøy så er det nå kommet masse info på nettsiden til Norsk tøybleieforening, og jeg vil også anbefalte facebookgruppa tøybleiesnakk, som er et forum med masse kunnskap og hyggelige folk 🙂
    http://www.bleieforeningen.no

    • Tusen takk for tips. Jeg er allerede med i den gruppen på Facebook 🙂 Sjekker ut bleieforeningen.no. 🙂

  2. Jeg brukte tøy bleier på mine frem til de var 6 måneder. Siden jeg fullamma så trengte du ikke og riste ut bæsjen I do for det er ammebæsj. Det var mye billigere. Tror jeg hadde nok til 4-5 dager og betalte vel 400 kr for den stasjen.sparte mye penger og like enkelt. Kan slenge de I tørketrommel her borte (iallfall noen av bleiene) har mere igjen til og bruke som en backuo hvis vi går tom for bleier na. Veldig sjekkt.

    • Takk for at du deler erfaringen din Lise 🙂 Det var jammen en god pris du betalte! 😀

  3. Vi har brukt tøybleier både på og av litt. Med mellomste gutten vår brukte vi kun tøybleier, denne gang har jeg rett og slett blitt helt overveldet av klesvasken (altså ikke sånn vanlig overveldet, men sånn himmel og hav dette funker ikke overveldet) så vi har brukt det på og av. For to dager siden gikk vi tom for papirbleier og jeg har ikke kjøpt nye enda, så nå er jeg vist kanskje kommet over vaskeromsangsten. Jeg liker det selv mye bedre enn papirbleier.

Comments are closed