Og slik går det med det å kutte ned på kjøttet

For en tid siden skrev jeg at vi har kuttet ut kjøtt.
Vi har ikke savnet det i det hele tatt.

Vi er ikke blitt 100% vegetarianere eller veganere.
Vi har heller ikke presset på barna å ikke spise kjøtt. Og det hender at det har blitt noe kjøtt på oss. f.eks på pizza eller hamburger. Da har vi merket at det var ikke det «store» og at vi fint kunne droppet det.

Jeg og mannen min spiser så og så aldri kjøtt, men om vi er på besøk hos noen og det blir servert kjøtt, så spiser vi det. Men her hjemme lager jeg middager uten kjøtt, og det kan være f.eks:

Lapskaus
Lasagne
Pizza
Supper i ulike varianter
Grønnsakskarbonader
Spagetti med saus spekket av grønnsaker
Pannekaker
Taco
Tacosuppe
Linsesuppe
Fiskemiddag
Tandori uten chicken

Mange av disse rettene var det helt naturlig å kjøtt i tidligere men det har vi kuttet ut og savner det ikke.

Når vi har pizza lager jeg ulike varianter, også noen med kjøtt, siden barna vil ha det.
Det blir selvfølgelig mindre kjøtt på dem uansett, for når jeg lager spaghettisaus blir det med grønnsaker og ikke noe kjøttdeig i sausen som jeg pleide tidligere. Dette er absolutt ikke noe stress.

Lasagna lager jeg meg soyakjøtt. Null stress, alle liker det.
Tacosuppe lager jeg også med soyakjøtt. Går helt fint.

Lapskaus på vanlig måte, bare ute kjøtt. Bruker buljong og krydder.
Jeg finner mange gode oppskrifter, det er bare å google «vegetar» eller «vegan».
Har funnet mange oppskrifter på veganmisjonen.

Vi bruker mye kikerter, det gir mye proteiner og metter godt.
Når vi har grønnsakskarbonader, har jeg gjerne vanlige kjøttkaker også, sånn at barna kan spise det til de tør å smake på grønnsakskarbonadene.
Jeg presser ikke i dem eller tvinger på dem de forandringene jeg og mannen har gjort.
Når jeg lager «skummel» suppe full av «skumle» grønnsaker, så har vi en vanlig tomatsuppe også som et alternativ.

Det er mye mer variasjon i maten nå og jeg bruker mye mer grønnsaker i kosten.
Suppen under er en oppskrift fra veganmisjonen, og den er kjempekjempegod! Barna synes den er skummel, det er jo så masse rare grønnsaker i den. Men de tør nok å smake på den en dag alle sammen og da vil de elske den og angre på at de ikke turte å like den før 🙂 Denne er sykt god!
Det er ikke noe særlig ekstra styr å lage tomatsuppe i tillegg, så jeg lager det også som et alternativ for barna. Men jeg oppmuntrer dem til å smake på den «rare» maten.

Trolig verdens beste suppe!

Trolig verdens beste suppe!

Lapskaus for hele familien, under 30 kr. Kjempegodt. Jeg elsker lapskaus. Her uten kjøtt. Kan også kokes på svineknoke, og det blir kjempegodt, men tar litt lenger tid.

Lapskaus for hele familien, under 30 kr. Kjempegodt. Jeg elsker lapskaus. 

Følg bloggen på facebook her.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

  1. Takk for update Eg har lenge hatt lyst til å kutte ut animalske produkt pga av hensyn til dyrevelferd. Eg er også veldig glad i dyr, så det gir jo lite meining å ete dei då. Fekk virkelig augene opp for helse og miljø aspektet ved dette etter å ha sett forks over knives. No held familien på fire på å gå over til vegansk kost, og for meg går det heilt fint. Har berre eitt barn som et fast føde foreløpig, og han er veldig glad i frukt og grønt, ris, poteter og pasta. Er foreløpig skeptisk til bønner, div sausar og supper osv. Vi tar det i rolig tempo og fokuserer på matglede. Satsar på at det blir ein vane etter kvart

    • Så flott at dere har fant inspirasjon av den filmen! Med barn får man bare ta det litt etter litt 🙂

Comments are closed