Jeg lovte meg selv «Aldri mer grått»

I høstferien syntes jeg det passet å male ferdig trappen, etter at den har stått ferdig grunnet med gul(!) maling siden sommerferien. Det er noe med ferier, da får jeg liksom tatt i et tak. Det var greit å få gjort det nå før det ble for kaldt ute. For en trapp som er malt kan man jo ikke gå i med en gang. SÅ all ferdsel mellom etasjene her unger maling og herding måtte foregå ut døra nede og opp en trapp ute og inn inngangsdøra.

Jeg har bestemt meg for å unngå grått.
Men, det var altså etter at jeg allerede hadde malt veggen OG kjøpt maling til trappa. Jeg brukte altfor lang tid på å finne ut av hvilke farger jeg skulle bruke her i tappa, både på vegg og selve trappa. Det er lite lys i trappa, så jeg ville gjerne ha det lyst, men å ha hvitt der er jo veldig dumt for da synes alle fingermerker og sånt med en gang.
Jeg har tapetsert med en tapet som jeg synes er kul, altså trestammer. Hvor kult er det egentlig? Jaja, jeg synes den er fin og nøytral, og så tenkte jeg at jeg måtte ha en farge som gjør at det hele glir litt sammen, og da ble det en gråtone.

Men, jeg måtte ha noe farge også, så den lille kommoden ble knall gul. Noe jeg først syntes var kult, men som jeg nå er litt usikker på. Det kan godt hende den skifter farge igjen altså.

Jeg hadde bestemt meg for å kutte ut grått, men det var jo da ETTER at jeg hadde malt veggen og kjøpt farge til trappa, så da fikk det bare bli grått her.
Jeg synes det er helt greit, men jeg skulle gjerne hatt noe farger merker jeg. Nå er det heldigvis bare en trapp da, og de andre i huset synes det er fint.

Barna lager masse pærlekunst, og det jo ikke alltid lett å vite hvor man skal gjøre av alle disse kunstverkene. Jeg tenkte at det ville lyse opp og pynte opp i trappa ved å henge dem opp på veggen i trappa. Her vil det fylles opp med pærlekunst!

14642646_10154408532670236_134238198_n 14643078_10154408532940236_1812704942_n 14686631_10154408532590236_1668538856_n 14657670_10154408532595236_171763970_n 14694674_10154408532680236_1821432390_n

Noen før-bilder:

Her er trappen før: Umalt trapp, skitten "hvit" vegg.

Her er trappen før: Umalt trapp, skitten «hvit» vegg. Umalt kommode.

Her er veggen tapetsert, men trappen gammel falmet hvit.

Her er veggen tapetsert, men trappen fortsatt gammel falmet hvit.

 

Men altså dere, jeg føler liksom ikke at jeg er ferdig her, hva kan jeg gjøre i trappa hvis jeg skal gjøre det litt kulere, mer spennende, koseligere, hyggeligere? Andre farger? Skulle jeg malt trappa lysegrønn? Hva slags lys skal jeg ha her? Hva skal jeg ha på den kommoden?

Linda

Følg med på fortsettelsen og andre oppussingsprosjekter. 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

8 Comments:

 1. Jeg elsker sånt som dette – og kommer gjerne med forslag, så får du like det eller ikke 😉 Lurer litt på hvorfor du har kommoden der – har den en nødvendig og praktisk funksjon? Hva brukes den til? Jeg tror jeg ville plassert den et annet sted (gulfargen er fin), og tatt vekk den lampa, som jeg ikke helt ser funksjonen til? Er det lys i den, eller er den for starinlys? Villle nok plasert et smalt speil der, både for romvirkningens skyld, samt at det har en praktisk funksjon. Er det lite lys i kroken, kan en vegglampe monteres, dersom det er strømuttak. Videre – tapeten er fin, og naturinspirert. En grønnmalt trapp ville gjort seg, men du behøver ikke male alle trinnene. Hva med å male bare «karmen», og ikke selve trinnene? Under trappa ville jeg bygd benk, med oppbevaring under. Ville lagt på puter, og montert en vegglampe i kroken – fin liten kosekrok, og praktisk med oppbevaring 🙂 Alternativt kan dere ha en arbeidsplass under der – hjemmekontor for mor? Mange morsomme ideer her: http://www.viivilla.no/interior/trapper/utnytt-plassen-under-trappen/?pNum=10#header-article

  • Takk for innpill. Enig at det lampa skal bort, den passer ikke inn på noen måte i det hele tatt. Vil ikke ha speil her, grøss (og litt skummelt med speil der vi går ned trappa synes jeg, haha) 🙂 Kommoden er jeg så glad i og den pynter opp en kjedelig krok, den står ikke i veien her og det er liksom ikke plass til noe annet uansett. Under trappen har jeg nå faktisk plassert et lite skrivebord jeg hadde som tilfeldigvis også er gult 🙂 Det ble veldig koselig. Og ja, jeg må finne en fin lampe, men har ikke strømuttak her, men det må vi få gjort noe med, for her vil jeg ha en lampe 🙂

   • Venter i spenning på fortsettelsen 🙂 Du må ta bilde av sluttresultatet. Greit å utnytte all plassen man har.

    • Ja, jeg tror jeg skal plassere et speil her i tillegg til kommoden, Og så skal jeg, eller jeg får barna til å lage, en sånn fargerik bolle av pærler 🙂 Det tror jeg blir koselig. Holder også på med å gjøre det koselig under trappen. Og så håper jeg å få på plass lys snart 🙂

 2. Litt enig med hun over her 🙂 Ta vekk kommoden og sett opp et stort speil der, da virker rommet større og om du har lys øverst i trappen blir det reflektert.

  Under trappen ville jeg bygget en benk med skuffer i, og evt gjøre det til din «frisone» der du blogger, leser, slapper av?

  Synes det ble veldig bra med den gråfargen jeg da 😉

  • Takk for innspill 🙂 Det ble et skrivebord under trappen, men jeg kommer ikke til å sitte der å jobbe jeg altså, men det var fint og jeg kan sortere klær der, haha. Passet bra med den gule kommoden også. men kanskje jeg skal teste med speil, og ta bilder, så kan man se 🙂 Gråfargen er jeg nå veldig fornøyd med og det er bra balanse mellom grått og gult 🙂

 3. Knall fint. Synes det var kult med den gule kommoden der jeg 😀

  • Takk, det synes jeg også. Jeg elsker den kommoden, den har jeg hatt i alle år fra jeg var helt liten 🙂

Comments are closed