Hvordan få barn til å sove på nytt rom (6 punkter)

Noen ganger er det sånn at barn skal få et nytt rom i huset fordi han/hun har blitt større, eller kanskje dere har flyttet og barna skal få nytt rom i et nytt hus. Det er ikke alltid at det er en forandring som går på skinner, og i den forbindelse har jeg  noen forslag.

Jeg har blitt spurt om jeg har noen ideer til hvordan å få et barn til å sove på et nytt rom. Det dreier seg om noen som har flyttet inn i nytt hjem og dermed blir det nytt rom for barnet som er rundt skolealder eller litt under.

Det jeg kan komme på, er at barnet kan ta stor del i oppussingen av rommet, eller dekoreringen. Det er jo ikke sikkert alle som flytter skal pusse opp alle rom. Men at barnet kan ta del i hvordan det skal se ut der inne tror jeg kan øke eierskapet til rommet.  Kanskje til og med kjøpe noe nytt. Et gulvteppe, en lampe eller noe sånt….til SITT rom.

Jeg tenker også at barnet kanskje kunne hatt overnattingsbesøk for å «innvie» og vise frem sitt nye rom.

Barnet kan også ha mulighet til å komme til foreldrene om natten. Hvis barnet ikke vil sove i nytt rom, så kanskje det kan hjelpe hvis han/hun vet at han/hun kan komme til foreldrene hvis det skulle være behov for det.

Kanskje en av foreldrene kunne sove der litt i starten også, for en litt myk overgang.

Barnet kan lage noen regler for sitt rom for å få mer eierskap.

Barnet kan lage et navneskilt til rommet sitt. Her er et par ideer jeg fant på Pinterest:

Idé fra pinterest

Idé fra pinterest

Idé fra pinterest

Idé fra pinterest

Det er nok ikke bare bare å skulle få nytt rom. Hvis noen av dere har noen smarte triks som kan være til nytte, så del gjerne!

Linda

Følg bloggen på Facebook!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.