Hvordan det (egentlig) var i Arendal på Aftenposten Junior Live

Joa, jeg våknet med vondt i hodet. Vi hadde ikke klart å skaffe nok av en av ingrediensene til slimet som Lilli skulle lage på Aftenposten Junior Live. Men vi pakket oss sammen og kl 11.00 kjørte vi mot Arendal, en 3-4 timer lang tur med crazy barn i bilen. Ja altså seriøst, de pleier ikke å være så nuts, men denne dagen var det helt kriminelt.

Dette ble en kaotisk tur. Da vi kom til Arendal, spratt Lilli og jeg ut av bilen mens de andre parkerte. Vi to skulle på et møte kl. 15 for gjennomgang av showet. Jeg var også hele tiden på tekster`n med mannen som var ganske stresset over å passe på ville barn i et menneskemylder som det var i byen, fordi det var Arendaluka og fullt av mennesker overalt.
Han hadde de mest ville ungene med seg. Han måtte dessuten bære med seg to store baljer og masse ting Lilli skulle bruke til slimet sitt.
Da han stod inne i kulturhuset der Lilli og jeg var backstage, måtte jeg gå ut for å møte ham og barna for å hente tingene han hadde med. Levi strakk seg etter meg, så jeg holdt ham litt. Jeg tok de med inn i den store salen der det skulle foregå så de kunne vente der, satte Levi ned og tok med meg baljene og tingene til slimet bak scenen. Mannen og de crazy ungene satte seg oppi salen.

Men så, og nå kommer det store kaoset dere. For det skulle visste nemlig være et annet arrangement i denne salen før selve Aftenposten Live-showet, så da gikk jeg fra bak scenen og til denne salen og sa til mannen og barna at de ville nok få det kjedelig der inne nå, så de kunne gå ut derfra og ut i gangen heller. Og da var det at mannen sa «Hvor er Levi». For han trodde Levi var med meg, og syntes det var litt rart at jeg ikke hadde han på armen. «Men han var jo med DEG»! sa jeg. Og da skjønte vi at han var borte. Så da var det bare å lete i vei. Og det er ikke så lett å finne en på under en meter blant så mange mennesker. Det møtet jeg egentlig var på, kunne jeg bare glemme.
Jeg sa ifra til en som jobbet der at vi lette etter en liten gutt. Beskjeden ble gitt videre slik at alle kunne se etter ham.
Om jeg fikk panikk?? Vel, egentlig ikke så mye. Ikke der, med vakter overalt tenkte jeg først at han var nok i bygget et sted. Jeg regnet med at han sikkert var sammen med noen siden det var så mange der. Noen som så en liten gutt alene ville nok skjønne at han var litt lost, og passe på ham. Og ganske riktig. Det tok ikke mange minuttene før han var lokalisert sammen med noen i salen. Han hadde vært der sammen med dem og virket fornøyd. Men han sa ikke hva han het, for det har han aldri sagt før til oss heller. Han hadde ikke grått eller noe, men da jeg kom og sa «Levi!» kjente han stemmen min og snudde seg med ett mot meg og begynte å gråte. Jeg takket de snille menneskene som passet på ham og så klemte jeg Levi hardt og koste med han. Han roet seg veldig fort. Han hadde vært borte i kanskje 10 min. totalt.
Mannen var rimelig pumpa. Han blir veldig stresset på slike steder med rabiate unger. Ikke så rart. Alle var nå sultne og vi ble enige om at jeg tok Levi og han tok med apekattene et sted for å spise.

Lilli ble med de andre show-folkene på Peppes så de kunne spise sammen og bli litt bedre kjent. Levi og jeg løp rundt backstage og spiste Bilar og kjørte rundt med en stor tralle som vi fant. Kjeks spiste vi også.

Men endelig så var det klart for show! Dan og de tre barna han passet på satt på første rad. Levi var fortsatt med meg og jeg hjalp Lilli litt med blandinga, så hun skulle rekke å lage slimet. Det gikk kjempegreit! Heldigvis hadde vi nok inngredoisenser likevel. Slimet ble laget backstage, og på slutten av showet bar vi det sammen ut på scenen og det ble slim overalt og Andreas Wahl laget en eksplosjon så det føyk slim overalt!!
Det var dødskult!
Dessverre rakk jeg ikke å få tatt bilder av slimet som dekket hele scenen, for jeg drev  jo selv å holdt i slimet.

I showet ble det også viste frem en skjeggiguan, en skilpadde og en kvelerslange fordi det fra i dag er lov å ha de dyrene i Norge. Eskil fikk holde skilpadden etter showet. Tøft!
Da vi til slutt kom oss ut av kulturhuset, møtte jeg en leser av bloggen. Det var veldig hyggelig og hun hadde 6 barn selv så hun visste godt hvordan det var å ha en god flokk.

På vei hjem høljet det ned. Jeg var ganske fornøyd med dagen. Altså at jeg hadde holdt ut såpass bra. Det er mulig jeg ikke så så stresset ut, men DET VAR JEG! Svetten rant nedover ryggen på meg.
På ferga hjem kl 23 (!) underholdt barna alle som var der med å løpe rundt og rundt og rundt. Jeg fatter ikke at det går han å ha sånn energi. At de orker!

Men, alt i alt, gikk det fint og det var gøy. Først og fremst så handlet det om Lilli. Alt gikk strålende og hun lagde kjempefint slim og mange kom for å hilse på henne da det var ferdig.
Jeg er så glad hun fikk være med på dette.

For dere som ikke har fått det meg dere, så var hun i Aftenposten Junior for en stund siden p.g.a. slimet hun lager, og hun var invitert til å være med i showet for å lage slim.

Her har dere et aldri så lite bildedryss:

Velkomstplakaten! Ser dere Lilli?

Lilli rigger seg til, klar for å lage slim.

Levi går rundt med en ballong backstage. «Nei Levi, ikke inn den døra der, da havner du på scenen»!

«Kom her Levi»!

Sånn, han datt ned i denne boksen. Like greit egentlig.

Sjekk det store slimet! Dette var gøy!

Tid for å avslutte. Slimet som vi fikk dratt over hele scenen, ble samlet sammen igjen og puttet i en stor bøtte. Og snart skal det eksplodere!

Poff!!!

Mannen (med kul caps), Eskil, Mia og Mika rett før showet.

Andreas Wahl og Lilli

Eskil fikk holde skilpadden. Egentlig hadde vi gått ut, men vi hadde ikke fått med oss at han ville holde denne skjønne skapningen. Og da kunne vi ikke bare dra heller, nå som han hadde muligheten til å holde den. Så inn igjen bar det og han fikk holde denne skilpadden. Det var kult!

Takk for i dag ja! En veldig morsom dag for Lilli! Jeg synes det er viktig å bli med på det man kan, selv om det kan være skummelt. Det bringer nye bekjentskaper, utvider horisonten og skaper gode minner. Man vokser på så mange måter. Men neste gang, tror jeg ikke vi skal ta med så mange småbarn. De syntes det var et kult show da, det er helt sikkert. Men mor og far var ganske lettet da dagen var over.

Comments are closed.