The Book of Mormon – musikalen har premiere i dag!

Eldste Rogers og Eldste Putt er i full sving med å finne sokkepar! Det er alltid veldig hyggelig å ha dem på besøk. Eldste Rogers til venstre er hos oss for første gang og har vært på misjon i ett år (ulike steder), mens Eldste Putt har vært hos oss noen ganger allerede og har vært på misjon i en drøy måned. Moss er det første stedet han er. Han lærer norsk fort. Begge disse to kommer fra store søskenflokker. Eldste Rogers er nr 3/4 (tvilling) av 7 søsken, og Eldste putt er nr. 5 av åtte barn. Så når de kommer til oss er de godt vant til mange mennesker og både små og store barn.

Billettene rives vekk og alle vil se denne satiriske musikalen som har premiere i kveld.
De fleste har sett dem – misjonærer som går rundt med denne boken og vil snakke med mennesker om denne boken og om sin religion.
De har gjort det i årevis.
En dag for ca 40 år siden banket de på døren til min mor og far. De ble undervist og begge to ble døpt. Denne boken har forandret deres liv og også mitt liv.
Jeg leser den  nesten hver dag, og den bringer meg nærmere GUD, som er en helt sentral del av mitt liv.

Vi har ofte misjonærene hos oss til middag. I går var de her til pizza og vi hadde en konkurranse. En sokkeparingskonkurranse. Det har vært sommer og vi har ikke brukt like mye sokker som vanlig, og det har hopet seg skikkelig opp!

Vi delte oss i to lag. Misjonærene og mannen på ett lag og barna på det andre laget. Det ble paret sokker til den store gullmedaljen!
Det ble Misjonærene og mannen som vant, med 50 par, mot 45 par på det andre laget. De vant sokker og en sjokoladeplate. Taperlaget fikk også en sjokoladeplate:)

Sannsynligheten for at noen av barna våre kommer til å reise på misjon de neste 5-20 årene er ganske stor. De kan ble sendt hvor som helst i verden i 2 år. Jeg både gruer og gleder meg til det. Det kan ikke være lett for en mamma å sende barnet avgårde slik. Mitt store ønske når noen av barna er på misjon om noen år, er at noen skal være snille mot dem. At de får middagsinvitasjoner av og til  (hovedsaklig er det medlemmer som gjerne innviterer dem på middag).
Jeg skjønner at mange ikke vil snakke med dem og ikke er intresserte. De må man respektere. Men, de er veldig hyggelige og ønsker bare å fortelle andre om evangeliet. De får rimelig mange dører slengt i fjeset og folk går omveier for å unngå dem. Det er også mange som søker og som ønsker å snakke med dem for å finne ut om de har det de søker. Det er jo derfor de er her, for å finne dem som søker.

Jeg er mormon, for dere som ikke visste det, og hva synes vi om at denne musikalen settes opp?
Vi synes det er bra, og vi ser positivt på det, og benytter anledningen til å dele ut enda flere Mormons bøker. Det har vist seg å være veldig god reklame og gir oss mange muligheter til å svare på spørsmål.
Noen av skuespillerene i musikalen har gjort research ved å gå litt i kirken og misjonærene har til og med vært hos dem på settet for å fortelle litt om reglene og hvordan det er å være misjonærer.
I ukene fremover vil det være ekstra mange misjonærer og medlemmer utenfor teateret for å dele ut boken til de som vil ha den og svare på spørsmål fra publikum.

Boken er alltid bedre!

Hvis dere har noen spørsmål, så er det bare å spørre i vei 🙂

Bloggen kan følge spå Facebook hvis du vil!

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Man skal alltid utvise respekt for andre uansett hudfarge, kjønn og tro.

    Uten sammenligning forøvrig kan jeg relatere til dette med å få døra slengt i trynet, eller telefonrøret klasket på, da jeg jobber mye med salg via telefon. Jeg blir ikke lei meg når jeg har en god dag, men å bli hånet fordi jeg forsøker gjøre en god jobb kan jeg relatere til,

    Jeg ønsker dem god tur videre!

    PS: Herlig konkurranse!!!!

Comments are closed