NY SKATT I HUS

Her står skjønnheten. Bildet er fra Finn-annonsen.

Den sorte skjenken baki der er mitt siste funn.

Jeg er så glad i gamle hus og møbler. Vi bor ikke i en sånn gammel drømmesveitervilla, men jeg kan jo fylle huset med gamle møbler, eller male dem med Annie Sloan Chalk Paint slik at de ser gamle ut!
På onsdag hadde dagen kommet til at vi skulle dra å hente et stoooort møbel! En stor unik skjenk. Mannen får alltid det ærefulle oppdraget med å kjøre og være med å bære. Men denne gangen måtte vi ha med ekstra bærehjelp, så Elias var også med.
Jeg prøver å være så munter jeg kan når jeg drar dem med på slike tokter som ikke akkurat er i deres interesse.

De var flinke og hjelpe til å bære den tunge saken, og nå er den altså i hus, noe som medfører store omveltninger. For når noe så stort kommer inn, så må noe ut, eller flyttes på.
Lenge har jeg fundert på hva jeg skulle gjøre med min kontorkrok på kjøkkenet som bare gror over av ting og tang. Jeg har rett og slett mistet kontrollen der og det er noe som drar meg veldig ned, det å måtte se på og forholde meg til sånt rot akkurat der vi oppholder oss mest.
I stua og kjøkkenet, våre primære oppholdsrom, vil jeg ha det pent.

Og pent blir det, når jeg blir ferdig med opprydningen og ikke minst å male den med chalk paint! Den kommer til å bli helt nydelig når jeg er ferdig med den!

Men altså, la oss snakke litt om rydding og organisering. Nå som jeg har myyyye som skal ta mindre plass, så må mye kastes, mye må på loftet og noe skal jeg beholde. Alt av minner samler jeg i esker og putter på loftet. Alt jeg MÅ ha, som viktige papirer fra skole og sånne ting som angår barna, har jeg tilgjengelig. Jeg skal sortere alt i en perm, barn for barn, i stede for å bruke magasinholdere som tar større plass.
Så langt er det ganske lett. Men så kommer jeg til ting som jeg egentlig vil ha, men som jeg må innse at jeg ikke kan forsvare å ta vare på. Hvordan jeg vurderer hva som må kastet og hva som beholdes, er at jeg tar det arket eller heftet eller hva det nå er jeg skal vurdere, og så tenker på om jeg hadde kommet til å lett etter det hvis jeg visste jeg hadde det. Hvis jeg ikke visste jeg hadde det, eller har tenkt på det eller det ikke gir meg noen varme følelser, så kaster jeg det. Hvis det er noe jeg ikke visste jeg hadde, men som jeg ble glad for at jeg fant fordi det har en verdi for meg, så beholder jeg det. Men her må jeg virkelig være kritisk altså, for nå må berget av dokumenter, tegnebøker, bruksanvisninger og alt sånt innskrenkes betraktelig!

Så det er altså det jeg holder på med nå, og kommer til å drive med litt fremover.
Skjenken mangler dessverre skuffen. Det er mulig den dukker opp. Men jeg tenkte at jeg kunne legge inne en plate og la det være en hylle. Jeg kan jo finne noen passende brett eller kurver som jeg kan ha som skuffer. Det tror jeg kan bli fint. Jeg er veldig glad for at dette møbelet ikke ble kastet, men havnet hos meg. Jeg har gledet meg skikkelig til å hente det. Sånn at jeg hadde sommerfugler i magen. Det høres sikkert rart ut, siden det bare er et møbel, men jeg er veldig glad i gamle møbler.

Det som er litt dumt, er at mannen er ikke så glad i gamle møbler.  Han liker mer nye og moderne møbler. Men, det har vi ikke råd til, så da får han bare være glad for at jeg liker å pusse opp gamle møbler, for det er mye billigere enn nye møbler. Han er litt redd for at jeg en dag skal dra inn et gammelt gjøkur. Jeg har ingen planer om det. Vi har nok støy her som det er.

Kontorkrok før, med bord og hyller. Nå skal alt vekk. Eskil sitter å spiller. Han skal jeg beholde <3

Enda et før-bilde. Jeg har begynt å fjerne ting, men kom på at jeg måtte jo ta et før-bilde før jeg fortsatte.

Skjenken er på plass. Nå gjenstår rydding. Hylla som fortsatt er over den, skal også bort. Jeg gleder meg til å male den! Den skal bli råflott!

Da hiver jeg meg rundt og fortsetter ryddinga. Jeg skal også lage større kontorkrok ned hos de store guttene. Der skal jeg bruke bordplata, som egentlig er en benkeplate. Da får de begge større plass nede hos seg. Det blir bra!

Følg gjerne utviklingen. Her er Facebooksisden og på instagram heter jeg lindachagen_abslolutt_hjemme. 

På instagram legger jeg ut endel bilder av hverdagsrot. Jeg er så lei av perfekte hjem og bilder at jeg bare sier det som det er. Jeg må jo kunne legge ut bilder uten å måtte rydde først. Er ikke greia å dele litt fra livet sitt da? Vel, jeg har det sjelden helt pinryddig, så da får folk nøye seg med sannheten:)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Gleder meg til etterbildene….

 2. Gleder meg stort til etter bildene <3 Du er rå på dette.

  Vi jobber med omorganisering av barnerommene, så jeg gjør som deg og kjenner etter om det er noe vi trenger å ha med oss videre. Og i dag forsvant 1 søppelsekk med kosebamser og det føltes ut som om huset ble MYE større. Så jeg gleder meg masse til veien videre 🙂

 3. Åååå, se på den da! Jeg elsker sånne gamle møbler. Gamle ting generelt egentlig! Har en en sånn teak-kommode og en sånn kiste jeg har malt, men det ble ikke så bra. Har tenkt mye på den chalk painten og tar gjerne i mot tips til farge og type.
  Drit i kællen, de forstår seg ikke på gamle skatter!

 4. Helt sant. Det er deilig å se litt rot også…. sånn det faktisk ser ut liksom. Kjenner meg så godt igjen i alt du skriver… om rydding, skaffing og kvitting. Jeg har et evigvarende prosjekt. De siste åra har jeg bare slengt alt opp på loftet etterhvert som jeg har ryddet. og det har hopet seg opp. Nå finner jeg ikke julepynten og ikke vinterklærne. Så i år, tror jeg ikke det blir jul hos oss… og kanskje jeg må kjøpe noen nye vinterklær. Iallefall jakke og støvletter.

 5. For en skatt! Jeg gleder meg også til å se etter-bildene!
  Du er så flink på oppussing!

Comments are closed