Jeg drømte hvordan jeg skal male min nye skatt (Chalk paint)

Sparklet

Her en natt drømte jeg hvordan jeg skal male den nye flotte gamle skatten jeg har skaffet meg. Jeg skal selvfølgelig bruke Annie Sloan Chalk paint.

Jeg skal bruke fargene Duck egg Blue, Old White, og kanskje litt French Linen, clear wax (det må man alltid) og dark wax, og til slutt skal jeg pusse kanter og påføre gliding wax i brigth gold.

Jeg her helt i taket her hjemme over dette prosjektet. Det blir så fint! Jeg har skrudd av alle de gamle håndtakene, da noen var ødelagte og noen helt borte. Da jeg lette etter gamle knotter og håndtak, kom jeg til min store glede over «Gamle trehus» og bloggen «Villa Bergfall«. Jeg har sittet og lest og sett på bilder på sistnevnte og jeg blir oppriktig glad langt inn i hjerterota når jeg ser at gamle ærværdige hus til tatt vare på og tilbakestilt til sin opprinnelse. Jeg tror nesten jeg er født i feil århundre noen ganger.

Min store, fjerne og umulige drøm er å bo i et gammelt ærverdig hus og ha råd til å ta vare på det. Men, enn så lenge, kan jeg i det minste ta vare på gamle flotte møbler. Og de møblene som ikke er så gamle, kan jeg male gamle med chalk paint. Det er det som er så fint med malingen- at det er en dekorativ maling og du kan gjøre så mye forskjellig og spennende med den!

Her er noen bilder fra pinterest, med linker til bloggene der dere kan se mer!

Hentet litt inspirasjon til min nye skatt herfra 😀 Sjekk den flotte forvandlingen!

 

Jeg solgte nylig et skap jeg hadde malt omtrent som dette. Pritty Distressed er også på youtube og har mange tutorials der!

Her er skapet jeg malte.

Jeg lette altså ette nye knotter eller håndtak da jeg kom over bloggen Villa Bergfall, og i mitt søk etter knotter og håndtak landet jeg til slutt hos Clas Ohlson. De har et overraskende stort utvalg av knotter og håndtak. Både moderne, antikk-look, søte, kule og alt mulig. Jeg går for disse:

Knotter fra Clas Ohlson

Normalt kreves det ikke noe forarbeide når du skal male møbler med chalk paint, med unntak av når det trengs kvistlakk og når møbler er oljede. Men, nå var jeg nødt til å sparkle skjenken et par steder. Siden håndtakene var ødelagte har dørene blitt åpnet med en skrutrekker og laget stygge merker. Jeg regner meg at jeg begynner å male den i morgen!

Opprinnelig håndtak. Ødelagt.

Stygge merker

I kveld er planen å hente enda et nytt møbel. Det er et høyt skatoll denne gangen, men det er ikke gammelt, men skal få en gammel look. Det blir GØØØØY!!

Liker du å male møbler? Har du prøvd Chalk Paint, eller hørt om det før?

Hvis du er nysgjerrig på chalk paint, så gi et lite pip. Om du bor i Moss Omegn, kan du henge på meg når jeg drar for å kjøpe maling hos Kalkfryd på Østre Kjærnes gård.

Ps. Dette er utrolig nok ikke et sponset innlegg, jeg bare elsker chalk paint og gamle ting og vil gjerne spre ordet slik at flere kan oppdage Chalkpaint!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

  1. Har ikke testet, men du inspirerer meg virkelig!

    Du har introdusert meg for kalkmalingen, superkult!

  2. Så spennende. Jeg har heller enda ikke testet kalkmaling. Men det frister veldig å bruke det på et skatthold jeg har. Ikke gammelt… eller… det er fra 1980-tallet da… så det begynner vel nesten å bli litt gammelt. Meeen det får bli når jeg får litt mer fritid enn jeg har nå. Blir veldig spennende å følge med på dette prosjektet iallefall. Gleder meg til å se resultatet.

  3. I mitt hode er det nok ikke drømmer om å få farge på møbler, men jeg forstår at det dukker opp. For de bildene du viser og det jeg har sett du har malt er råfint. Du inspirerer .. stå på, drøm og del videre. Det er gåy å se

  4. Du skulle virkelig bodd i Dr. Ellertsens-villaen du altså.
    Det blir så utrolig kult det du maler altså.

Comments are closed