Gavereduksjon

Jeg blir helt sliten av sentere som vrimler av folk og alle forventninger og alt syr som ofte følger med julen. Ikke minst synes jeg det er helt sinnsykt hvor mye penger folk bruker på gaver i julen. Noe må det jo bli, men jeg synes man skulle holde det på et anstendig nivå.

I vår store utvidede familie med tanter og nieser og alt sånt, har vi blitt enige om at vi begrenser gaver til å at vi kunne gir julegaver til barn fra 12 år og ned, og kun de som vi er tanter/onkler til. Det betyr at jeg ikke gir gaver til mine søsken eller tantebarn over 12 år, eller tantebarns barn. Dette halverer omtrent gavehaugen. Istedenfor gave til 30, så gir vi til 15, og det er noe helt annet. De fleste av oss kan uansett fint skaffe seg det man ønsker seg og trenger.
Det blir også helt skjevt at en av mine nieser må ha gaver til hele vår familie på 10 stk. Det var rett og slett tid for å ta et grep ang. gaver.

Dette gir oss også bedre råd og mulighet til å gi våre egne barn litt bedre gaver.

Julen skal handle om kjærlighet og det å ha tid til menneskene sine. Gaver man ikke får kjøpt for penger, er ofte de beste gavene! Mer om dette kommer senere.

Når vi vet det er mange som ikke har råd til gaver, så er det viktig å tenke på det. Kanskje kan vi heller tenke litt på dem og hjelpe til, enn å gjøre sin egen gavehaug enda større.

Hvordan gjør dere det med gaver? Medfører det stress og mye penger?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

7 Comments:

 1. Vi har også gjort det slik at vi bare kjøper gaver til barna i familien. Jeg har også tidligere gjort det slik at vi ønsker oss ting felles gave som familie og ikke en hver. Det blir ganske mye hysteri med julegavene og jeg blir litt kvalm av «konkurransen» om å ha størst gavehaug under treet.

 2. Overhodet IKKE noe stress! Jeg storkoser meg! Vi har en stor familie, bestående av maaaange barn og det er kun barna som får julegaver.
  Vi voksne kuttet ut dette for lenge siden og istendfor gaver går vi ut å spiser sammen i romjulen, alle sammen. Men i år skal vi faktisk spise hjemme hos en av oss, da vi er blitt så mange små etterhvert.

  Jeg elsker å finne julegaver, finne den perfekte gaven til mottakeren og pynte den ekstra fint. Og nei, jeg ruinerer heller ikke meg på julegaver. Et tips er å se etter gode tilbud året igjennom og ha alltid et lager liggende hjemme. Plutselig blir barna bedt i en bursdag og da har jeg alltid en gave hjemme. Smart og tidsbesparende!

  • Å være litt våken og følge med på tilbud året gjennom er veldig lurt. Det gjør vi igrunn også. Men jeg var flinkere til det før. Vi har familiebursdag med slekta annenhver måned da vi feirer alle som har hatt bursdag de to siste måneden som gikk. Det er alltid ca 4-5 stk eller flere som har bursdag, så vi prioriterer heller gaver til hver enkelt på disse bursdagene og barna i julen 🙂
   Jeg må virkelig bli flinkere til å ha et gavelager igjen. Det er jo så smart! Men en ting jeg fortsatt er flink til er å kjøpe masse kort. Noen steder har de sånn at det er 1. kr pr kort hvis man kjøper minst 10 kort. Så jeg har alltid en stor bunke nøytrale bursdagskort liggende, så slipper jeg å bruke 10-30 kr på ett kort iallefall 🙂

 3. Var veldig fornuftig synes jeg.
  Vi har ganske liten familie, så hos oss får 4 halvoksne tantebarn fortsatt gaver. Vi voksne gir ikke til hverandre, men kjøper en liten blomst eller annen oppmerksomhet før jul.

 4. Jeg gir en del gaver. Men familien er ikke så stor. Men har droppet venninner. Allikevel har jeg ett lite lager. Plutselig kommer noen med noe allikevel, og da blir jeg lei meg om keg ikke kan gi tilbake.

 5. Jeg elsket å kjøpe gaver og koser meg skikkelig med det! Men jeg syns det er viktig å sette en grense på summer slik at det ikke går over stokk og stein. Min ene bror er student og den andre singel med to barn. Blir for skjevfordeling da når vi er to med inntekt. Derfor gir de for 200kr til hver og jeg for 400kr. Det var jeg som laget denne ordningen for at det skulle bli rettferdig.
  Siden jeg er på aap så må jeg fordele det litt. Starter derfor 3 mnd før??

Comments are closed