Nå har vi hjemmeskole igjen

Lilli har lært å strikke luer. Her er hun fra forrige runde med hjemmeundervisning.

Det har sittet langt inne en stund og jeg visste at dersom vi skulle starte opp med hjemmeskole igjen nå, så måtte det bli for en lang periode. Hvor lenge vet vi ikke ennå.

Vi har vært litt her og der de siste årene. Først gikk hun på en privatskole, så offentlig skole, så hjemmeskole og så 2 mnd på privatskolen igjen (som ikke funket), og så på den offentlige skolen igjen, som hun har gått på nå i ett år.
Men, nå blir det altså hjemmeundervisning for henne Igjen. Lilli altså, som går i 6. trinn.

Det er ikke det at hun ikke  har venner, eller ikke liker læreren sin. Men, av de variantene vi har testet til nå, så har hun savnet hjemmeskole og har spurt etter det i flere måneder. Press og stress og dalende læringslyst er det som for oss var avgjørende faktorer.

Nå når vi endelig har tatt steget, og bestemt oss for hjemmeskole, gleder vi oss veldig. Både Lilli og jeg.
Hun er en flittig student og hjemmeskole er veldig effektivt. Vi skal ha det gøy og ha god fremgang!

Det er så fantastisk at det er mulig i vårt land å velge det som passer våre barn best. For en velsignelse!
De fleste er ganske skeptisk til dette, sånn generelt. Med tanke på at de fleste også er skeptiske til å ha barna hjemme fremfor i barnehage, så skjønner jeg hvorfor mange rynker på nesa av hjemmeskole.

Jeg kjenner endel i hjemmeundervisningmiljøet og alle jeg har møtt er utrolig fantastiske mennesker som har et helt genuint engasjement for sine barns utvikling og fremgang.
Vi finner stor støtte i dette miljøet og alle deler gladelig sin erfaring og sine tips og ideer.
Det arrangeres også treff for hu-familier. Det er en fin gjeng!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Veldig spennende tema jeg gjerne leser mer om =) mest fordi jeg er kommende lærer i «den vanlige skolen» og kan veldig lite om hjemmeundervisning =)

  • Mange lærere kan lite om det. Dessverre. Så veldig fint at du lærer om det. For HU-miljøet trenger lærere som er positive som kan være tilsynslærer 🙂
   Faktisk så er det overraskende mange lærere som velger å hjemmeundervise barna sine. Synes det er interessant da mange lærere synes å mene at skolen er det eneste riktige.

 2. Så fantastisk!! 🙂 Jeg vil også vite mer om dette, for jeg leker litt med tanken på å kombinere hjemmeundervisning med skoleundervisning en gang… muligens.

 3. Jeg føler jeg til tider har hjemmeundervisning, som den mattelørdagen. Om noen tror man velger dette fordi det er «lettvint» bør de tenke en runde til. Men klart man lærer mer en- til- en? Flott at man har muligheten! Jeg vil lese mer om dette!

 4. Spennende!
  Hvordan er en helt vanlig skoledag hjemme for dere?

  • En vanlig skoledag for Lilli, er at hun står opp rundt 08-09-tiden. Så trener hun litt, ordner seg. Spiser. Så jobber vi effektivt i et par timer. Det er nok ikke så mye mer som skal til. Men det vil variere. I går hadde vi matte i 30 min, og fikk gjort mye og hadde et gjennombrudd. Så hadde vi mat og helse i 4 timer. Det er mye måling og regning der også. Og hun lærte at med lasange så skal det være en lag ostesaus over de siste platene, og SÅ ost. Hehe. Ikke ost rett på platene 🙂 Men, det ble godt likevel altså 🙂

Comments are closed