Oppussing av bad – fremdrift

Å pusse opp bad er litt av en prosess. Når man skal bruke sååå mye penger vil man jo ende opp med å være strålende fornøyd.

Vi har hatt 6 forskjellige firmaer her på befaring.
Da vi mottok det første tilbudet, fikk vi litt bakoversveis. Jeg gikk litt i bakken og så for meg at vi nok ikke kom til å kunne gjøre så mye mer enn å pusse opp badene.

Vi har litt over 600 000 til rådighet nå, så vi håper jo å få gjort mer enn kun badene.

Heldigvis ble det en lysere dag da tilbud nr. 2 kom, det var ca 50 000 kr billigere pr. bad!!! Da begynte jeg å få opp håpet igjen.

Vi venter fortsatt på flere tilbud.

De siste tre ukene har vi også brukt mye tid på å dra rundt og se på fliser, baderomsinnredeninger og til og med hjem til venner for å se på deres nyoppussede bad.

Underveis har jeg følt meg sikker på hva jeg ville ha, og så har jeg blitt helt usikker og så forvirret og tenkt at vi aldri kommer til å komme i mål. Kanskje vi bare skulle be de som skal gjøre jobben om å velge fliser og innredning for oss, for vi klarer jo ikke å bestemme oss.

Men altså, vi begynner å komme i havn ang. valg av fliser og innredning.

Det har vært veldig nyttig å dra rundt og se, snakke med fagfolk, venner, se på venners bad og høre på alles erfaringer, tips og ideer.
Vi har vært åpne til sinns og tatt til oss mange inntrykk og råd.

Dette er badet i kjelleren. Der doen er tegnet inn ved enden av badekaret, er det nå en ubrukelig skråvegg og et teit hjørne. Dette skal rettes ut, slik ar doen blir her istedenfor ved siden av badekaret. I dag står doen omtrent der vaskemaskin er tegnet inn. Altså i hjørnet. Det er ikke dusj der nå, og vasken er der den dumme skråvrggen er. Det er også masse kanaler i taket og badet er nesten en liten labyrint.

Fra hjørnet lengst bort kommer vaskemaskin, tørketrommel, nedfelt vask u sammenhengende arbeids (brette)benk, og skittentøyssjakt. Øverst i den havnet skittentøyet ovenfra og nederst skittentøyet fra badet nede(dette badet).

Selv om vi hadde en rimelig klar formening om hvor vi ville ende, har vi faktisk, med hjelp av å høre på andre, endret mening både om plassering av inredning OG farge på fliser.

Vi har også vinglet mellom fliser og vinyl og baderomsplater. Nå har vi landet på fliser.
Vi har blitt rådet til å velge fliser og til å velge baderomsplater. Vi har landet på fliser, 60*60.
Badene blir ikke like. Begge badene blir lekre!!

Badet oppe. Men det blir ikke dobbeldusj. Det blir litt for trangt fant vi ut. Så dusjen blir ikke så bred som på tegningen her.  Mellom sjakta og dusjen er deg plass til vaskemaskin i fall det dkulle bli aktuelt i fremtiden å ha det oppe. Opplegg for vaskemaskin skjules inni sjakta.

Jeg må si at jeg er virkelig overrasket over det vi har landet på nå, spesielt på det ene badet. Snakk om helomvending!

Det har vært mange løse tråder og mye frustrasjon. Det føles så godt å endelig samle trådene, la noen fare og beholde de beste.

Det jeg gleder meg aller mest til, er å få bad som fungerer godt for oss. Som fungerer godt for så mange mennesker som vi er.

Jeg gleder meg til å få en skittentøyssjakt fra badet oppe til badet nede og til å flytte vaskerommet inn på badet nede. Dette kommer til lette klesvaskejobben noe helt sinnsykt!

Slik det er nå, samler det seg skittentøy på begge badene. Og disse haugene skal igjen fraktes inn på vaskerommet, som er gjennom rommet til Lilli der det alltid er masser rart på gulvet.
Det som er vaskerom i dag, blir mitt nye malestudio der jeg kan male møbler!

En annen ting jeg virkelig gleder meg til, er å kjøpe nye håndklær!!! Da kjøper vi en 20-30 nye, myke håndklær som passer til begge badene! Det blir digg!!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

6 Comments:

 1. Gleder meg til å følge dere!!!

 2. Så spennede:) vi har nettopp pusset opp bad, har lagt 60×60 fliser på både vegg og gulv i lys grå/beige tone (like på gulv og vegg) er veldig fornøyd? Et tips vi fikk var å bruke litt mørkere fug på gulvet enn på vegg, for på gulvet så blir fugen ofte stygg etterhvert når fugen blir utsatt for diverse slitasje og skitt.

 3. Heldiggris!! 🙂 Om du kommer over tips til å gjøre små, stygge bad fine og trivelige, uten de helt store inngrepene, så vil jeg gjerne høre om dem! 🙂

  • Linda C. Hagen

   Ikke så mange tips foreløbig herfra ang. det, for her skal alt røskes opp og bygges på nytt. Det blir dyrt!!
   Men om ikke du må det, så kan man jo male. Flis kan også males :)Bytt ut stygge hyller med litt finere hyller du kan lage av gamle skuffer?

 4. Spennende med oppussing!
  Lykke til – jeg gleder meg til å se resultatet!

Comments are closed