En god dag i vår hjemmeskole!

Vi har nylig tatt to barn til ut av skolen for å ha hjemmeskole!
I dag hadde vi en kjempefin skoledag her hjemme.

Vi har kjernetid fra 09 til 14 hver dag. Det vil si, alle jobber ikke i 5 timer hver dag, det er ikke nødvendig, men innen 14 må alle være ferdig, for da har vi andre ting å gjøre. 5 timer om dagen er heller ikke nødvendig. Men det blir ca 2.3 timer effektiv skole hver dag.

Mika og Eskil er de som våkner først, de går i 1. og 4 trinn. De vil sette igang med en gang, slik at de blir fort ferdig og kan gjøre andre ting.

I går var det ikke en fullt like god skoledag, så i dag tenkte jeg at de ikke skulle jobbe i bøker, men gjøre andre aktiviteter.

Jeg har en tavle på Pinterest som heter «Hjemmeskole» og jeg brukte en av de tipsene jeg har der. Printet ut og fant frem tannpirkere og modelleire.
Av dette lagde de geometriske former, både i 2D og 3D, og så lagde de hva som helst de ville.

Ingen automatisk alternativ tekst tilgjengelig.Lille Levi på 3 år vil også være med på ting. Han ble veldig oppslukt av å sortere Bunchems i hver sine farger med en pinsett. Fint for finmotorikken i hendene også.Ingen automatisk alternativ tekst tilgjengelig.

Da 11-åringen våknet, var de andre ferdig med sitt. Da hadde de lest, laget geometriske former og skrevet.

11-åringen og jeg jobber mye med matte, og da er det så bra at de andre er ferdige med å trenge min hjelp når hun og jeg skal jobbe. Hun har ganske annerledes matte enn dem.

En stund etter at jeg hadde pakket bort tannpirkere og modelleire, ville de ha det frem igjen og leke mer. De syntes det var kjempemorsomt!

Da alle var ferdige, hadde vi høytlesning sammen. Det er den eneste tingen jeg vil vi skal gjøre sammen hver dag. Det skjer enten på midten av dagen, eller når alle er ferdige med sitt.

I skrivende stund er 13, 9, 5, og 3-åringen ute på den lokale skolen og spiller fotball. Det er rolig i huset! Woho!!

Kl er 17 og jeg har laget en restemiddag av spaghetti: Tacospaghetti!
Spaghetti med tacokrydder, spinat, revet ost, og tortillachips. Salat, tomat og rømme ved siden av. Har fått melding fra de som allerede har spist, om at det er kjempegodt!

Bildet kan inneholde: mat

Men jeg kan ikke smake på det, for jeg går nemlig på Easylife-kurs! Mer om det kan jeg fortelle senere.

Jeg fikk et spørsmål i dag om hvordan jeg synes det er å ha hjemmeskole. Det er ikke så lett å svare kort på, så jeg tenkte jeg kunne skrive en egen post om det. Følg med!

Jeg deler mye på Instagram for tiden, så hvis du synes det er interessant med hjemmeskole, så følg gjerne med der.

Facebooksiden med oppdateringer om hjemmeskole og andre ting, finner du HER. 

Ha en nydelig høstdag videre!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.