Fullt hus igjen

For omtrent akkurat ett år siden forsvant eldstejenta til Stavanger for å gå på folkehøyskole og hun ble også boende der etter det.

Men, etterhvert ble det litt ensomt der. Ikke noe å gjøre og ingen hun kjente så godt. Kjæresten jobbet endel, så hun var mye alene. De skaffet seg en kjempesøt katt for å ha litt mer selskap og fordi hun elsker katter.

Hjem igjen

For noen få uker siden, bestemte hun seg for å flytte hjem igjen.
Wæææ!! Hva skulle vi da gjøre med romfordelignen her? Julian hadde gjerne lyst til å beholde rommet sitt, og Elias hadde ikke særlig lyst på to bråkete småsøsken til inn på rommet sitt.

Elias på 16 har nå rom med Eskil på 10 og det fungerer fint. De vil helst ikke ha 6 og 4-åringen på sitt som. Det er veldig forståelig.

Oppussing og romkaos

Da hun flyttet hjemmefra, overtok Julian hennes rom, for hun hadde visst ingen planer om å flytte hjem igjen. Det hørtes kanskje litt dramatisk ut, men det er ikke det altså. Det er bare det at hun synes det var spennende å flytte hjemmefra.

Så, ettersom de to små som regel sover i vår seng uansett, så skulle hun få ta over deres som. Dette er det rommet der jeg bygget den flotte 3-etasjers køyesenga som jeg er så stolt over! Den måtte jeg nå rive. Vi reiv også et skap for å få bedre plass.

Elias er igang med å rive senga. Steinsamlingen til Mika må vi finne en annen plass til.
Farge nummer 2 fra toppen!
Vi rev et skap i hjørnet der også, så nå må vi bytte hele gulvet. Men det skjer ikke i denne omgang. Vi bare kamuflerer litt sålenge. Dessuten skal sengen står der.

Etter sparkling og pussing ble det malt i en farge som viste seg å hete Enigma. Det er en kjølig grønnfarge som er skikkelig fin!

Alle lekene og klærne til småguttene måtte ut av dette rommet, og ble plassert på den åpne plassen nede ved siden av trappen. Det var det kaos en liten stund, til jeg fikk skaffet noen hyller og puttet klærne deres i en kommode.

Det som nå skulle bli en krok for leker, pleide å være min sykrok og oppbevaring for diverse syting og stoffer og sånn. Dette ble trykket inn på mororommet, så nå må jeg virkelig organisere meg der også, for der inne skal vi jo lage masse kule ting!!

Det spørs om vi ikke må få ut fingeren og få innredet loftet og laget to soverom til der oppe. Julian og Lilli har allerede tinget på rommene vi håper å få laget der oppe.

Silje tok med seg katten. Det er en ragdoll og den er kjempesøt!

Så nå er vi altså fulltallig igjen her hjemme og det er veldig koselig!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

2 Comments:

 1. Åååå, så koselig da!? Og litt jobb å rigge og rydde! Men det blir nok bra!? Vi rydder og organiserer heimen for nr.5 og evt flere??
  Har og gutter med 6 år mellom, som jeg vurderer om kunne delt rom etterhvert. De er nå snart 5 og 11. De har kost seg så mye sammen i sommer!
  Hvordan er timefordelingen deres?
  Vi har det slik:
  – Jenter 14 og 17: Deler loftstue på 23 kvm
  – Gutt 11: Eget rom på 7 kvm
  – Gutt 5: Eget rom på 7 kvm
  – 2 voksne: Rom på ca.15 kvm
  – Kontor: Ledig. Ca.10 kvm

  Jeg tenker disse 5 rommene er nok uansett om vi går fra 4 til 7-8 barn faktisk. Hjernen min har tenkt ut ulike løsninger, he he! Ikke sikkert det ville funket i praksis da, men tror faktisk det???

  • Her det det sånn:
   Jente 20 år, eget rom
   Gutt 19: eget rom
   GUtt 16 og gutt 10 deler stor kjellerstue
   Jente 14: eget rom
   Jente 12: eget rom
   Mor og far og de to minste på 6 og 4: Deler rom
   Kontor som mannen jobber i hver dag.

   Vi håper å få innredet loftet ila 2020. Da får vi to rom til. 🙂
   Man må jo være litt kreativ med rom. men skulle jo gjerne hatt et rom igjen til de to minste. Det er jo koselig å ha de hos oss også da 🙂

Comments are closed