Ting tar tid

Og da mener jeg ikke bare den vanlige frasen man sier når noe går sakte. Jeg mener faktisk TING tar tid. Altså, det tar tid å ha mange ting.

Dette er liksom litt typisk. Det bare samler seg opp. Dette er et blide fra arkivet mitt, men kunne vært tatt på hvilken som helst kommodetopp omtrent.

Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i det. Jeg har brukt mange år på å samle på masse rart. Ikke at jeg er en samler, det bare har samlet seg opp masser rart.
Stoffer jeg skulle sy noe av en eller annen dag. Kanskje.
Masse hobbygreier, vi kan lage alt mulig rart av.
Sko, til alle årstider til alle i familien, er samlet i store hopetall på loftet. Og klær, ikke minst!

For mye klær!

Vi har arvet mye klær oppigjennom tidene, og det er jeg veldig glad for, og jeg sier fortsatt ja til å ta imot om noen spør. Men nå, istedenfor å lagre alt, så ser jeg nøye igjennom, og sender videre det jeg selv ikke har behov for.


Jeg driver å går igjennom alt vi har. Noe jeg har holdt på med i to år egentlig. Men ja, jeg har holdt på mye på loftet i det siste. Må tømme det mest mulig da vi har planer om å innrede der.
Går igjennom klær, og når jeg finner 10 hettegensere i samme størrelse og 20 andre plagg i samme størrelse, som den det er spart til kanskje ikke en gang liker!!! Ja, jeg får litt fnatt altså. Jeg har tatt vare på nok og har nå klart å pakke sammen veldig mange poser og puttet de i containere for innsamling av klær.

Jeg fant også 4 par skisko i samme størrelse!!! Jeg har jo ikke engang tvillinger, så liten sjanse for at jeg trenger flere par i samme størrelse.
I garasjen har vi mange ski, så jeg skal se om jeg finner passende ski og staver, så kan jeg jo selge det eller gi det bort til noen som trenger.

Rot i alle rom!

Her er et blide fra arkivet mitt. Ikke første gangen jeg skriver om rot, skjønner jeg. Typisk bokhylle hjemme hos oss.

Jeg er så lei av å ha så mye greier. Nesten uansett hvilket rom jeg kommer inn i, så ser jeg noe jeg må rydde opp i, eller sortere. Jeg er så lei av det.
Jeg har ikke alltid vært lei av det. Har alltid hatt mye greier. Men nå har det nok hopet seg opp og jeg har fått så nok!

Garasjen var tidligere full av møbler jeg skulle male, men som jeg etterhvert har innsett at jeg ikke ville få tid til. Jeg har derfor klart å kvitte meg med veldig mye møbler og jeg har klart å ikke skaffe flere på ca 2 år. Føler meg kjempeflink, haha!

Det tar tid å ha ting! Det tar tid å rydde alle disse tingene og det tar tid å lete etter ting blant alle disse tingene!

Jeg er veldig iherdig om dagen med i minimere alt vi eier og har! Kan jo ikke ha det sånn at tingene overtar livet.

– Nei du jeg har ikke tid til å bli med på kino jeg, for jeg har så mange ting.
Haha, kan jo ikke ha det sånn.

Hente, lagre, male og kaste

I høstferien som var nå, så tok jeg til å male et fint skap som jeg har tatt vare på i over to år. Endelig var tiden inne for å male det. Det har stått i garasjen. Jeg, dro det inn og hadde alt plassert klærne mine inni der før jeg begynte å male.

Jeg maler bare over sprekker og dørene ogsånn, og pleier å «åpne» opp skuffer og skap ved å «skjære» vekk malingen i mellomrommene.
Men denne gangen gikk det ikke som det pleier. Ved et uhell, så klarte jeg å låse den ene døren da jeg skulle åpne den, og vi prøvde leeeenge å få dirket den opp, uten hell. Og der inne hadde jeg jo undertøyet mitt. Jeg hadde akkurat dusjet og skulle kle på meg, vi skulle bort på middag og greier. De store gutta hadde fått i oppdrag å prøve å dirke den opp.

Det gikk ikke. Vi måtte løsne plata bak på skapet for å få ut klærne mine.
Sånn kan det gå. Vi har nå gitt opp å få opp låsen og skapet er båret ut i vente på å bli kastet. Og jeg som har tatt vare på den blytunge tingen så lenge for absolutt ingen nytte. Jaja!

Vel, jeg bare fortsetter jeg, sakte men sikkert å fjerne ting fra hyller og skuffer og skap. Det er så befriende å tømme et skap og fjerne masse derfra og bare putte inn igjen det du vet du vil ha eller trenger.

Er det flere der ute, som har litt opphopninger?
Eller er det noen veldig organiserte folk der ute med gode tips til meg?
Råd og inspirasjon tas imot med takk 🙂


Følg oss på Facebook for mer rot 🙂
Instagram, er jeg på og. Følg meg gjerne der, ønsker meg igrunn flere følgere der 🙂


Ha en fortsatt fin dag!

.


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

5 Comments:

  1. Kjenner meg så igjen. Prøver veldig å kvitte oss med ting, men det er vanskelig. Det er for fint til å bli kasta, og brukt butikkane tek ikkje imot so mykje, og det er vanskelig å få solgt ting brukt. So kvar skal ein då gjere av ting? Blir litt matt.

    • Jeg gir bort til Loppemarked. Har et sted rett ved her jeg bor hvor man kan bare sette fra seg ting. Jeg setter ikke i igjen søppel da 🙂 Og så gir jeg bort eller selger ting på Finn.no. Liker ikke å kaste brukbare ting nei. Men det skjer sjelden heldigvis 🙂

  2. Er SÅ deilig å få rydda!!
    Har rydda glasskap i stua, yttergang, innebod, rydda i duker/pynt, pusset opp loftstue m.m. siste halvår. Nå gjenstår å rydde liten gang oppe, under trapp og vårt soverom. Så kan babyen komme? Om 4-5 uker!

    • Det hørtes deilig ut! Har du bar 4-5 uker igjen!!! Wow! Kos deg med innspurten! Etterhvert som jeg fikk flere barn, lærte jeg at jeg ikke skal være så utålmodig på slutten av svangerskapet, men kose meg og nyte tiden ut, for plutselig er babyen der og brått så er den blitt ett år! Nyt hver dag!

  3. Åh, så sant. Alle disse Tingene, som egentlig ikke er noenting. Bare greier som tar tid og plass og energi. Jeg har en yttergang full av dem nå, så det blir nok litt rydding og kasting her også. Takk for inspirasjonen! 🙂

Comments are closed