Når folk ber om å få se rot, så vil de se rot!

For litt siden så jeg en etterlysning på Facebook etter rotete hjem. En mamma lurte på om det bare var henne som hadde det rotete hjemme. Overalt på Instagram og Facebook var det kun flotte, ryddige, nyvaskede og stylede hjem å se. Hun lurte på om folk kunne poste noen bilder av ekte hjem, normale hjem, rotete hjem. Så kanskje hun kunne føle seg litt mer normal.

Og bilder kom det, masse bilder – av RYDDIGE hjem! Det var jo ikke de hun henvendte seg til.
Noen hjem så helt strigla ut, noen hadde kanskje noen leker på gulvet, noen hadde noen klær hengende over en stol. Det jeg så var absolutt ikke det jeg tror hun søkte etter.

Jeg tror at jeg kan være den rette personen til dette oppdraget, og skal nå ta med meg kameraet rundt i huset. Jeg aner ikke hvordan det ser ut overalt akkurat nå, men jeg skal ikke rydde noen ting, bare ta bilder av sånn det er akkurat nå, lørdag morgen.

Kjøkkenet en lørdag morgen. En liten tass er på godterijakt i skapet 😀
Lørdag morgen. Litt rot fra fredagskvelden, asjetter og bakebolle. Oppvaskmaskinen er klar til å tømmes.


Detaljbilde av litt rot. Kopphåndklær slenges oppi her og krydder og vitaminer står om hverandre.

Detaljbilde av kjøkkenbenk. Legg merke til alt smårot som har samlet seg på den hvite hylla der. Hahah,….NÅ ser jeg to ting der jeg har lett etter! Den hvite boksen med ispinner og den timeren helt til høyre. Så DER var de ja!Et helt vanlig syn en lørdag morgen. Jeg har tenkt å skaffe to like stoler istedenfor den rødbrune og den hvite der, men jeg er så glad i den rokokkostolen. Har egentlig ikke lyst til å ha to stoler her, men vi trenger det når vi alle er smalet og ser på film, noe som er rimelig ofte. Kjøkkenstolen har bare forvillet seg.Et helt normalt stuebord her i huset. Disse tingenr er det som har blitt brukt siden dagen før. De søte føttene tilhører Mika.
Detaljbilde fra stua. Dette er ladestasjonen vår der vi lader telefonene våre. Det har også samlet seg en diffuser her, et lys, et par bayblades, en fjær, papir og esken til min Fitbit-klokke som må fikses. Oppi potteskjuleren har vi ladere og sånn.
Her er litt av gangen. Varmeovnen ikke skal stå her. Doruller som er på vei til badet, søppelkasse som vi ikke trenger lenger, pysjamas som nettopp er blitt lagt fra seg.
Litt bager og sekker som ligger slengt. To esker i enden av gangen som skal opp på loftet, og hele endeveggen er bare en oppsamling. Den froskeoppvevaringsgreia er bare tatt ut av et rom som ikke lenger skulle være et barnerom, men et ungdomsrom. Så nå henger den der.
En 17. mai-krans vi lagde til 17. mai som hang på ytterdøra. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av den for å bevare den, så den har hengt her siden 17. Mai.

Dette er også fra gangen. En julekrans som hang på døra sist jul, og den har hengt i gangen siden det. Har aldri kommet seg opp på loftet. Men nå er det jo jul igjen straks, så da skal den jo ut snar likevel.
Er vi de eneste som fortsatt har vanlig hustelefon?

Vårt flotte nyoppussede bad, blir også litt rotete. Det er bare noen får dager siden jeg ryddet her, så her er det fortsatt rimelig ryddig etter min mening.
Ånei, det skal jo ikke stå tannbørster oppi de fine telyshoderne! Noen har misforstått litt her tror jeg.
Soverommet til mannen, meg, Mika (7) og Levi (4). Det er ikke lenge siden jeg ryddet her, men det blir fort rotete igjen.
Klær jeg hadde på meg i går, en dyne og noe som skal pakkes vekk og ut av huset.
Baller i enden av trappa. Trappa er fint slitt. Den lille kommoden har jeg hatt hele livet, og den er malt med Annie Sloan Chalk Paint. Elsker den!

Her er under trappa og her er det ganske ryddig synes jeg. Skatollet er malt med Annie Sloan Chalk Paint.

Lekene har havnet her nede. Dette er nedenfor, ved siden av trappa. Barnerommet måtte vike til fordel for eldstejenta som kom flyttende hjem igjen. Da må man være kreativ. Den røde kommoden der, har jeg malt med Annie Sloan Chalk Paint og dekorert med sjablonger. Jeg har hatt den hele livet faktisk og den har sett ut på mange ulike måter.
De trådkurvene med diverse ting oppi, er på vei bort.
Dette er gangen nede i kjelleren og jeg driver å går igjennom bokhylla her. Alt som er foran døra er på vei ut av huset.
Vaskerommet med diverse ting som blir brukt eller fikset her inne.
Ja, her er en kurv og en balje oppå hverandre. Vet ikke hvorfor, det bare blir sånn.
Mer stasj fra kjøkkenet. Maling med en spirende kinakål oppå, og masse annet rart.
Denne sjenken ryddet jeg på i går. Og alt som jeg skulle plassere andre steder, stod på bordet. Men jeg rakk ikke å rydde bort før jeg skulle dra til Oslo i går, så barna som var hjemme og skulle bake ut pizza hadde ikke annet valg enn å plassere det på toppene her. Men når det blir ryddet bort, skal jeg prøve å holde denne ryddig. Et så vakkert møbel som dette fortjener å skinne. Jeg har malt den med Annie Sloan Chalk Paint og har gulldetaljer.
Dette er jo ikke rot, men barn som holder på med å leke. I viduskarmen står noen tomatplanter som jeg prøver å redde stumpene av da jeg ikke fikk de til ute i sommer. Pianoet som du ser snurten av er malt med Annie Sloan Chalk Paint.
Her er det jo faktisk ganske så ryddig. Det møbelet der er også malt med Annie Sloan Chalk paint og har en patina-look. Minecraft er stadig vekk på youtube på tv.

Sånn ser rot ut dere! Hva synes dere om hjemmet vårt?
Noen ganger er det mer ryddig og andre ganger er det enda mer rot.
Vi er altså 10 personer i dette huset. Huset er både barnehage, skole, arbeidsplass, restaurant og ja….alt mulig.

Når folk deler bilder av hjemmene sine, så er det ofte viktig informasjon som ikke kommer med. Informasjon om hvor mange som bor der og hvor gamle de er, om de akkurat har ryddet, eller om de har ocd og ikke kan ha rot, om det har vært sykdom i huset en tid og ingen har ryddet, og ikke minst hvor mye huset brukes. Brukes hjemmet hele dagen av alle, eller er de fleste ikke hjemme store deler av dagen?

Når folk ber om å få se rotete hjem, så gi dem DET, og ikke ryddige hjem. Da kan man heller la være. Ok?

Nå driver folk å rydder her i huset, så det var jammen bra jeg fikk tatt bilder mens det var rotete 🙂

For mer rot og forsøk på å komme i orden, følg oss gjerne på Facebook.
og Instagram .

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

4 Comments:

  1. Et ordentlig hjem ? ??☀️ det skal jo synes at folk bor ?

  2. Takk for at du viser oss et normalt hjem! Alle disse bildene av strigla husene gjør oss bare syke av stress.

  3. Det er så godt å se at det ikke bare er meg! <3

Comments are closed