Oppdatering 2019

Hei! Jeg har hatt mye å drive med i det siste og har ikke fått oppdatert så mye de seneste månedene. Dere lurer sikkert veldig på hva som skjer her hos oss, så her kommer en liten oppdatering sånn på tampen av året:

Jeg er blitt ny styreleder i Norsk Hjemmeundervisningsforbund, og det er noe av grunnen til at jeg ikke har hatt tid til å blogge så mye hverken her på Absolutt hjemme, eller på Hjemmeskolebenken. Det har vært mye å sette seg inn i, og det er veldig spennende.
Vi har en spennende tid foran oss og mye som må gjøres.

Og når det gjelder Hjemmeskolebenken, så er jeg veldig glad for alle dere som har likt siden og gruppen og som følger med der. Men, jeg har tenkt til å legge den ned. Det er bare for å gjøre det litt enklere for meg selv. Jeg vil tilbake til å bare drive EN blogg, samt at jeg er blitt oppmerksom på en annen ting, og det er at hjemmeskole og hjemmeundervisning er to ulike ting, så nå vil jeg jo ikke at det skal hete hjemmeskolebenken lenger uansett.

Hjemmeskole er når noen kommer hjem til eleven og har skole hjemme, mens hjemmeundervisning ikke har noe med skole å gjøre. Hjemmeundervisning er når barna undervises hjemme av foreldrene.
Vel, så av disse to grunnene, fortsetter jeg heller å fortelle om hjemmeundervisning på den opprinnelige bloggen, Absolutt hjemme. Jeg har overført de viktigste innleggene fra Hjemmeskolebenken over til Absolutt hjemme.

Marie Kondo

Og så, når det gjelder å gjøre ting litt enklere for meg selv, så er jeg i en herlig prosess med å ta en opprydning i ALT. Jepp…ALT!
Jeg har en venn som driver og sertifiserer seg til å bli en Marie Kondo- konsulent. Hun har vært i USA og tatt kurs og nå er jeg en av stegene hennes for å blir sertifisert. Hun må gjennom prosessen med en kunde før hun er ferdig sertifisert. Og gjett om jeg var klar for det!?

Om du ikke kjenner til Marie Kondo, så dreier det seg om organisering av alt du har i hjemmet og du rydder kategorisk. F.eks alle klær, og så alle bøker osv. Du rydder ikke rom for rom, slik jeg har pleid, men du samler alt du har i huset i en bestemt kategori. Når du samler alt, ser du lettere hva og hvor mye du har.
Dette er skikkelig kult og jeg er overrasket over hvor mye jeg har klart å kvitte meg med!

Vi har nylig ryddet i alle elektronikk. Her om dagen kom Elias og lurte på om vi hadde en ladekabel til hans telefon. Og jeg visste akkurat hvor jeg kunne finne en. Jeg trengte ikke å lete gjennom en haug av kabler, for vi hadde nettopp organisert alt sammen. Det var en gledelig erfaring og det er slik jeg vil ha det!

Trening

Flere av oss har begynt å trene på Spenst igjen. Mannen min, jeg, og tre av barna trener der og de tre yngste barna boltrer seg i aktivitetsparken. Jeg gikk ned nesten 20 kg i 2019, men har gått opp litt igjen av de 20 kiloene. Men det er bare å fortsette med sunn mat og trening. Hadde jo tenkt å gå ned en god del mer.

Hjemmeundervisning

Når det gjelder hjemmeundervisning, så er det nå 3 barn her som får det og det er Mika i 2, trinn, Lilli i 8. trinn, og Mia i 9. trinn. Vi setter snart igang igjen etter en juleferie. Mika har blitt kjempeflink til å lese og er god i matte og engelsk. Det har vært veldig morsomt å se hans fremgang, ettersom han bare har gått på skolen i ca 7 uker i 1. trinn før han startet med hjemmeundervisning. Sånn sett har han lært alt han kan av seg selv, uten å ha gått på skolen.

Maraton og nytt år

Nå i julen koser vi oss veldig med å ha fri. Vi sover litt lengre enn vanlig og vi har Hobbiten og Ringenes Herrre -maraton, for 3. året på rad. Et virkelig høydepunkt! Det er magisk her når vi setter på en film og de første ordene eller tonene brer seg utover. Da forsvinner vi inn i en annen verden.
I år ser vi Ringenes Herre i extended versjon for første gang.

Jeg ser frem til 2020. Jeg vil fortsette å være en god mamma og kone. Det er det viktigste for meg og er det jeg fokuserer mest på. I 2019 har jeg lært meg å fokusere litt mer på meg selv også, og det vil jeg også fortsette med. Jeg må jo si at det er litt lettere å klare å fokusere på meg selv når jeg ikke har en en liten baby og ikke ammer i timesvis hver dag. Det er jo ikke rart det har vært vanskelig å finne tid til seg selv når jeg omtrent konstant har hatt en baby og ammet de siste 20 årene. Nå er min baby snart 5 år. Han ammer ikke lenger og jeg har ikke planer om å få flere babyer nå.
Det er en ny tid for meg. Det har tatt tid å innfinne meg med å ikke skulle få flere barn. Men nå, nå er jeg lettet over å komme til den konklusjonen.

Jeg er så lei av digre barneseter og jeg ser frem til å kaste det på dynga! Etterhvert som klær til minstemann blir for smått, så kvitter jeg meg med det. Før gikk det jo til lagring til nestemann. Nå er det jo ingen nestemann, og da går det ut av huset. Det er litt rart, litt trist, men også greit.

Ønsker alle et godt og velsignet nytt år!

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

One Comment:

  1. Jeg tror du gjør et godt valg der. Simplify, simplify! 🙂 Gleder meg til å følge deg videre og se hva du tryller frem!

Comments are closed