Levende bok – en anbefaling

For flere år siden, kjøpte jeg noen bøker av en dørselger fra afrika som hadde fått lov til å selge noen bøker for å tjene penger til utdanning. En av disse bøkene er en bok som har stått i hylla siden den gang. Men nå har den fått komme frem.

En morgenrutine vi har i hjemmeundervisningen, er å lese et knippe forskjellige bøker og blader. Det kan være eventyr, fakta om dyr, en roman, historiske bøker, hellig skrift, dikt, vitsebok el.

Nå har altså denne boken, kjøpt av en dørselger for flere år siden, fått lov å komme inn i bunken av bøker som vi leser. Denne boken må jeg fortelle litt om, for den er jo helt fantastisk!

ADRA Norge

Den heter «Småtroll fra andre land» og er skrevet av en dame i Adra Norge. Adra er Syvendedagsadventistenes hjelpeorganisasjon. Våre barn både går og har gått på en Syvendedags adventist-skole og har hvert år vært bøssebærere for hjelpeaksjonen deres. Jeg visste ikke at denne boken var historier fra de stedene Adra har hjulpet. Denne damen som har skrevet historiene, forteller om hendelser og livet på de stedene hun har vært i forbindelse med Adra.

Det er jo litt gøy at barna faktisk har et slikt forhold til Adra og dermed denne boken.

En levende bok er beste

Dette er en såkalt «levende bok». Vi blir dratt med inn i livene deres og fortellingene er fine og spennende. De er lette å følge med på og de inneholder masse fakta og lærerike skildringer fra alle de ulike stedene.
Det er også mange fine bilder av personene i historiene.

Denne boken har blitt en favoritt. Den går innunder norsk-faget, krle-faget, samfunnsfag og geografi. Det er mange ord vi støter på som vi ønsker å lære mer om, som f.eks, da vi hørte om myntenheten i et av landene. Da ble Mika nysgjerrig og vi fant ut av flere andre myntenheter.
Nye ord bringer oss ofte over til noe annet vi må undersøke.

Historiene er så godt og levende skrevet at det er en fryd å lese og å høre på. Det er ikke slike triste, dystre historier, men om barn som leker, hvordan de passer på geitene sine, hvordan de bor og hva de gjør og hva de opplever. Det er historier om andre barns hverdag. Barn som lever på en annen måte enn oss.

Det er så stor forskjell på å lese en levende bok og en tørr faktabok. Det er så mye lettere å lære noe fra en levende bok. Og denne boken har jo så mye fakta også i de gode historiene.

Om vi leser en bok og jeg merker at barna ikke følger med og får med seg noe, så er det ikke dem det er noe galt med. Det er bare rett og slett det at det jeg leser blir for kjedelig og vanskelig å følge med på. Leser man levende bøker, så får man virkelig mye gratis hjelp ift barnas konsentrasjon.

Dette er en bok vi gleder oss til å lese i!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.