Eldstejenta er på besøk og er utslitt etter en halv dag

Her om dagen kom eldstejenta hjem på besøk. Da er det mange å kose med, snakke med og ha det gøy med. Alle vil vise frem noe og det kan bli rimelig crazy.

Her blir det høylydt. Når man bor her fast er man vant til det, men eldstejenta blir nå helt utslitt av å være her på besøk i bare noen timer, haha!

Lyder:
Noen snakker, noen trykker på tastatur, noen spiller piano, noen spiller trommer, noen driver med bottleflip (Kaste en halvfull flaske i været og få den til å lande på perfekt på bunnen), noen lager bare rett og slett irriterende lyder og noen spiller musikk, noen skriker og glass faller ned på gulvet, og de fleste ler.

Det er konstant lyd og bevegelse her og når jeg ser hvor sliten hun blir, slår det meg at jeg ikke fatter hvordan jeg kan være i dette dag ut og dag inn, døgnet rundt!

Av og til må jeg lukke igjen verandadøra for at naboene ikke skal bli så plaget av lyder herfra, eller tro at noe er galt fatt her. Av og til er det litt flaut.

Jeg skjønner godt at eldstejenta trives der hun bor nå. Der er det alltid ryddig og rolig. Hun bor med bestevenninnen sin.

Et gammelt bilde av eldstejenta og meg:)

Etter noen timer her i huset blir hun hes i stemmen pga at hun må skru opp volumet på stemmen sin.

Altså, ikke bare er det alle lydene. Det er jo så klart ikke like ille hele tiden (eller er det det?). Men det er også alt som skjer! Noen leker, noen lager mat, noen (jeg) rydder, noen drar ut, noen kommer hjem.

Og så er det en rar greie her, og dette skjer hele tiden: En person kommer inn i et rom (som regel stua, der jeg ofte er) og begynner å prate til meg, uten å sjekke først om jeg allerede er igang med en samtale med noen andre. Og det er jeg selvfølgelig! Det er jo alltid noen som snakker til/med meg.
Hvorfor ikke liksom gå inn i stua, se om jeg til en viss grad er ledig før man bare begynner å plapre i vei!?
Det er skikkelig irriterende for den personen (ofte 5-åringen) som er igang å snakke med meg. 7-åringen er også lei av å bli avbrutt forresten.

Noen ganger når vi er alle samlet, blir det ekstremt noisy. Da er et ikke lett å bli hørt eller komme til. Vi bør nesten ha et køsystem for snakking. Jeg må passe på at alle får komme til slik at noen ikke blir så lei seg, for det skjer jo.
Det hender noen ville kommentere noe som ble sagt, og så kommer han ikke til før vi er langt over i et annet samtaleemne. Det er jo litt irriterende kan man forstå.

Vel, men vi synes det er veldig hyggelig når eldstejenta kommer hjem på besøk. Men hun orker nok ikke å bli her så mange dager. Det kan være smart å ta det i mindre doser 🙂

Jeg føler jo ikke at det alltid er så mye lyd her. Men det er nok egentlig det. Har ungdommer om også liker å blaste musikk. Synes det er koselig at de vil være i stua å spille musikk igrunn 🙂

Ps. Etter at hun hadde dratt hjem to dager senere, tikket det inn en melding: «Jeg angrer på at jeg dro hjem så fort, jeg vil tilbake. Savner dere sånn»!

Uansett hvor bråkete, masete og rotete vi er, er vi en gjeng med masse kjærlighet og godt humør:)

Facebooksiden
Instagram


Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.