Gaver før og nå

Juletreet for to år siden. Snart skal det fylles med gjennomtenkte for smarte og sikkert noen usmarte gaver, under 🙂

Altså, før tenkte jeg ikke så veldig mye på hva barna skulle få i gaver. Eller det vil si, jeg var ikke særlig kritisk til hva vi kjøpte til dem til jul. De fikk masse kult og jeg tenkte ikke så mye på konsekvensene.

Med konsekvenser mener jeg rot. For leker skaper rot når det blir mye av det. Trenger man 150 biler likesom?
Noen gjør nok det altså. Jeg husker min lillebror hadde nok over 300 og han kunne alle merkene på alle bilene sine. Så for noen er det drømmen og ha så mange som mulig.

Før kunne jeg kjøpe et sett av noe bestående av mange deler. Og det greit hvis det er noe barnet virkelig ønsker seg. Men når man bare kjøper noe for å kjøpe noe, så kan det bli mye deler av masse rart.

Nå, når jeg tenker på å kjøpe gaver, tenker jeg: «Hvor skal denne være, har vi plass til den, kommer den til å bli brukt eller vil det bli liggende deler overalt? Kommer barnet til å elske den, eller muligens ikke»?

Jeg føler meg nesten litt kjip av å tenke slik, men vi har jo mange barn og har opplevd mange ganger at det kan bli for mye av det gode.
Jeg pleier også å gå igjennom lekeavdelingen her hjemme før jul. Da kvitter jeg oss med diverse leker som er ødelagt, og leker som fungerer, men som ikke lenger blir brukt, kan vi gi bort til Fretex.

Det er viktig å ta med barna på denne gjennomgangen, fordi det er jo tross alt deres ting: Jeg må innrømme at jeg av og til har vært litt for kjapp og kvittet oss med noe de spurte etter etterpå. Det er ikke noe gøy, så jeg har lært å ha respekt for lekene til barna. Det er jo deres ting. En liten McDonald`s-leke kan brått være favoritten fremfor en flere hundre kroners robot med lys og lyd. Barn bryr seg ikke nødvendigvis om sånt, og de bryr seg ikke om hva ting koster.

I år vil jeg gjøre ferdig gavene før desember. Jeg synes det er ganske slitsomt å skulle styre med det i desember. Det er masse folk og det blir varmt på kjøpesenterne. Jeg som kan gjøre det unna på formiddagene skal være så grei å gjøre det meste unna i november, så slipper jeg å ta opp plass på kjøpesenterne nå i koronatiden.
Jeg har faktisk bestilt endel gaver allerede, fra en lekebutikk på nett. Det var så kjekt og det gikk så fort. Sparte masse tid på det.

Hvert år lager jeg lister og noterer hva hvert barn ønsker seg og trenger, og så får de litt av hver.
Jeg har også 8 adventskalendere å lage og det blir gøy!

Håper alle er i rute til jul. Jeg har begynt å høre på julemusikk. November er nå innafor for det synes jeg.

Ha en fin uke!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.