Seminar-avslutning

Dette halvåret har jeg hatt gleden av å være seminarlærer!
Ungdommene i kirken vår (Jesu Kristi Kirke av siste dagers Hellige), har tilbud om å delta på noe vi kaller for Seminar, som er en klasse i ukedagene (før skoletid) der de studerer skriftene.

Som vi jo alle vet, er det mye som er annerledes nå pga korona. Derfor har ikke ungdommene kunnet ha seminarklasse som vanlig. Kirken har da gjort de slik at de kan være med på online-klasser. Disse klassene går ganske tidlig på morgenen, og mine barn er ikke oppe så tidlig, så derfor ble det slik at jeg ble læreren deres.

Omtrent halve klassen her i Moss er jo tross alt ungdommer her i huset.
Den forrige læreren de hadde (før korona) pleide alltid å gjøre det så hyggelig og spesielt den siste undervisningen før jul, har hun alltid invitert til en hyggelig frokost med julepyntet bord hjemme hos seg selv.

Så jeg tenkte at vi her hjemme kunne ha en seminaravslutning med hyggelig kveldsmat og julepyntet bord. Så det gjorde vi, og det var så hyggelig!

Dette året har det vært Mormons bok som har vært den boken vi har studert. Mormons bok er sluttstenen i vår religion og vi sidestiller den med bibelen. Det er vanskelig å forklare kort hva Mormons bok betyr for meg, men sånn kort fortalt, handler den om et folk som levde før, under og etter Kristus og gjennom sine liv ser vi hvordan Herren har vært med dem og velsignet dem i henhold til deres tro. Og selv om dette var 2000 år siden, er det fortsatt relevant, for selv om omstendighetene er ulike, så er prinsippene og sannhetene de samme. Jeg lærer så mye, og Mormons bok er på en måte stemmer fra fortiden. Haha, elevene mine ( ungdommene mine) synes at det er litt mystisk å si det sånn at det er stemmer fra fortiden som snakker til oss i dag. Men det er faktisk det det er også. Den er skrevet for deres etterkommere slik at vi skal kjenne Guds godhet og hans befalinger og at det skal gavne oss i våre liv. Jeg elsker Mormons bok! Det har vært fantastisk å bruke så mye tid på ikke bare å lese, men å fordype seg i den.

Det har vært spesielt å ha en slik klasse med egne barn. Vi tuller mye, så vi bruker lengre tid enn en normal klasse og vi kan gjerne gå litt ut av «manus» hvis vi kommer inn på en spennende og aktuell tankerekke eller diskusjon.

Over nyttår fortsetter vi med seminar, og da er det boken Lære og Pakter som skal studeres. Det er en bok med åpenbaringer i nyere tid. Den tiden da kirken ble organisert på jorden igjen tidlig på 1800-tallet. Det er lenge siden jeg studerte den boken inngående, så det gleder jeg meg til å gjøre igjen.

Her er er lite vers fra Mormons bok. Det er vanskelig å finne det perfekte verset å dele, fordi det er så mange. Men dette er enkelt og kort, og det står i starten av boken, i 1. Nephi 4:6:

«Og jeg ble ledet av Ånden, for jeg visste ikke på forhånd hva jeg skulle gjøre».

Dette enkle lille verset forteller meg at jeg ikke trenger å vandre i villrede. Ånden (Den hellige Ånd) vil veilede meg og for meg handler det i stor grad om foreldrerollen. Det er det vanskeligste jeg vet og jeg trenger virkelig veiledning på det feltet. Barna er så dyrebare og de er en gave fra Gud. Han har betrodd dem til meg og jeg tenker at selvfølgelig vil han veilede meg i denne store oppgaven det er å være en forelder. Jeg ber stadig om veiledning, trøst og styrke i denne oppgaven.

Du kan bestille en gratis Mormons bok her, hvis du vil
Om du lurer på noe om min tro, så er det ok for meg om du spør. Jeg vet mange er reserverte når det kommer til tro og føler ikke de kan spørre. Men for meg er det helt i orden 🙂

Ha en fortsatt fin juletid!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Comments are closed.