Plutselig jobbet jeg

Da minstemann begynte på skolen for 2 år siden, hadde jeg egentlig tenkt til å lande i meg selv. Gå tur, organisere huset og ta meg god tid til sånne ting som jeg ikke hadde hatt så mye tid til tidligere.

Men plutselig dukket det opp en mulighet for meg til å jobbe på en barneskole, så da ble det sånn. Jeg jobbet opp mot 70% skoleåret 2021/22. Jeg var vikar litt her og der og hadde grunnleggende norskopplæring med noen elever. Jeg syntes det var kjempespennende og givende.

Jeg fikk god bruk for erfaringen med hjemmeundervisning. Gjennom det hadde jeg god oversikt over kompetansemålene og hvor jeg kan finne gode undervisningsressurser.
En av de beste erfaringene, var det å ha kolleger. Det var veldig hyggelig! Flere av dem som jeg ble spesielt godt kjent med, savner jeg veldig mye. Jeg hadde virkelig et godt år på den skolen.

Mens jeg jobbet der, fikk jeg også tatt et magasinjournalistkurs ved siden av, som jeg har hatt lyst til å gjøre i mange år. Endlig fikk jeg gjort det! Nå gjelder det bare å få tid til å skrive. Det har jeg ikke hatt kjempemye tid til grunnet en ny jobb jeg har begynt i, som er vikar i barnehage.

Da høsten 2022 kom, hadde jeg tenkt til å bare skrive, skrive, skrive og få sving på å selge artikler. Men så ble jo strømmen så usigelig dyr, at jeg så meg nødt til å skaffe litt mer inntekt, litt fort. Jeg har skrekken for å være fast annsatt noe sted, for jeg vil gjerne ha fleksibilitet og har ikke kapasitet heller til å jobbe fullt hele tiden. Da ble veien kort til et vikarbyrå som bland annet bemanner barnehager.

Vel, så det er det jeg gjør nå. Jeg har prøvd meg litt frem og funnet ut at å jobbe 3 dager i uka er optimalt for meg. Da får jeg tid til å komme ajour i huset, slappe av litt og skrive. Det er tross alt skriving som er målet mitt, så jeg vil gjøre plass til det.

Nå har jeg jobbet i 5 måneder som vikar i barnehage og har skalert ned til to-tre barnehager der jeg trives best. Der har jeg funnet kolleger jeg trives med og jeg kan glede meg til å gå på jobb. Jeg velger selv hvor mange vakter jeg tar i uken.

Grunnen til at jeg helst vi ha fleksibilitet, er at jeg vil kunne gjøre det jeg gjør akkurat nå, nemlig å være i Spania. Nå er jeg i Spania og nyter varme dager og lader opp og jobber litt og bare lever litt saktere enn vanlig. Vi er i huset til svigermor og nyter morgener og kvelder på takterrassen. Jeg skriver reiselogg som kan leses på instagram og facebook, hvis noen vil følge med på det.

Dette er sist jeg var i Spania, som er 8 år siden. Her er minsten bare 4 uker gammel. Det var så vidt vi rakk å skaffe pass til ham. Denne turen får han mye mer ut av 😀

Comments are closed.