Når noen sover

Jeg skjønner, eller rettere sagt, jeg merker at ikke alle mennesker skjønner når noen sover.
Ikke det at dette gjelder (bare) barna mine altså, for det tror jeg kan gjelde mange andre barn også. Så dette er overhodet ikke myntet på mine barn i det HELE tatt!

Men jeg tenkte å fortelle litt om når noen sover.

Hvis en person har øynene lukket mens vedkommende ligger/sitter i en avslappet stilling, er det stor sjanse for at vedkommende sover.
Hvis du ikke er sikker, så regn med at han/hun sover.

Hvis en person har øynene igjen OG puster dypt og rolig, kan du regne med at vedkommende sover. Så vennligst ikke hopp på vedkommende.

Hvis en person i tillegg til det som er nevnt, snorker,  er det et sikkert tegn på at vedkommende sover. Og med mindre det brenner eller dere er forferdelig sent ut til en viktig avtale, så kan du bare la denne personen være i fred.

Hvis personen har lagt seg i en seng eller på en sofa, med et teppe eller pledd over seg, og ligger helt i ro, puster dypt og rolig, har øynene lukket så vet du at denne personen PLANLA å ta en liten lur.
Det du skal gjøre da er INGENTING.
For å være spesifikk:
Ikke åpne opp øyelokka på personen.
Ikke hopp på personen.
Ikke skremme personen.
Ikke slå på lys og mye lyd.

Det du kan få gjøre hvis du ser noen som du tror sover er:
Bre et pledd over personen, list deg rundt omkring, lukk igjen en dør hvis det er mulig.

Hvis en person ligger med ryggen mot deg og du ikke kan se om øynene er lukket, så gå utifra at personen sover likevel. For så lenge en person ligger i ro og du ser vedkommende puster, hender det at han eller hun enten sover eller slapper av.

For å sjekke, skal du ikke ROPE, men hviske forsiktig personens navn. Hvis personen ikke svarer, bare går du stille bort. Hvis personen mumler noe om at han eller hun er på safari eller noe, så ikke still flere spørsmål. Bare gå stille bort.

Mødre har en tendens til å svare selv om de sover, for de sover egentlig aldri, de bare ligger til lading. Det er helt vanlig og veldig nødvendig.
Fedre derimot, svarer som regel ikke i det hele tatt. Så du kan regne med at de sover. Hvis du er usikker på om de puster, kan du sende dem en sms. Det svarer de alltid på. Om de ikke svarer eller engang sjekker sms-en, henter du mamma. Og hvis hun sover så la henne ligge.
Du kan også sjekke om pappaen puster ved å hoppe på ham (dette er den eneste regelen med unntak).

PS. Det samme gjelder dyr, altså om de sover så la de være i fred.

6 Comments:

 1. Ha ha ha denne må mine 4 troll lese 😉

 2. Margrethe Aasheim

  Hehe, så utrolig bra skrevet ! Må jeg lese for mine tre (snart 4) små 😉 Ha en fin dag 🙂

 3. Hahahahaha, høy gjenkjennelsesfaktor som vanlig!
  Dessverre tror jeg det er biologisk umulig å lære barn dette. De ser ut til å være programmert til å klatre/hoppe/mase på sovende mammaer. (Pappaer derimot har ikke den samme tiltrekningskraften, og får gjerne sove i fred, både om morgenen og når som helst ellers.) Var det forresten ikke du som delte dette gullkornet en gang; Den beste måten en mor kan få sine barns fulle oppmerksomhet på, er å sette seg ned og se behagelig avslappet ut 😉
  Fin tirsdagskveld til deg!

  • (Denne var altså fra meg, Kristin – navnet mitt kom visst ikke med her :-))

   • Jeg tror du har rett Kristin, barn kan ikke lære dette. Mammaer skal rett og slett ikke sove. En annen måte å få barnas oppmerksomhet på, er å snakke med noen i telefonen:)

    Fin kveld til deg også, selv om det er blitt sent onsdag her hos meg:)

Comments are closed