Oppussing av bad – håpløst!

Nå har vi kommet så langt at vi har hatt en rekke elektrikere, snekkere, og rørleggere her på befaring.

Det har vært nyttig og vi har tatt til oss mange ulike tanker og ideer de har hatt.

Jeg er veldig glad for å ha kommet i mål med noen gode løsninger og hvordan badet nede skal bli.

Lenge har jeg drømt om å ha en skittentøyssjakt fra badet oppe til badet nede. Det ville lette mye arbeid for oss, selv om vaskerommet er et annet sted enn på badet nede.

Men, så har jeg kommet frem til at vi faktisk KAN flytte vaskemaskinen og tørketrommel inn på badet nede!!!

Tenk så mye lettere den jobben der vil bli! Flotte greier. Det gleder jeg meg til.

Bortover her kommer sjakt, vask, tørketrommel og vaskemaskin med arbeidsbenk over!! Dette er badet nede. 

OG, ….da frigjøres det som i dag er vaskerommet, og der kan jeg male møbler og kose meg med chalk paint og diverse sånne greier!

Som vi gleder oss til større og nytt bad! Dette er badet oppe. 

Vi er nesten i mål med møblereingsplanen på badet oppe også.

Det som er det vanskeligste, er valg av farger og matrealer!
Fliser, badreomsplater, vinylbelegg….

I utgangspunktet tenkte vi fliser. Men mange sier det er mer styr med rengjøringen av det enn av belegg og plater. Vi ser den altså..

Det er er ikke lett dette her skal jeg si. Ikke blir det lettere av at vi aldri har tid til å snakke sammen heller. Uforstyrret!
Det er ekstremt frustrerende altså!
Noen ganger tenker vi at vi bare kan be de som skal gjøre jobben om å bare velge noe, for vi har ikke tid.

Men neida, vi skal nok komme i mål etterhvert. Jobben med riving av vegger og gulv begynner vi litt på i påskeferien, og i april/mai, starter oppbyggingen av nye bad. Vi har litt tid på å tenke på farger og matrealer før vi må lande på  noe.

4 Comments:

 1. Jeg har fliser og angrer bittert. Så når jeg skal pusse opp igjen blir det vinyl. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at jeg HATER flisene mine, og angrer på at jeg ikke stod på mitt når vi pusset opp. Og heller hørte på de som skulle gjøre dette ?

  I sommer skal vi bytte gulv i gangen og da skal jeg ha vinylbelegg, for det klikk gulvet son ligger der nå er ikke glad i vann ?

 2. Hm…vi har fliser på badet nede og vinylbelegg på badet oppe. Vinylbelegget er delvis misfarget og derfor er jeg mest fornøyd med flisene på badet nede. Jeg bruker mest tørrmopp, lite vann er trikset ifølge min venninne som har profesjonell vaksenopplæring bak seg. Tørrmopper derfor som hovedregel huset all over og vasker sjeldnere med vann.

  Mange lekre fliser. Både størrelse, farge, blankhet/matthet påvirker det visuelle inntrykket. Små rom kan med fordel ha svære blanke gulvfliser har jeg skjønt, da det får hjernen til å oppfatte at rommet er større.

  Selv har vi blått gulv og hvite vegger. Syns badet trengte et løft, og brukte fargepsykologi da jeg nylig frisket opp badet: Hang opp knagger/dobbeltstenger i krom (med Tigerfix så du slipper å borre i flisene, alt kjøpt på Jernia), håndklær og pynt i farger som gjenspeiler naturen: Det blå gulvet gjenspeiler havet, grå håndklær gjenspeiler fjell, hvite og grå stripete håndklær gjenspeiler svaberg og lilla håndklær lyng og syriner. Grønne kunstige planter på toppen av skapene. Ble knallfornøyd! Byttet og ut det gulnede hvite plastdusj armaturer med krom (blandebatterier var ødelagt). Så nå er hele badet forfeilet for noen få lapper.

 3. *vaske opplæring * ikke vaksenopplæring
  * forbedret * ikke forfeilet

  Beklager skrivefeil! Ha ha?

Comments are closed