Hjemmeundervisning

I Norge har vi en fantastisk lov som gir oss mulighet til å ha hjemmeundervisning for våre barn. Vi har benyttet oss av denne muligheten og har hjemmeundervisning for ett av våre barn. For henne så passer det rett og slett best med denne formen for læring.

Det er mye uvitenhet rundt hjemmeundevisning og dette er noe jeg vil gjøre noe med ved å informere om det og fortelle om våre erfaringer her på bloggen.

Besøk også Norsk hjemmeundervisningsforbund for mer info om det.

Har du spørsmål, så er det bare å spørre i vei!

Du når meg i kommentarfeltet eller via Facebooksiden.

Vi lager egne morsomme undervisningsmateriell.

Tegn rundt og klipp ut hendene til barnet og lim håndflaten på et papir, så kan barnet telle og regne med fingrene. Fin måte å øve på tier-venner på 🙂

I hjemmeskolen vår kan vi ha klasserom ute, på biblioteket, på sofaen, eller i senga. Vi kan starte kl. 09, eller kl. 11 og holde på med hva vi vil, så lenge vi vil.

Fordelene er mange:
Ikke noe press, ikke noe stress,  ikke distraksjoner, ikke noe drama, ikke noe mobbing,

I vår  hjemmeskole gleder vi oss over å utforske, oppleve, lese, regne, leke – sammen!

Følg med på bloggen for innlegg om hjemmeundervisning. Vi har en egen kategori for hjemmeundervisning/hjemmeskole. Følg gjerne facebooksiden også for oppdateringer.

Det alle lurer på ang. hjemmeundervisning:

Hvem kan ha hjemmeundervisning?
– Hvem som helst kan ha hjemmeundervisning. Det er ingen krav til utdanning for å gjøre det.
Det viktigste man trenger, etter min erfarig, er tid og tålmodinghet og en dose kreativitet (funker for meg i allefall).

Hvordan starte opp med hjemmeundervisning?
– Du sender en mail til kommunen der du informerer (ikke søker om) at dere starter hjemmeundervisning en gitt dato. Oppgi barnets navn, personnr. (usikker på om det MÅ med forresten), foreldrenes navn og hvem dere ønsker som tilsynsperson.
Hvis det ikke er noen spesifikk tilsynslærer dere ønsker, blir dette gjerne rektoren på solen som barnet sokner til.
Dere kan altså sende mail på mandag og starte opp hjemmeundervisning samme uken om dere vil.

Veien videre
Etter at dere har meldt ifra, har dere en oppstartsamtale med tilsynslærer der dere stifter kontakt og snakker om hvordan dere skal gjøre det videre mtp tilsyn. Tilsyn kan skje hjemme, på skolen, eller et annet sted. Det er opp til dere.
Tilsyn skjer normalt to ganger i året.

Lovverket
-Sett dere inn i lovverket rundt dette, for det vil være nødvendig. Ikke minst for å vite hva dere kan kreve og hva skolen/kommunen kan kreve eller IKKE kreve av dere.

Jeg er så takknemlig for at vi har denne muligheten i vårt land. Hva er vel bedre enn å kunne tilby barnet sitt individuell opplæring på den måten som passer barnet og familien best!?

Husk at du kan spørre i vei om det er noe du lurer på 😀

Comments are closed.