Pop-up-plikter

Du har sikkert spilt det på Tusenfryd eller lignende steder. Du får en stor lekehammer eller slegge, og så skal du slå ned figurer som popper opp av forskjellige hull så fort du kan.

Akkurat sånn er det med husmorplikter også, det popper opp ting å gjøre overalt og du prøver å forte deg å fikse opp i det, før neste ting popper opp. Vanligvis går dette spillet på tid når du holder på med det på Tusenfryd, men i hjemmet er det «non stop playing».

Det dukker opp kleshauger, hunden stikker av, melk blir sølt på gulvet, du MÅ finne en smokk, en blomsterpotte velter og jord tyter utover, en unge tegner på seg med tusj, man kommer hjem fra stranda med ørten poser med grillmat og vått badetøy innkludert badebuksa som minsten bæsja i og som MÅ tas med en gang, et barn får et glasskår i foten og jeg må finne nål og pinsett og få ut glassbiten, noe som kan ta veldig lang tid fordi barnet er engstelig.

Ja, man kan jo bare fortsette og fortsette i det uendelige. Det dukker stadig opp ting man må hanskes med i tillegge til de vanlige tingene som å skifte på senger, handle mat, lage mat, vaske og rydde huset. Man kan bli litt ør i hodet noen ganger, og det er umulig for meg å slå  ned alle pop-up greier som dukker opp fra alle kanter.

Det er nettopp derfor det ble som i går: Jeg malte badet, og dermed mistet jeg 1, 5 times husabeid-jobbing. Etter å ha malt badet monterte vi sikkerhetsnettet på de nye trampolina (må jo gjøres), og mistet enda mer tid. Så begynte himmelen å bli blå, og vi er jo ikke så bortskjemte med denne fargen på himmelen, så vi kastet oss i bilen og dro på stranda, med tilhørende grilling.

Hjem fra stranda ble det med to barn hjem til overnatting. Akkurat det er bare koselig,og ikke noe særlig ekstraarbeid, da legging av barn er noe jeg uansett må gjøre.

Men alle poser med strandgreier og grillmat og vått badetøy er jo ting man må rydde vekk. Dessuten hadde jeg holdt på med mye annet enn husarbeid sånn at kjøkkenet som jo hadde vært i bruk av mange mennesker i løpet av dagen, trengte litt oppmerksomhet.

Men da kl var 23, gadd jeg ikke å leke pop-up-leken mer. Da ville jeg bare slenge meg på sofaen å se på min favorittserie akkurat nå, The Mentalist. Så da gjorde jeg det.

Heldigvis var det kun kjøkkenet som hang på snei, for dagen før hadde vi alle gjort rent i huset. Men det gjorde jo ingen ting om jeg lot kjøkkenet vente til i dag, for nå er det jo tatt og det tok mindre enn 30 minutter, så nå er jeg klar for mer pop-up-lek!

Jeg tenker at man MÅ ikke leke denne leken hele tiden for da kan man bli litt utslitt, det er lov å ignorere enkelte av pop-up-ene til du har mer tid.

Selv om man har gode rutiner er det ikke mulig å ta alle pop-up’ene som dukker opp. Noen er bare nødt til å vente litt. Iallefall for min del, for jeg er bare nødt til å gjøre noe annet også, noe moro, som å male badet eller en kommode. Man kan se på pop-up-leken som en karusell som går rundt og rundt, og noen ganger må du gå av litt for ikke å bli helt ør i hodet.

9 Comments:

 1. Kjenner meg igjen og det med kun et barn (enda) 2 hunder og man. hehe.Mange pop up her også men sikkert ikke halvparten av det du har 🙂 hehe.

 2. Ville du hatt en liten «spørsmåls» runde eller? Har så mye jeg lurer på,hehe..

  • Ja det kan jeg jo ha, jeg kan sikkert lage et innlegg hvor folk kan spørre om alt de lurer på:) Da får du følge med:)

 3. Åh så bra,hehe ;)) Ha en fin lørdag 😉

 4. Med bare 3 unger klarer jeg til tider ikke å holde det helt «blåst» en gang.. Synes det går i ett og når den siste av tvillingen roer seg for kvelden (kolikk er no dritt) så er man SÅ klar for sofaen og litt surfing at man bare «må» sitte litt.. Merker godt om man er borte en dag og ikke for gjort den daglige dosen med husarbeid, for å si det mildt!

  • Jeg tipper det er rimelig hektisk med tvillinger og kolikk. Har ingen erfaring med kolikk, så jeg kan bare tenke meg til det. Ja man kan ikke holde det gående hele tiden. Og det viktigste her i livet er ikke at luset er helt blåst til enhver tid, kanskje spesielt ikke når man har småbarn. En viss orden er bra å ha, men det er nyttig å klare å ha det bra selv om det blir litt rotete 🙂

 5. Ha ha. Ja, akkurat sånn er det!
  Kjenner meg veldig godt igjen 🙂

 6. Jeg har akkurat begynt å lese bloggen din og er allerede «hekta». Er så morsomt å lese om en annen som «lever» mitt liv:) bare det at jeg har 3 barn og ingen hund. Denne beskrivelsen er som helt normal dag her i huset. Er ikke mulig å gjøre akkurat det som er planen for dagen alltid, disse pop-up tingene er det så mange av og når mannen lurer på hvorfor jeg ikke har gjort det som er planen for dagen når han kommer hjem blir jeg nesten litt irritert. Når han er hjemme m ungene når jeg en skjelden gang har vakt på sykehuset er det som er bombenedslag når jeg kommer hjem. Men så det er sag; ungene er mette, skikkelig skitne, og blide og fornøyde, så da bør vel jeg også være det:)?

  • «Planen» er jo litt tja…..fleksibel kan man kanskje si? Hehe. Planen er vel å holde barna i live, få i dem mat, gjøre lekser og få de i seng glade, og i normal tid. Alt annet enn det er noen ganger bare bonus, hehe. Man vet aldri hvordan dagen blir, det er sikkert. Man kan bare øve seg på å takle dagene slik som de er. Finner du ut at du ikke kommer til å få gjort det du hadde håper, får man heller senke ambisjonene å prøve å ikke bli så stressa:)

Comments are closed