En koselig synliggjøring av hvordan kjærligheten kan vokse i familien

På mandager pleier vi å samle hele familien å ha en kveld sammen hvor vi snakker om ting som er aktuelt for oss og og som kan gjøre vår familie sterkere og bedre.

Denne mandagen snakket vi om tjeneste. Først ba jeg barna om å tenke på noen som har gjort dem en tjeneste i det siste og fortelle om det.
Så ba jeg dem fortelle hvordan det føltes at noen gjorde noe for dem for å hjelpe dem.

Jeg viste frem noen bilder hvor noen hjelper noen og ba barna fortelle hva de så på bildene.

Til slutt fortalte jeg dem at vi i to uker skal se etter tjenester som blir gjort i vår familie. Jeg hadde ett ark hvor det stor «Tjenester» på toppen og ett ark hvor det var tegnet et hjerte på midten.
Nå de ser noen gjør en tjeneste for noen, eller noen gjør dem en tjeneste, skal de skrive det opp under «Tjeneste» og så tegne et hjerte til rundt det hjerte som er midt på det andre arket.

Dette er for å illustrere hvordan kjærligheten vokser når man tjener andre mennesker.
Vi gjorde dette for noen år siden også, da de eldste var små. Jeg har den lista enda og det er så koselig å se hva som blir satt pris på.

Denne lista hang litt høyt opp på skapet så Mia rakk ikke helt opp, så hun lagde en annen liste litt lenger ned:

Jeg synes Mia sin liste var så søt! Så da har vi to lister:)

10 Comments:

 1. For en herlig synliggjøring av tjenester 🙂 Lista til Mia var utrolig skjønn 😀 God helg til dere!

  • Det som også er så bra at alle blir mer fokusert på å gjøre tjenester for hverandre:) Og jeg blir jo så glad når Mia kom ivrig løpende til meg så jeg skulle gå å se hva hun hadde gjort på kjøkkenet. Jeg ble litt redd hun hadde satt igang med noe bakegreier eller sånn:) hehe. God helg tilbake:)

 2. Så smart og koselig og gjøre det slik, :)skal skrive det opp i mamma boka mi så jeg har den til mine barn blir større!

 3. Det minner litt om hvordan de jobber med «månedens verdi» på skolen til ungene. Jeg er ikke helt typen til å gjøre slikt hjemme, men jeg ser jo at det vekker mye engasjement blant ungene når de arbeider på den måten på skolen. 🙂

  • Går ungene våre på samme skole? Jeg beklager hvis jeg kjenner deg uten å vite hvem du er utifra navnet og e-mailen din, altså. Men ungene mine går også på en skole hvor de jobber med «månedens verdi» 🙂

   • Nei, ungene våre går ikke på samme skole. Men kanskje det er samme kirkesamfunn som driver begge skolene…??? 🙂

    • Ungene mine går på en privat skole som drives av Syvendedagsadventistene. Det er ikke det trossamfunnet vi selv tilhører men mange fra vårt trossamfunn går der, omtrent 1/3 av elevene hvis ikke mer. Fin skole med gode verdier, høy lærertetthet og små klasser. Det er noe av grunnen til at vi for noen år siden byttet over til den skolen:)

 4. Pingback: Søte lapper på hjemmeaften | Absolutt hjemme

Comments are closed