Jeg jobber og jobber og mannen jobber

Slik jobber mannen:

Danrhagen

Han sier han skal ta en telefon, og så tar han en telefon og snakker uten avbrudd helt til han er ferdig.

Så skal han inn vo-boksen sin å lese noe reklame, og så bare gjør han det, uten å sjekke om noen har bæsja eller noen ting.

Så skal han redigere det han har gjort, og da er døren lukket og han gjør det han skal til han er ferdig.

Så roper han på meg så jeg kan gi han mine råd når det gjelder en logo og design.

Så vil han ha mat, og da lager han seg mat og spiser og så går han inn i studioet sitt igjen og lukker døren.

Og han er så fornøyd med at han får gjort alt han har å gjøre!

Slik er min jobb:

Jeg tenkte at jeg skulle skifte på senger i dag, men så gikk jeg en tur i en time å samlet snegler og mark.

Så tenkte jeg at jeg skulle få ryddet og vasket kjøkkenet, men så måtte jeg krangle med en skjære som hadde forvillet seg inn i stua vår og prøvde å ta kattungene, og kattemor hadde angrepet den så den flakset i dødsangst på gulvet og hylte rundt på gulvet og griset ut hele stua med blod og bæsj.

Så måtte jeg vaske bort blod og bæsj, mens jeg lurte på hvor kattungene var, for de kunne jeg ikke se noe sted.

Etter å ha vasket bort blod og bæsj og fått ut skjæra, lette jeg huset rundt både inni og utenfor etter kattungene, som jeg etter en lang stund fant inni under godstolen. Der satt de helt skrekkslagne stakkars.

Så da hadde ikke minsten og jeg rukket å spise lunch før vi måtte dra å hente skolebarna. Vi tok bare med et par karbonader i bilen, og det var veldig godt.

Da vi kom hjem en og en halv time etterpå, for det tar litt tid å samle sammen 6 barn, var det på tide på lage middagen på kjøkkenet som jeg ikke hadde fått vasket og ryddet pga den skjæra. Spaghetti går fort! Og spaghetti ble det, og masse tørr spaghetti utover fordi minsten fikk tak i pakken før jeg hadde fått lagt den bort.

Og jeg har blitt helt gal i hodet fordi noen av barna hele tiden skal lage sånn sinnsyke romvesenlyder, der de lager lyd på innpusten. Litt morsomt, men det kan også være utrolig irriterende!

Vel, og kl 18 kommer mannen ut fra studioet sitt og har jobbet i hele dag, og håper vi kan se film eller noe i kveld.

AAAAAAAHHHH! SÆRLIG! Nå er det MIN tur til å jobbe. For jeg har jo ikke fått gjort noe av det jeg hadde tenkt, og det er faktisk ting som MÅ gjøres, selv om jeg ikke får penger for det.

Tenk om han kunne ta minsten en hel dag, mens jeg jobbet uten forstyrrelser. Han er så fornøyd med alt han har fått gjort! Og jeg er bare frustrert og ikke minst er jeg lei meg fordi minstejenta begynte i 1. klasse denne uken og en epoke med henne er over. En epoke jeg har gledet med sinnykt over! Jeg har også sett frem til at hun skal begynne på skolen og gleder meg over det også, men alikevel savner jeg henne. Jeg har jo en til hjemme og får snart en til baby. Men jeg vet at tiden går så utrolig for når de først har begynt på skolen.

Jaja, jeg tror jeg skal senke ambisjonene litt, og tillate meg å savne henne og ikke stresse å ille med det jeg ikke har fått gjort.

Men jeg innrømmer at det kan være litt frustrerende å holde på med noe hele dagen uten å få gjort det jeg skulle gjøre!

En ny hverdag her i huset, med mannen som jobber hjemmefra, jeg er liksom ikke helt igang selv med å planlegge dagene opptimalt, så langt det i det hele tatt lar seg gjøre. Får du en skjære inn i huset, så må du liksom ta deg av det med en gang. Mens lillegutt står å hyler fordi han er redd, stakkars.

17 Comments:

 1. Puh sier jeg bare, mens jeg tørker svetten av panna for deg …..

 2. Det er deilig å få ut litt frustrasjon av og til 🙂

 3. Litt frustrasjon må ut, hehe. 🙂 Der lå kroka ja, uff. Hadde nettopp kråke her nå, men ute da, hunde var ivrige men den var død alt da jeg så den-.
  Skjønner godt det er litt trist at minste jenta er begynt på skolen, spennende med nye epoker men litt trist for andre slutter 😉

 4. Haha! Kjenner meg veeeldig igjen! Selv om jeg på langt nær har så mange barn å holde styr på, så er det mer enn nok med en på snart to år og ei på 5 mnd. Også kommer mannen hjem fra jobb og stiller følgende spørsmål: «Hva har du gjort i dag da?» Mens han kikker skeptisk utover alle haugene med rot.

  • Hahahaha, ja det er sånn det er! Du vet aldri helt hvordan dagene blir. Men heldigvis er det dager hvor jeg får gjort utrolig mye i huset også, og har masse energi. De andre dagene får man nesten bare ta som de er:)

 5. Må innrømme jeg lo av denne. Selvom jeg tror du var på vei til å bli litt smågal et øyeblikk.

 6. Føler med deg! Tror bare man må slutte å stresse så mye med alt som må ryddes og vaskes (bortsett fra en blodig skjære og bæsj i stua — det må nesten bort ganske raskt) og heller bare godta at man ikke rekker alt hver dag. Og neste dag er det jo like rotete likevel 😉

 7. Dagene blir aldri helt som planlagt som hjemmeværende husmor, mamma, kokk, sjåfør, gartner, dyrepasser, lærer, sekretær, filosof, rengjører, innkjøpssjef…..det er alltid !! noe mer eller annet som dukker opp som man bare må ordne opp i. Allikevel når man prøver å svare på spørsmålet «hva har du gjort idag da?» føler man seg litt dum og vet ikke helt hva man skal svare. Man bare vet at man har stått på i ett sett hele dagen.
  Men stakkars mannen da, ikke så greit for ham når han ikke kan gjøre flere ting på en gang. Da får man ikke gjort så mye.

  • Ja, akkurat sånn er det, man holder på i ett sett, men vet ikke helt hva man har gjort:)

 8. He he. Det kjenner jeg godt igjen.
  Akkurat som når mannen skal ta en liten dusj. Da går han inn i dusjen, lukker døra og kommer ut igjen en halvtime senere. Ren og nybarbert.
  Jeg kan ikke en gang huske sist jeg fikk barbert leggene skikkelig…

  • Ja, det er akkurat sånn, jeg hiver en strikk i håret n¨r jeg har dusja, er ikke sikkert jeg grer håret alltid, og leggene får en omgang når det virkelig er på tide, men ikke før det:)

 9. Det er nettopp dette som er det mest frustrerende med alt husarbeidet. Ikke at det er så mye, men at uansett hva man begynner på så blir man alltid avbrutt. Hadde aldri trodd at jeg skulle synes det var luksus å få bruke tre timer i strekk på å vaske hus 😉
  Det er også derfor jeg synes det er deilig å gå på jobb. Noen timer uten slike avbrytelser er kjekt i blant. All ære til deg som orker å jobbe på denne måten bestandig.

  • Ja, hehe. En drømmedag er en dag med noen timer alene til å gjøre (ferdig) husarbeid, UTEN avbrytelser:) Jeg holder på å organisere hjemmer skikkelig her nå slik at jobben min hjemme blir enklere for meg. Det er vedig gøy. Jeg legger ære i den jobben jeg gjør og prøver å ligge litt foran, (kremt, prøver altså, ikke får jeg det til hele tiden).

Comments are closed