For 14 år siden…

For 14 år siden startet det hele, med en kjempefin liten jentebaby! Jeg fikk min aller første baby og ble mor!

Du tror at du gjør så mye kult før du får barn, at du er så fri og at du har så mange muligheter. Og når du får barn tror du at du blir begrenset, du kan ikke gjøre ditt og du kan ikke gjøre datt.

Men sannheten er at når du får barn, så skjønner du ikke hva du dreiv med før! Livet får en helt ny mening og et helt annet perspektiv, og du vet umiddelbart at livet vil være til det bedre – for alltid.

Det å få noen som trenger deg, noen du må stå på for, noen du må ta deg sammen for, noen å elske høyere enn livet, noen som elsker deg og ser opp til deg…. alt dette gir deg enorme muligheter og motivasjon til å ha fremgang og til å utvikle deg og bli et bedre menneske. For du kan ikke gi opp. Hvis du gjør det, vil du finne en grunn til å kjempe videre hvis du har et barn. Og det vil alltid være verdt det.

Den kjærligheten du blir fylt med når du får et barn har ingen ende, den strekker seg langt utover fatteevne, og du blir helt overveldet og trodde ikke at det gikk an å være så glad i noen. Like forundret blir du når du får enda et barn. Kanskje du trodde du måtte dele den førstes kjærlighet med nummer to. Men du får bare enda en tønne stappet med kjærlighet og tålmodighet og det du måtte trenge til det nye barnet. Det skjer for hvert barn.

For resten av livet vil du vokse og utvikles gjennom kriser og du vil ha mye underholdning og glede. For ikke å snakke om kos og fantastiske opplevelser. Et lite barn viser deg verden på nytt. Å få se verden gjennom et barns øyne holder deg plantet på jorda og du vil forstå hva som virkelig er verdier.

Å få tilbringe tid med et lite barn, gir deg en flukt fra bekymringer som penger og vekt. Det er nesten som terapi å være sammen med barn.

Vel, nå har jeg altså offisielt en fjortis i huset. En fjortis som uoppfordret tar ut av oppvaskmaskinen, og som på strak arm gjerne er barnevakt for sine 5 småsøsken så far og mor kan gå på date.

Det å få barn, var så givende at vi bare har fortsatt med det, og vi gleder oss til nummer 7 skal komme når som helst. Det er en uke igjen til terminen, så vi venter i spenning!

Gratulere så mye med 14-års-dagen kjære vakre Silje! Vi kunne ikke hatt en bedre storesøster i huset enn deg! Vi er så kjempeglade i deg! Klem mamma (og pappa – selv om han ikke har skrevet noe her da, men det gjelder for han også.)

4 Comments:

 1. Gratulerer så mye med 14 år som mor! Utrolig fint innlegg, så sant så sant.. Jeg som «bare» har to barn lurer jo veldig på om man virkelig kan være like glad i alle sine seks barn, men det fikk jeg vel svar på i innlegget ditt 🙂

  • Hehe, ja det fikk du svar på:) Hvert barn bringer med seg sine evner og sin personlighet og kompetterer familien perfekt! Alle er en egen liten brikke i puslespillet og har sin helt spesielle plass som ingen andre kan fylle noen gang!

 2. Sirkusprinsessen

  For en nydelig 14 åring, vakker er hun! Gratulerer 🙂

 3. Gratulerer med dagen til Silje! Flott jente.

  Nydelig skrevet. Livet mitt fikk også en helt annen mening etter at Alexander kom til verden. Man tror at man har så mye frihet før disse barna kommer, men det er kanskje først etter at man har fått barn at man blir helt fri som menneske og at man «finner seg selv» og sin plass her i livet 🙂

  Masse lykke til med fødselen, dette kan du 😉

  Send bilde av prinsen når han kommer – jeg venter litt i spenning jeg også 🙂

  Mammaklem fra Nina.

Comments are closed