Storfamiliens fantastiske påskedag

Det var en vakker dag å våkne opp til, men mor hadde vondt i hodet. Hun hadde fått litt lite søvn de to siste nettene fordi babyen var litt forkjølet. Far var grei og stod opp og holdt barna unna slik at mor fikk litt ekstra søvn. Han dro også i butikken og lagde til en deilig påskefrokost med kakao og egg. Det var godt for mor å våkne opp til dette. Men hun hadde fortsatt litt vondt i hodet.

Etter frokost måtte far arbeide litt. Mor gjorde endel husarbeid og barna lekte glade i solskinnet. Denne dagen var første dagen det året at mor kunne henge opp tøy til tørk ute.

Far tok en pause fra arbeidet, og familien gikk en tur til Bygdetunet som er like ved der de bor. 3-åringen var lykkelig over å endelig kunne kjøre tur med traktoren sin. Det er det beste han vet. På bygdetunet var barna høyt og lavt. Alle moret seg og lo og mor og far frydet seg over å se de lykkelige barna og snakket om hvor heldige de var som kunne ha så mye tid sammen med barna sine.

En stokk til hjelp ved dytting er praktisk å ha.

6-åringen henger i et tre.

Snøballkrig

Før de gikk ut på tur hadde det i posten kommet et medlmesblad fra KRF, der det stor mye fint om familiepolitikk. Mor ble veldig oppløftet av å lese det og både mor og far synes det er så fint at politikere i Krf ønsker å bringe en god familiepolitikk til folket. Faktisk er mor så engasjert i dette at hun nesten vurderte å bli politiskt aktiv. I over 14 år har hun vært hjemme med barna i familien, og føler seg meget lykkelig og hel som kvinne. Tiden med barna ville hun aldri gitt fra seg. Derfor er det godt med politikere som deler ideen om at familien og tid med barna er gull verdt!

Er dette kun et bilde av et tre, eller kan du se noe mer her?

Etterhvert vendte storfamilien hjem igjen. Det var var en stor dag, for babyen fikk en tann denne dagen, og alle måtte de høre på lyden som komm da de med en te-skje kjente på gummen i munnen til babyen. Klirrelyden var ikke til å ta feil av. Det var en tann! Det var ikke så lett å se den, men den var lett å høre da de dunket lett på gummen med en t-skje.

Mor vendte tilbake til husarbeid og far vendte tilbake inn i sitt moderne lydstudio for å tjene mer penger til familien. Barna fortsatte å leke og kose seg. Alle liker at det er påskeferie.

Påskepynten er på plass.

Og alle gleder seg til i morgen. For da kommer storesøster hjem igjen. Hun er på et arrangement for ungdommer. I kveld skal hun på ball og mor vil helst dra dit for å være flue på veggen. Hun vil se henne i kjolen de kjøpte og se hvordan kvelden vil være for henne. Mor kommer til å tenke på henne hele kvelden, mens hun husker det første ballet hun selv var på med sin knall gule ballkjole som hennes mor sydde til henne. Den kvelden fikk hun danset to danser med han som hun var forelsket i og det var så stor stas. Mor er imidlertid glad for at den tiden er over og for at hun bare kan glede seg over det fortreffelige valget hun tok angående ektemann.

Det nærmer seg tid for middag for storfamilien. Barna roper i kor at de vil ha pannekaker. Så det gjenstår å se hva mor bestemmer seg for å lage.

Alle er enige i at påskeferien har hatt en super start. Alle er glade og har det godt.

Noe av det som har gjort denne dagen så fin, er den lange kalde vinteren. Uten den hadde de ikke satt så stor pris på solen som varmet dem i dag eller at tøyet kunne henge ute til tørk.

Comments are closed.