Vår hos storfamilien

Alle nyter at det er blitt vår og at snøen smelter unna. Familiens gule Caravelle er på verksted. Mor er veldig glad for at bilen ikke bestemte seg for å stoppe midt i et veikryss, men at den ventet til den hadde nådd sin destinasjon som var skolen der hun skulle hente barna. Mor er nemlig ikke så flink til å huske på å ha sin mobiltelefon fulladet, og den dagen bilen stoppet var intet unntak. Men eldstejenta i familien hadde strøm på sin telefon og de fikk ringt etter hjelp. Etter å ha tilkalt naf og bestemor, kom menneskene seg hjem, og bilen kom seg til verksted. Siden vi var så mange og ikke får plass i en vanlig 5-seters bil, måtte bestemor kjøre to turer for å få alle hjem.

Det typiske var da at dagen etter, på torsdag, ringte skolen fordi ett av barna hadde blitt sykt og kastet opp. bilen var på verksted og skolen ligger 15 min kjøring unna. Mor hadde tilfeldigvis besøk av to damer akkurat da, og snille som de var dro de å hentet den lille sjuklingen.

Dagen etter, på fredag, var sjuklingen ikke så syk mer, men det heter seg at man skal være hjemme i et bestemt antall timer etterpå, så hun var hjemme fredagen. Da lagde de sveler, og det var alle skolebarna glade for da de kom hjem fra skolen.

Lære å lage mat….medfører søl og veldig god mat 🙂

Når noen er syke, pleier mor i huset å ligge på stua sammen med dem, så også natt til fredag gjorde hun det. Og siden mor ammer en liten baby, kunne hun ikke ligge i sofaen som hun pleier, men la en skumgummimadrass på gulvet hvor hun kunne ha babyen hos seg. Madrassen var altfor tynn og mor sov ikke noe særlig den natten. Derfor var hun veldig trøtt på fredagen.

Altfor tynn madrass for mor

Noen av barna hadde fått for seg at de skulle lage en liten hytte i hagen. De hadde laget en tegning, funnet frem hammer og spiker og skulle gå i gang. De skulle bruke det gamle materialet fra terrassen som fortsatt lå i en haug bak garasjen, etter at terrassen ble renovert året før.

En fin hytte i to etasjer, med fine møbler og blomster og alt.

«Mamma, kan du hjelpe oss å bygge en hytte, vi har tegningen her!» Mor ville helst sove en liten stund, men hadde ikke hjerte til å skuffe de forventningsfulle øynene. De viste mor tegningen og forklarte: «Her i detter rommet står det et bord og der skal det være blomster, og så her er en trapp og opp her er soverommet med en toetasjes køyeseng.»

«Hm, skulle vi ikke bare bygge en liten hytte da?» Spurte mor. «Ja ok da, vi kan droppe den senga», svarte barna da. Det syntes mor var en god idè. Men mor skjønte ikke hvorfor de måtte bygge en hytte i det hele tatt, for de har jo en flott lekestue i hagen. De bygget iallefall litt, men noen toetasjes hytte ble det ikke.

Hyttebygging. Det er nok av materialer i den store haugen i bakgrunnen.

Det hadde smeltet unna mye snø i hagen og mor fant spaden som hun visste var ett eller annet sted. Juletreet lå i hagen også. I hagen var det mye som trengtes og ryddes opp, så mor tenkte at her måtte hun planlegge en dugnad for hele familien. Men det måtte bli en annen dag, for denne dagen var mor for trøtt.

Der var den spaden, ja. Den hadde vært fin å hatt til å hakke opp is på trappa med.

Resten av dagen gikk til at alle barna gjorde sine huslige plikter, de laget pizza og alle koste seg med pizza rundt familiens spisebord. Babyen er blitt 5 mnd og kan sitte litt ved bordet sammen med familien. Familien konstaterte at de fortsatt har plass til noen flere personer rundt bordet. Men far sier at da må jo både mor og far ta minibuss-lappen og de har ikke plass til flere seter i bilen, så ting på planlegges litt mer hvis de skal ha et barn til. Mor synes uansett at det er greit å vente litt til, men er ikke fremmed for tanken på flere barn.

Når hele familien samles til hjemmelaget pizza på fredagen, er det god stemning!

Barna la seg tidlig denne fredagen, og mor og far fikk sett på Nytt på nytt, Skavland, Senkvled, og Golden Goal før de stupte i seng.

7 Comments:

 1. Silje mamma til Robin og Lillebror i magen

  Herlig innlegg ;)) Likte godt det nederste bilde, fint familie bilde 🙂
  Håper den gule bilen kommer seg på veien igjen 😉

  Har et spørsmål, har alle barna egne rom ? eller deler noen av de soverom ?
  Ha en super lørdag!!!

  • Jeg liker også de nederste bildet;) Den eldste har eget rom. Guttene på 12 og 9 deler rom, og de er bestevenner. Jentene på 8 oh 6 deler rom, og de to minste sover på foreldresoverommet. De to småjenten hadde hvert sitt rom, men ingen av dem ville egentlig sove alene, så da fikk de dele. Dermed får jeg ett eget rom til all min maling og ting og tang jeg maler, så det blir bra!

   Ha en super lørdag du også!

 2. Så koselig å lese! 😀
  Jeg kjenner til det der med at ting forsvinner under snøen for så å bli funnet igjen! haha
  Nå har vi ikke så mye problemer med det da, siden vi bor i England og akkurat her hvor vi bor er det ikke mange cmeterne vi får med sne. hehe
  Men i Nord-Norge hvor jeg er ifra, DER blir det gjerne litt sne. 😀

  Og så koselig å se alle rundt matbordet. 😀 Og så lille tassen da, se han vil ha kjevla! <3 Min er akkurat 7mnd, så er ikke store forskjell på de toan. Jeg har og en god plugg. <3

  • Minsten er 5 mnd, og han er like stor som to av mine venners babyer som er to mnd eldre:) God og stor og fin gutt! Ha en flott helg!

 3. Hyggelig innlegg. Jeg er så glad hver gang en unge er blitt så stor at man kan sette dem i høystol. Blir så mye mer «med» i familien da. Merkelig det der, hvordan middag blir et sted der man virkelig kjenner på «oss-følelsen» i familien

 4. Ah, nr 8 er i tankene ja 🙂 Må bare bøye meg i støvet (eh, hybelkaninene) for dere!

  • Nr 8 er ikke påtenkt altså, hehe. Men vi er ikke skremt av tanken på det, bare:) Det er noe med det, at nå er vi mange, noen av dem er ikke små lenger og vi trives med en stor flokk og føler vi har ressurser og overskudd til det. Det er ikke alltid jeg har følt det. Har følt meg overveldet av og til i perioder også. Men i det store og det hele så er mer mer kos enn stress, så da går vi i pluss, og da fungere jo ting:)

Comments are closed