Hvorfor det er så fint å ha barn i livet sitt

Hvis du har barn har du kjærlighet rundt deg. Hvis du er venn med et barn har du kjærlighet rundt deg. Barn gir så mye kjærlighet hele tiden. Og de er morsomme. Det er berikende å ha barn. Barn minner meg på hva som er morsomt, fint og vakkert.

Jeg spurte en gang hva sønnen min ville gi til pappaen i julegave. Han sa uten å tenke seg om (for det hadde han tenkt på allerede): «Akebrett, sånt stort med plass til to så vi kan ake sammen».  Han syntes det var så synd at vi bare hadde små akebrett og ville at pappaen skulle ha det like gøy som han.

Vi holdt på å rydde og Mia skulle legge bort noen aviser. Hun utbrøt: «Men mamma, disse avisene kan vi jo gi til Sigmund (bonusbestefar som er gift med svigermor og som er Mias beste venn), Sigmund elsker jo aviser!» Hun vet at han sluker aviser og han abbonerer på sikkert 10 aviser.

Mia skulle kjøpe gave til sin venn Sigmund som ikke var i sin beste form. Hun ville kjøpe medisiner til han så han kunne bli helt frisk. Hun kjøpte c-vitaminer så han kunne bli frisk så hun kan ha han i livet sitt lenge.

Eskil minner oss på hvor kult det er å se tog og traktor og fly.

Lilli hjelper oss å se alt som er vakkert. Hun blir begeistret over blomster og fine ting.

Jeg fikk en lapp av Mia mens vi satt i kirken i dag:

En julemorgen fant jeg dette under treet, som min eldste datter hadde laget til meg:

En gang jeg var litt nedfor gikk Julian å fant frem en cd for å sette på litt musikk. Han satte på min yndlingssang for å gjøre meg på bedre humør.

En gang kom Julian hjem med en stor og tung stein som han fant ved skolen. Han hadde lang vei den gangen. Han syntes den var så fin og bar den hele veien hjem for å gi den til meg.
Elias er en kar full av kjærlighet. Han sier han elsker meg hver dag.
Barn minner deg på hva som er viktigst i livet. De tegner familien sin.

De sier at du er verdens beste mamma, selv om du vet at du ikke er det. Du føler deg ikke alltid som det. Men de sier det med en så enorm overbevisning. De mener det virkelig.
Barn synes mammaen sin er den vakreste som finnes.
Barn synes pappaen sin er tøff og sterk.

De plukker blomster til deg.
I sannhetens navn så skal jeg innrømme at jeg av og til er den mest frustrerte moren som finnes, og jeg er av og til sliten og lei. Barna tapper meg for energi, men de fyller meg også med energi. Jeg føler meg rik og med hånden på hjertet kan jeg si at jeg gleder meg til hver eneste dag.

Hver dag får jeg en ny mulighet til å bli en litt bedre mor, jeg prøver hver dag.
Og hver dag får jeg så mye ros og gode ord fra barna mine. Jeg tror nesten de er sendt til meg med den klare oppgaven å hjelpe meg å bli en bedre person, de oppmuntrer meg og omtrent hvert 10. minutt hører jeg ord som «Jeg elsker deg mamma/ du er vakker/ du er verdens beste mamma/ du er en flink mamma/ du er så snill mamma» osv. Skulle tro de er programert til å være mine mentorer.

Jeg er ikke en perfekt mor, jeg tror ikke det finnes noen perfekte foreldre. Men å ha så fine barn er jammen en god motivasjon til å prøve hardt hver dag!

Min søster hadde en samtale med et av barna sine som da var liten. De beskrev hver av barna, som f. eks: «Tuva er søt, Ingrid er fin, Ylva er nydelig». Så spurte moren: Hva er mamma da? Da svarte barnet: «Heldig»!
Så sant så sant 🙂

Comments are closed.