Den der skal UT!

Jeg maler stua i disse dager, og jeg rydder bort for å få plass til mine favoritter, der iblandt en utstoppet sangsvane som jeg fikk da den gamle ungdomskolen jeg gikk på skulle rives.

Når jeg har malt ferdig plasserer jeg svanen i hjørnet. Der står den fint tenker jeg og håper at den kan få overleve. Flere av husets beboere er nemlig litt skeptiske til den. Noen sier at vi ikke bor i et museum heller. Andre sier at den er stygg og skummel. Andre igjen bare rister på hodet. Det er egentlig bare jeg og Mia som liker den.
På sengekanten sier mannen:

«Den svanen må ut, og det før det kommer folk hit i morgen».
Vi skal få besøk av bladet KK som skal ta bilder av oss og snakke med oss.
-«Å, kan den ikke stå der da»? Spør jeg så pent jeg kan.
«Nei, vi kan ikke ha en svane i stua».
«Jeg synes den er fin, jeg», sier jeg.
«Den er jo fin til å vise barna hvordan en svane ser ut, liksom, men det er ikke noe man har i stua».
«Men da husker de besøket hos oss da vet du».
Mannen fantaserer: «Ja det var de rare menneskene som har en haug med unger og som i tillegg har en SVANE i stua! Nei, jeg tror ikke vi trenger å bli husket for den svanen, gitt, det er nok andre ting vi blir husket for, vi trenger ikke å legge på alt det andre med den svanen. Du får sette den nede på rommet ditt». (Jeg har et eget oppussingsrom i kjelleren).

Det er sjelden han har så sterke meninger når det har med interiør å gjøre. Jeg har tidligere fått male et kjøkken helt grønt og jeg har dratt med ganske mye rart hjem fra loppemarkeder.

Men grensa går tydeligvis her: Ved en utstoppet svane.
Så….. hadet da, kjære sangsvane, du må nok flytte ut av stua. Men jeg lover å finne en fin plass til deg….. på loftet eller et annet egnet sted.

25 Comments:

 1. Skjønner mannen din godt 😉 He he…

 2. haha så morsomt.
  Det var litt søt. 🙂

 3. Hehe, jeg er veøl også enig i mannen din 🙂

 4. Andrea Charlotte - Mamma til Stian Leander

  Skjønner han godt jeg 🙂 hehe, den var fin, men hadde blitt redd om jeg kom inn til noen som hadde en sånn stående i stua 😉

 5. Skj;nner D. R. godt, den er kjempe scary.

  • Haha! Da passer det med at det snart er halloween, kanskje jeg skal sette den på trappa? haha

 6. Haha, jeg skjønner han jo litt også, men hadde lett hatt den på f.eks verandaen eller i en sommerstue/hagestue 🙂

  Lykke til med KK på besøk 🙂

  • Det gikk greit med KK på besøk, sel vom jeg ble sminket mer enn jeg selv pleier da:)

 7. Hehe.. Morro 😛 Men litt enig med mannen din eg da 😉 Hehe.. Men svaner er fine dyr 🙂
  Gleder meg til å lese om dere i KK 🙂

  • Svanen skal få stå litt til før den eventuelt får et annet hjørne å bo i. KK blir moro å se. det var ikke bare bare å samle alle sammen for å ta et bilde:)

 8. Linda! Vet du hva?! Jeg digger den svana! Lenge leve svaner i heimen! 😀

 9. mariannehennoen

  Syns det ble kult jeg 🙂

  • Takk, det synes jeg også. Jeg liker det trillebordet den står på også jeg. Det er perfekt til å ha litt puslespill under og litt smårot som babyen kan «få lov til » å dra utover. Men siden jeg har malt fjernet jeg leker som duplo og tog, og det var faktisk litt deilig:)

 10. Jeg synes det så kjempekult ut med svanen på det bordet – litt sånn industriell stil, og litt i forlengelsen av sånne plansjer som er så populære… Og veldig fin veggfarge!

  Hvis det hadde vært meg hadde jeg ikke klart å dy meg, jeg måtte nok erta mannen litt med den svanen 😀 feks plassert den på nye, uventede steder hver dag – i dusjen, på kontoret hans, i bilen osv. Hahaha! Svanens hevn!

  • -Og JIPPI! Nå får jeg plutselig til å legge inn kommentarer her igjen! 😀

  • Hahaha, det var jammen en god ide! Å plassere svanen rundt omkring! Hahaha! Fargen heter «fabrik» og jeg elsker den! Faktisk så var det mannen som valgte farge denne gangen. Han var råflink! Jeg ser superfornøyd! Men er ikke ferdig med innredningen ennå. Jeg har endel planer her og det skal bli sååå fint! Svanen kommer fra den gamle ungdomsskolen jeg gikk på, som skal rives. Bordet som den står på er også derfra.

 11. Say whaaaat?! Nei nei nei, det er jo helt feil! Svanen må bli, for pokker. Altfor mange norske hjem er striglet til beinet og pusset ned til kun det mest minimalistiske hvitt-på-hvitt med et hint av hvitt. Det er ikke plass til personlighet og sjarme i norske hjem lenger, og det er denne svanen et essensielt eksempel av.

  Jeg trodde faktisk bare det var menn som hadde slike rare diller for seg og ønsket å stille ut gamle medaljer fra O-løp på ungdomsskolen etc, men nå ser jeg altså at din kjære Svane er utrydningstruet. Fight the power! Jeg foreslår følgende mottiltak: En svane til! Så sier du bare at dersom han fortsetter å true svanene dine, kan han se frem til en ny svane hver måned. Plutselig virker kun en eller tre svaner som en lek, haha! 😉

  Lykke til med svanekampen 😀

  • Hahahah!! Det var en god ide! Takk skal du ha for solid støtte i svanekampen:D Og jeg er enig, for mange hjem mangler persolinghet. Jeg vil ikke ha et hjem som ser ut som et utstillingshjem, Svanen står der fortsatt 😀

 12. Hahaha ler meg i hjel!

  Men du, rop ut når bladet blir gitt ut for da må jeg jo kjøpe det 🙂 Og bår kommer det programmet på tv dere skulle bli med i? Venter spent 🙂

  • Tv-programmet kommer en gang i 2014. jeg skal si ifra her på bloggen og fb-siden. Skal også si ifra om bladet:)

Comments are closed