Dum, sliten og sur på selveste 17.mai

Det kommer sikkert nok av perfekte og flotte 17.mai-innlegg rundt omkring. Men jeg skal være ærlig, så her er min side av denne dagen:

«Har morningen vært grei hos dere eller»? Spurte en av mine venninner meg da vi ankom skolen. Jeg tror hun så på meg at jeg ikke var helt på topp. Og til gode venner svarer man ærlig, så jeg svarte: «Nei, ikke i det hele tatt, under noen omstendigheter».
Nei, for det var en slitsom og stressende morning. Selv om jeg hadde strøket alt av klær og egentlig var i rute.

Da jeg skulle pynte kaka, fant jeg ut at jeg ikke hadde noe sukker igjen til kremen, så vi tok bare med krem og bære og mixmasteren og tenkte at jeg bare fikk ordnet kaka på skolen senere.
Alle ble fine på  håret, bortsett fra meg, som i mangel på noe hårpynt (hadde ikke tid til å lete etter noe) fant en strikkepinne i tannbørsteglasset (hva i alle dager gjorde en strikkepinne der? Jeg kan ikke engang strikke) som jeg puttet i en tull i håret. Skikkelig fin du!

Vi fikk heldigvis start på bilen, noe som vi ikke fikk i går. (Startmotoren må skiftes.) Heldigvis klarte mannen min å åpne bagasjedøra (den hadde nemlig låst seg uten mulighet til å åpnes. Men nå får vi åpnet den fra innsiden) sånn at vi fikk med vogna. Sjarmerende bil, ikke sant?!

Vel, jeg var på dårlig humør før vi hadde dratt, og jeg har ikke engang pms nå. Jeg er aldri sur utenat jeg har pms. Men nå er jeg liksom sur på personer, på situasjoner og har igrunn mye rart å tenke på. Mye drar meg litt ned.

Vi gikk i tog, lenge. Og så gikk vi tilbake til skolen, kjempesulten og tørste og slitne. (Hvorfor tok jeg ikke bare på meg løpeskoa)?
Men på skolen skulle jo jeg fikse den kaka, og jeg lagde for mye krem og hadde altfor mye jordbær, så da fikk vi oss litt krem og jordbær! Det gjorde godt!

Så var det et program i kirken til Syvendagsadventistene (som skolen er drevet av). Jeg var ikke med dit, for Mika sovnet og Eskil var så sliten, så vi ble igjen på skolen og hjalp til på kjøkkenet. Det var Eskil glad for, for han fikk litt vafler!

De som kjente meg kunne nok skjønne at jeg var litt sliten, for jeg pleier å være litt mer sprudlende enn jeg var i dag. Men på slutten, da vi skulle dra, sa en til meg: (en som har lest bloggen min og som er en jeg kjenner litt men ikke sånn kjempegodt siden hun er mye yngre enn meg): «Gratulerer, jeg ser du er gravid!?» Og dumme meg trodde hun sa det fordi hun syntes at jeg hadde stor mage. Så jeg sa: «Nei jeg er ikke det, jeg er nok bare feit».

Og akkurat da gikk det opp for meg hvor sur jeg var. Jeg gikk rett i forsvar med en gang. Dumme meg.
«Ja nei, jeg så på bloggen din at du hadde skrevet noe om det, om at det er ikke noe i veien å ønske seg fler selv om man har mange fra før av.»
Jeg var jo ikke helt meg selv, og lurte på hvordan jeg kunne ro meg i land. Jeg var hyggelig det er ikke det, men jeg trodde hun sa det fordi hun mente at magen min var stor. Og det var det jo ikke.  Og det er ikke så rart noen kan tror jeg er gravid etter å ha lest på bloggen min, for to av de seneste innleggene handler jo nettopp om at jeg ønsker meg flere barn.

Jeg sa til henne at «ja, jeg ønsket meg vel flere barn for to uker siden, men ikke akkurat i dag gjør jeg det. Skal det skje, må jeg har en solid pause i alle fall».

Uff, og nå har jeg vondt i beina og føler meg bare dum. Så hvis du leser dette, du som gledelig gratulerte oss fordi du trodde vi skulle ha en til etter å ha lest bloggen min: Jeg bleklager! Jeg hadde en dårlig dag! Du var jo så hyggelig og ville bare gratulere meg og slå av en liten prat. Jeg beklager virkelig!

Vel, alt i alt ble det jo feiring, og barna var glade og ingen fikk for store gnagsår. Leker på skolen slo virkelig an.
Jeg må si jeg digger lærerne på skolen vår!

Og selv om jeg har vært både dum, sliten og sur i dag, så er jeg uendelig takknemlig for det landet vi bor i. Føler meg privilegert som ble født i dette landet!

Det er fortsatt mye igjen av dagen, og det er vel på tide å bli i litt mer munter, Da hjelper det å kose med Mika. Han  får meg på bedre tanker:)

Ha en fortsatt fin 17.mai-feiring!

2 Comments:

  1. Hehe, huff da 🙁 Håper humøret kom seg etterhvert. Her er Karoline i seng, og de to andre skal få spise et kakestykke før de svinser inn i sengen også 🙂

    • Jada, humøret kommer seg alltids. Godt vi ikke hadde flere planer i dag:)

Comments are closed