Hva MIN unnskyldning er?

Det er jo motiverende å vite at det går an å se slik ut selv etter at man har fått barn. Virkelig. Dere skulle sett meg etter nummer tre. I rekordfart kom jeg ned i min normalvekt, Jeg trente 5 ganger i uken på helsestudio, pluss at jeg trente pilates hjemme. Magen min var flat og veltrent. Så ja jeg vet at det går an å ha drømmekroppen selv om man får barn.

Jada. Jeg skjønner at denne damen bare ville vise at det er mulig og at hun sikkert ikke mente å gi kvinner dårlig samvittighet dersom de ikke ser slank og veltrent ut.

Til meg selv som slank og veltrent, etter å ha fått tre barn, vil jeg si:

Kjære Linda

Du verden så flott innsats du har gjort som har kommet deg ned i vekt etter det tredje svangerskapet også. Du ser helt smashings ut!
Jeg kan med glede fortelle deg at du kommer til å få enda et barn og du kommer til å gå ned i vekt etter barn nr. 4 også.

Jeg kan med glede fortelle deg at du er i så god form og du kommer til å få et barn nr. 5 også. Du kommer til å ta med deg alle 5 til treningssenteret. Det er en stor og fin aktivitetspark for barn der, og barna dine vil elske å være der. Ja, bortsett fra nr. 5 da. Når du har gått til garderoben for å skifte og så er i gang med oppvarmingen din, da vil det komme noen å hente deg, fordi nr. 5 bare gråter. Dette kommer til å skje hver gang du er der, i ett år. Da orker du ikke å bruke så mye tid på dette lenger, for du blir ganske så frustrert. Det koster tross alt ganske mye penger på dette senteret. Men det skal du ha, du holder ut lenge! Kombinasjonen nr. 4 og nr. 5 gjør at du må følge med HELE tiden, du kan omtrent ikke snu deg rundt. Disse små barna krever dine øyne hele tiden.

Det er ikke bare bare for deg å ta med nr. 5 i vogna å gå en tur heller, sånn for treningens skyld, for du må jo ha med deg alle 5 barna, og det blir mest tålmodighetstrening, det vet du jo. Og mannen din, han jobber mye og når han kommer hjem kl 1800, ja dessverre kommer han til å være så sen en god stund til, ja da er du såpass sliten at du drar ikke ut for å trene. Du jogger litt innimellom, du gir ikke opp, men det blir likesom ikke det helt store. Du har jo også mange plikter i hjemmet å ta deg av.

Jeg kan glede deg med at dere flytter inn i et eget hus nå snart. Du har ikke gått ned etter at du fikk nr 5. Motivasjonen for treningen fikk seg en knekk da du innså at du ikke fikk gjort alt du hadde tenkt. Det er helt forståelig. Men du gir ikke opp!

Men jeg kan glede deg med at du får barn nr 6 også! Er ikke det fint? Du er lykkelig. Du er ikke så slank og veltrent som du pleide å være. Men du ER lykkelig!
Du gir ikke opp treningen heller. Du drar på treningssenteret i noen måneder, og da innser du grunnen til at du frøs medlemsskapet i første omgang: Det blir et stressmoment for deg. For barna går på en privatskole som innebærer at det blir mye kjøring frem og tilbake og det tapper deg for krefter og tid. Den lille tiden du har bruker du på barna og husarbeid. Det er ikke så mye tid igjen da. Du er jo også kjæreste, det forholdet skal også pleies.

Men jeg kan glede deg med at du også kommer til å få bli gravid en gang til. Men dessverre så mister du dette barnet. Det blir en tung tid for deg. Men heldigvis blir du gravid på nytt, og denne gangen går det bra. Det er bare det at i starten av dette svangerskapet skjer det noe som starter en tid som vil oppleves som den vanskeligste tiden du har vært gjennom noen gang. Du kommer til å være så tappet for energi at du gråter skjelver og fryser hver eneste dag. Du kommer til å tvile på deg selv og ønske at du ikke var gravid alikevel, til tross for at det bare kort tid tidligere var ditt høyeste ønske.
Men vet du hva? Du kommer deg igjennom det. Du kommer også til å oppdage hvor mange som er glade i deg og som har tro på deg og du VIL komme styrket gjennom dette. Du vil miste mye av glede ved det du alltid har drevet med, nemlig å være der for barna, og den gleden må du jobbe hardt for å finne tilbake til. Men det vil du.
Du skjønner sikkert at jakten på drømmekroppen ikke står i høysetet denne tiden.
Du har mer enn nok med å finne tilbake til gleden i livet ditt, du må fokusere på svangerskapet og på å ha det bra. For du kan ikke gå rundt for lenge å ha det slik.

Vel, så har du fått nr 7. Livet smiler. Og du trener litt også, og har lagt om kostholdet. Det er veldig bra for deg. Fortsett med å det gode kostholdet, men fortsatt er det mye i sving i livet ditt som tar krefter fra deg. Du har barn i alle aldre som haler og drar i deg. Det kan være svært krevende.

Jeg vil bare råde deg til å være takknemlig for den kroppen du har. Du har allerede drømmekroppen, du er frisk er du ikke? Bare sørg for å gjøre det nødvendige for å holde deg frisk. Du trenger ikke synlige magemuskler for være definert som frisk. Det å ha synlige magemuskler er mer en idrett, en sport. Det er ikke noe du må ha.
Ikke være så streng mot deg selv midt i den tyngste tiden i livet ditt. Selv om det på mange måter er den lykkeligste også, så går det opp og ned. Ta vare på deg selv.

Husk at når det etterhvert florere et bilde på nettet av en slank og veltrent kvinne med sine tre små barn foran seg og hun spør hva som er din unnskyldning (for ikke å se slik ut som henne), så bare tenk på at hun har bare tre små barn! tre SMÅ barn, du vet jo at det bare er barnemat.

Du trenger ikke å unnskylde deg altså, virkelig ikke. Du har gjort en bra innsats du. Så ikke la dette budskapet i bildet bety noe for deg. Du kan gå med ryggen rak og hode hevet!
De viktigste menneskene i livet ditt synes at du er helt fantastisk på alle måter, og det er noe de sier til det hver dag. Ta til deg DET, ikke alle andre nedlatende bilder, budskap eller reklamer som bare vil tjene penger på å få deg til å ikke føle godt for deg selv. Ikke hør på det. Tren fordi du er takknemlig for kroppen din og fordi du vil ta vare på den, og ikke tren fordi noen sier at du ikke ser bra nok ut. Det er en veldig destruktiv måte å trene på.
Du er en mamma, ikke en udertøysmodell. Og det trenger ikke å unnskyldes! Vær stolt, glad og takknemlig, det har du all grunn til!
Ta på deg badedrakta og ha det gøy!

Lykke til videre!

Klem fra deg 🙂

5 Comments:

 1. Så fint skrevet!

 2. Åh,som jeg kjenner meg igjen, enda jeg bare har 4 barn! Krevende tid.

 3. Camilla Larsen - 17 år og planlagt gravid!

  Så fint bilde av familien! 🙂 Det du skriver om kropp er også helt sant! Man skal trene fordi det er bra for kroppen, ikke bare fordi man vil se bra ut! 🙂
  ——–
  Har forresten konkurranse på bloggen der du kan vinne babynest! Behold det selv eller gi det i gave til kommende/nybakte foreldre! 🙂

 4. Nydelig skrevet, vennen <3

 5. Så fantastisk skrevet! Kjente meg igjen i mye her! Jeg har 6 barn og jeg var på treningsstudioet 5 uker etter jeg fødte nr 5. Var mye pes å komme seg dit. Måtte jo ha med meg så mye greier!!! Nå, 6 år og et barn til etter, trener jeg kun hjemme. Sykling, gå turer i skog og mark ol. Og nei, jeg er ikke like tynn som etter nr 5, men jeg ER like lykkelig om ikke mer! Tynn er ikke det samme som lykkelig! Jeg er normalt slank vil jeg si. Minsta er 8 mnd. Vi koooser oss! Takk for at du skriver en flott blogg!

Comments are closed