De er jo fryktelig søte, selv om de noen ganger kan forårsake skade

Har du opplevd at dine små håpefulle gjør ting som kan koste mye penger?
At de helt uskyldig, på en veldig enkel og effektiv måte kan gjøre stor skade?

Det tar ikke så lang tid heller alltid.

For litt siden, oppdaget vi at det var blitt ganske tett langt ned i røret på badet i første etasje, derfor måtte vi ikke la vannet renne hele tiden når vi dusjet der, for da ble det så fult med vann fordi det rant så sakte. Men det rant ned etterhvert. Det er et lite rom og gulvet er tett til litt opp på veggen, ca 7 cm.

Noen her i huset har funnet ut at det er veldig gøy å fjerne rista over sluket og så dytte ting nedi der. Det har blitt oppdaget flere ganger. (Høres det kjent ut?)

Og den samme personen, rekker (til sin store glede) opp til krana og klarer å skru på vannet. Kjempegøy!!!

Og så skjedde det som antagelig måtte skje før eller siden, den krana ble satt på uten at det ble oppdaget (i tide).

Og der var jo røret litt tett, så vannet samlet seg opp og steg og steg og steg.

Plutselig kommer et av barna løpende: «Mamma, mamma, det er oversvømmelse».

Jeg er vant til at barn overdriver noe voldsomt, så jeg liksom bare «Jada, jada, jeg kommer».

Og det var ingen overdrivelse denne gangen, for å si det sånn. I samme øyeblikk jeg så omfanget, hørte jeg klager fra underetasjen: «Mamma, strømmen gikk»!

Og det er ikke så rart strømmen der nede gikk, for der nede dryppet det gjennom taket.
Heldigvis har vi nytt el-anlegg sånn at strømmen slår seg av når noe er galt.

Så vi tømte badet oppe for vann, og satte bøtter under alle steder nede der det dryppet.

Uff, nå ble jeg plutselig litt engstelig for om det kan ha blitt noen skader jeg burde ha sjekket. Men jeg tenker sånn at så lenge det ikke var mer enn det var, og det ikke er stadig tilførsel av vann, så vil det tørke opp. Det virker som det har gjort det også.
Og for å får tilbake strømmen måtte vi skru opp strøm-kopper eller hva det heter, og tømme de for vann, så var strømmen tilbake.

Akk, de søte små.

En annen gang var det en av barn som stakk en pinne inn i tenninga på bilen fordi de ville høre på musikk mens jeg var inne i butikken. De var såpass store at de kunne sitte i forsetet (12 år), og da burde de jo skjønne at de ikke stikker en pinne inn i tenninga?

Jaja. Vi prøver jo å unngå sånne kjipe ting, for det kan jo faktisk gå ille.
Av og til bare ser jeg for meg pengene rulle, og blir så irritert fordi vi kanskje må bruke penger på noe som egentlig var helt unødvendig.

Men, men: bare ingen av barna skader seg så, og det har vi ennå ikke opplevd heldigvis. Eller jo, Julian brakk begge håndleddene for en tid tilbake, mens han lekte på skolen. Men til å ha 7 barn har vi utrolig lav skadestatistikk i familien. Vi satser på at det forsetter sånn:)

Comments are closed.