Julian har virkelig skjønt det

Her om dagen brøt det ut. Storesøster hadde fått mensen igjen. Sist gang hun hadde det fikk Julian en lærdom som han virkelig har tatt til seg. Han lærte at man ikke tuller med jenter som har mensen fordi de ikke klarer å beherske seg og at de MÅ ha sjokolade.
Silje stod i døråpningen mellom stua og gangen. Hun lente seg til den ene dørkarmen mens hun ynket seg og klagde over kraftige mesnensmerter. Så kommer Julian som må på do og trengte å passere denne åpningen for å komme seg på do.
-Kan du flytte deg litt? spurte han henne.
-NEIIIIII GÅ RUNDT, brølte hun. (Det er også mulig gå gå rundt, gjennom kjøkkenet og så til gangen derfra.)
Uten et eneste ord eller mine bare gjør han som hun sier. Han går rundt uten å gjøre noe som helst nummer ut av det, selv om hun bare kunne trukket inn rumpa si litt. Ikke noe spørsmål, Julian gikk rundt.

Og så, neste dag da han kom hjem fra skolen, sa han: «Silje er vel ikke her nå vel?» For han hadde tenkt på henne på skolen den dagen og hadde med seg penger så han kunne stikke innom butikken på vei hjem for å kjøpe sjokolade til henne. Men hun hadde sagt at hun kanskje ikke var hjemme etter skolen fordi hun sikkert måtte på skolen selv. Og da han fikk mulighet til å sitte på med noen hjem fra skolen gjorde han det og dermed håpet han at hun ikke var hjemme siden han ikke hadde fått kjøpt sjokolade til henne.
Men så var hun hjemme. Da ble han litt lei seg.

Da jeg sa til Silje at han hadde tenkt på henne og han hadde tenkt til å kjøpe sjokolade til henne (men ikke hadde gjort det da hun hadde sagt at hun antagelig ikke var hjemme etter skolen), ble hun rørt og sa: «Han kommer til bli en god ektemann»!

Senere på dagen dro pappa og Julian i butikken. Da kjøpte de sjokolade til henne begge to, uvitende om at den andre også kjøpte sjokolade. Men innen de kom tilbake hadde hun dratt ut siden hun følte seg i bedre form.
De ble begge litt skuffet over at hun da ikke var hjemme.

Jeg sendte henne en melding og fortalte at  de to hadde kjøpt sjokolade til henne. Hun ble veldig glad og rørt og fikk litt dårlig samvittighet for at hun hadde dratt før de kom tilbake fra butikken.

Jeg må si jeg er imponert over at Julian tar mensen sånn på alvor. Han har virkelig skjønt det, og hans fremtidige kone kommer til å være veldig heldig og takknemlig for dette.

Comments are closed.