Vi slapp ikke helt unna nei

Jeg har vært så lettet over at vi så langt har klart å slippe unna omgangssyken. Vi pleier å ha det rett etter jul og gjerne to omganger. Jeg har helt febrilsk innført håndvask på 20 sekunder for alle sammen her i huset.
Men så brøt det altså ut likevel. Det var de to eldste guttene som kastet opp fredag kveld. De fikk straks beskjed om å gå ned på sitt nye rom, bli der, bruke badet nede og ikke komme opp før etter 48 timer. Rommet deres er bare like nedenfor trappa, i den tidligere tv-stua, sånn at jeg ville høre dem om de virkelig trengte hjelp. Men de er så store og klarer seg fint selv og de forstår at vi må prøve å redusere sykdomsomfanget her i huset.

De kastet ikke opp mye, han ene bare en gang og han andre bare to ganger. Det var alt. Men de fikk holde karantenen. Jeg satte mat og drikke til dem i trappen sånn at jeg slapp og ferdes rundt dem. De hadde jo DS og telefon og fikk sånn sett tiden til å gå.
Og utover dette var det bare mannen i huset som ble litt løs i magen. Men han var nedslått og slapp og sov hele lørdagen og har også holdt sofaen i dag.

Jeg ville ikke være i nærheten av ham og sov derfor i stua med noen av de minste barna.

Jeg, Mika og Eskil har i flere dager vært syke med slimhoste. Mika har også hatt feber.
Det er ganske slitsomt for meg å være syk når jeg likevel må gjøre en god del av de vanlige tingene. Jeg ville jo ikke ha noe hjelp av mannen i den tilstanden han var i.

Det er nå pærler overalt. For jentene har sluppet unna. Mia har vært vår lille sykepleier og hun lurer på om hun skal bli det når hun blir stor. For hun bryr seg så mye om folk som er syke og vil gjerne hjelpe dem. Hun har laget mat og hentet vann og papir og vært riktig flink.

Jeg er rimelig lei av hosten min nå. Og siden jeg er gravid er det nesten ingenting jeg kan ta heller. I morgen er den siste karantenetiden over her i huset og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å redusere sykdomsomfanget så mye.

Det har vært mange timer på sofaen med en sliten liten gutt på fanget. Og da er det veldig bra vi har Apple TV. Jeg elsker å se på interiørprogrammer, og på Sumo fant jeg serien «Mitt Drømmehjem» som  handler om to brødre (tvillinger) som hjelper folk på husjakt som har et visst budsjett å holde seg til med å finne et oppussingsobjekt som de pusser opp for dem og skaper deres drømmehjem. Det er et skikkelig kult program og jeg blir så inspirert! Så sånn sett, selv om jeg har vært litt «uvirksom» disse siste dagene så har jeg blitt proppet med inspirasjon ang oppussing.

Nå håper jeg bare at vi alle får sove godt i (hele) natt og våkner friske i morgen:) Tvi tvi!

2 Comments:

  1. Masse god bedring i heimen <3

Comments are closed