«Er det mye styr med så mange barn» ?

Dagene er spekket med søte ting fra barna som får alt jeg synes er slitsomt til å krympe som en ballong der luften fyker ut.

Bare på èn dag kan jeg f.eks oppleve dette:

Eskil kommer hjem fra skolen. Han ringer på døren, som han gjør hver dag når han kommer hjem. Han gjemmer seg, enten inntil husveggen rett ved siden av døren, eller rundt hushjørnet.

Jeg åpner døren og sier: «Nei, her var det visst ingen! Jeg får vel bare gå inn igjen da», hvorpå Eskil spretter frem og skremmer meg, og jeg skvetter som bare det. Hver gang!

Han har alltid med noe til meg. Enten steiner eller blomster. I dag hadde han gått langt ut på et jorde for å plukke blomster til meg, siste dagen i februar. Skoene ble gjørmete og dressen måtte vaskes, men blomstene og det glade ansiktet med leire i var ubetalelig.
Jeg får alltid en kald klem når han kommer hjem. Jeg er så heldig som er hjemme for å ta ham imot når han kommer hjem fra skolen.

Disse fine blomstene plukket han til meg sent i februar :)

Disse fine blomstene plukket han til meg sent i februar 🙂 Frokostskåla hans i bakgrunnen. Han var litt bekymret fordi jeg ikke hadde gitt blomstene vann… haha.

Kosedyret hans, «Gamlehesten», var virkelig blitt klar for en vask.
«Jeg tror vi må vaske gamlehesten nå» sa jeg.
«Hva synes du om det da Eskil?» spurte pappa.
«Litt dumt, for det er noen steder den er så god å kose på nå».
Jeg svarte at «når jeg får vasket den, kan jeg jo bare ta litt syltetøy på den noen steder så den blir litt seig og stiv, for det er de beste stedene å kose på».
Det syntes Eskil var en god idé.

Bare det at han kaller den for "Gamlehesten" er for søtt!

Bare det at han kaller den for «Gamlehesten» er for søtt! Her ligger Gamlehesten trofast å venter på ham til han kommer hjem fra skolen. De gir hverandre en god klem før Eskil må gå.

Jeg spurte Eskil om han kunne gjøre meg en tjeneste.
– Hva da? sa han.
– Du må slutte å vokse sa jeg.
– Men da kan dere bare la meg ikke sove da.
(Han har nemlig lært at det er når man sover at man vokser)
Så da kan vi jo bare la ham sitte oppe hele natten og spille dataspill da, så han ikke vokser noe mer.

Vel, dette og mer til er søte ting med ham, og dette er bare fra EN unge på EN dag,  og vi har 8. Det er helt vanlig at dagene rett og slett er spekket med slike søte, koselige ting som fyller meg med glede.

Jeg kan bare se på babyen som sover og jeg blir varm i hele meg. I går da han lå i vognen sin og sov så godt, måtte jeg bare stoppe opp og stå å se på ham. Når jeg gjør det blir jeg helt salig!

Her om dagen på vei hjem fra kirken, skulle vi slippe av Eskil hos en kamerat. Vi slapp ham av og så på ham helt til han var inne i huset. Han var så søt der han gikk med dress på seg, ninjagosverd i den ene hånden og kosedyret sitt, «Gamlehesten», i den andre og med et stort smil som manglet en tann. Jeg blir bare helt satt ut at slike ultrasøte øyeblikk. Sverd i den ene hånda og kosedyret i den andre…..går det virkelig an å være så søt!?

Om det er mye styr med mange barn?
Vel, ja, men ikke i forhold til hvor mye kos det er. Det er MYE mer kos enn styr.
Når folk spør om det er mye styr, så sier jeg at joda, det er litt styr, men det er MYE mer kos. Jeg lurer på om de tror på meg.
Jeg føler ikke at det er mye styr å ha 8 barn, det er faktisk ikke det første jeg tenker på. Det første jeg føler på og tenker på er hvor koselig og morsomt der er.
Alt styret kan sammenlignes med en liten ert, mens alt det koselige, søte, morsomme og kule er mer på størrelse av en melon i forhold.

Linda

Følg bloggen på facebook for aner morsomme og rare øyeblikk fra Hotell Hagen.

Ps. Det er ikke mulig å formidle gjennom ord alle søte ting som skjer. Noen ganger skulle jeg ønske livet ble filmet sånn at jeg fikk med lyder også.

Akkurat nå er Elias på 12 år på leirskole. Vi savner han så utrolig mye og vi gleder oss til fredagen da han skal komme hjem. Det er aller best når alle er sammen.

One Comment:

  1. For eit fint innlegg! Er så enig i at det positive med å ha mange barn overskygger alt arbeidet. Så mange smil og så mykje latter som ein får igjennom ein dag så har ein ingen grunn til å deppe. Er så takknemlig for mine 5 velsignelser.

    Spennende å følge med på bloggen din. Du er flink til å oppdatere ofte. Der har eg litt å lære.

    Klem fra Kristina

Comments are closed