Hvordan får vi pleiet kjærligheten med 8 barn?

Det er et godt spørsmål, for når sant skal sies så går det ganske i ett er hjemme. Folk soser rundt, griner, skal trilles, bære, ammes, hjelpes, trøstes, skal på trening. Det skal handles, vaskes, lages mat osv osv. Når får man tid til å pleie kjærligheten?

Det trenger ikke å være en romantisk date for to, utenfor huset for å kalles å «pleie kjærligheten». Heldigvis. Det handler om alle små tingene man gjør, og det man sier, og ikke sier.
Det handler om hvordan man ser på hverandre.
Vi digger hverandre og vi beundrer hverandre, noe vi gir uttrykk for hver dag.
Å pleie kjærligheten, handler om dedikasjon. Vi har hverandre i tankene ofte, ikke fordi vi anstrenger oss for det, men vi bare har det fordi vi er dedikerte. Vi sender ofte søte, kule, romantiske, frekke og morsomme  meldinger til hverandre.
Vi setter stor pris på å få dratt i butikken sammen, gjerne uten barn. Dette er dyrebar tid.
Vi holder hender i butikken eller når vi går tur ute. Vi tar relativt ofte en gåtur i nabolaget.
Vi flørter med hverandre hele tiden.
Netflix er ofte en del av kveldskosen vår. Det er så digg å slenge seg i sofaen på kveldene når vi har tid, for å se på en god serie.
En spontant omfavnelse når vi ser hverandre i huset. Det gjør vi ofte, og da stopper tiden opp litt. Det er så koselig!
Han kysser meg alltid «hade» når han drar noe sted.

En veldig fin måte hvor kjærligheten blir pleiet på, er det faktum at vi har fantastiske barn sammen som vi er så glade i og som vi synes er så kule og søte! Vi gleder oss mye over dem og vi smelter flere ganger hver dag over deres søthet, og vi ler hver dag over dere kulhet og hvor smarte de er. Det er stort, og rett og slett romantisk å ha barn sammen. Å være sammen med barna er også å pleie kjærligheten.

Humor er en viktig ingrediens hos oss. Når alt er helt kaos og man lett kan miste grepet helt og bli fortvilit, er det godt å bare kunne le og se det komiske i det hele. Det er koselig å være to om det kaotiske. Humor tar brodden av veldig mange situasjoner som fort kunne blitt noe annet enn morsomt.

En annen ting som mannen min er usedvanlig flink til, er å være litt blind, eller rettere sagt å overse alle mine uperfektheter. Og da snakker jeg ikke om kroppen min, men om mine begrensninger. Han henger seg ikke opp i det han kaller småting. Han tror alltid at jeg prøver mitt beste utifra de ulike situasjonene.  Han klager aldri på noen ting, det være seg matlaging eller rot.

Men, viktigst av alt er nok det som ligger i bunn. Vi er veldig glade i hverandre og beundrer hverandre og har stor respekt for hverandre. Og vi har begge tatt et valg om å dele livet sammen.
Vi snakker vennlig til hverandre. Vi har aldri kalt hverandre for noe nedlatende eller brukt skjelssord mot hverandre. ALDRI! Det hører ikke hjemme i vårt ekteskap eller vår familie.

Det er også veldig koselig de gangene vi får dratt ut sammen på en skikkelig date altså. Men med småbarn, og så mange vi har nå, er det ikke like lett å få til så ofte som før. Men, heldigvis er ikke det et must for å opprettholde og pleie kjærligheten.

Og så er jo mannen min ekstremt kjekk da! Ikke vanskelig å holde fokus på han akkurat. Det blir nesten vanskelig å fokusere på noe annet, haha!

I fare for å virke klisjèfylt og litt for perfekte, så må jeg skyte inn at det er vi ikke altså. Vi er også flinke til å bruke ordet «Unnskyld».

Tilgivelse er en helt nødvendig ingrediens, sammen med omvendelse. Har man gjort noe dumt, må man gjøre opp for seg. Man må si unnskyld og så slutte å gjøre det dumme og heller gjøre det som er bra. Dette gjør vi når det er nødvendig og uperfekte som vi er har vi begge måttet si «Unnskyld» nå og da.

Vi feirer snart 19 års ekteskap! WOW! Vi høres så gamle ut. Vi gleder oss til å bli gamle sammen og nyte barnebarna som kommer:)

2 Comments:

  1. Unnskyld og jeg tilgir deg, det å være blind, det å gi mer enn man forventer tilbake… om begge gjør dette, så blir ekteskapet bra! Klem

Comments are closed