Medias fremstilling av kvinner er helt forskrudd!

I dag startet jeg dagen med å se på en dokumentar på Netflix som heter «Miss Representation» som handler om medias fremstilling av kvinner.

Jeg vil på det sterkeste anbefale denne dokumentaren for å se og lære hvor finurlig media er og hvor skadelig fremstillingen av kvinner er. Jenter/kvinner blir lært til å tro at de må se ut på en spesiell måte for å ha verdi. De blir nedgradert og undervurdert. Det er helt forferdelig og jeg blir oppriktig redd og lei meg.

Men, det er noe vi kan gjøre med det. Vi må vise våre barn hva som gjelder.
Vi kan nekte våre barn å spille spill som er kvinneundertrykkende (gta – forbudt her i huset).
Når det kommer en sang med dårlig tekst ang kvinner og som degraderer kvinner til et objekt, kan vi si ifra og snakke om det og tydelig si vår mening til våre barn.

Vi må ikke finne oss i dårlig behandling av våre menn. De får ikke kalle oss stygge ting, eller slå oss.
Her om dagen hadde en av jentene drømt at jeg og mannen min skulle skilles. Da hun våknet og fortalte meg om drømmen spurte hun: «Kan du love meg at du og pappa aldri skilles»?
Jeg fortalte henne at jeg kan love at JEG vil gjøre alt jeg kan for at det ikke skal skje, men jeg kan jo ikke kontrollere en annen person. Nå er jeg heldig å være gift med en som er snill og god mot meg.  Jeg kan med hånden på hjertet si at han har ALDRI sagt noe nedsettende til meg. Men alle er ikke gift med en god mann.  Mange kvinner strekker seg langt for å ikke ødelegge familien ved å skilles, men hvis man lever med en mann som misbruker deg enten psykisk eller fysisk, så er det HAN som ødelegger familien, ikke kvinnen.

Se denne dokumentaren for å bli bevisst på hva som foregår og for å bli bevisst på hvilke verdier vi selv videreformidler til våre barn.

Jeg husker hvordan guttene på ungdomskolen hver dag vurderte jentene etter hvor sexy de var. Seg imellom ga de jentene poeng etter hvordan de så ut. Dette kan jo virke uskyldig, men egentlig er det ganske sykt. Og det var nok litt smigrende å havne på «sexy-lista» til guttene, for hvem vil vel ikke bli likt og satt pris på? Det blir bare så feil. Satt pris på? Pga kroppen?

Amerikanske kvinner bruker myye penger på kosmetiske operasjoner, og til og med her til lands bruker kvinner og jenter mye penger på dette. Noen gjør kosmetiske operasjoner på underlivet kun av estetiske grunner! Unge jenter barberer seg helt nedentil fordi dette er attraktivt. Noe er seriøst helt feil og det må stoppe!!

Vi kan ikke la være å gjøre noe når vi blir oppmerksomme på dette!

2 Comments:

  1. Man kan gjøre sitt beste for å være en bra dame. Punktum.

    I det ligger det mye!!!!

    Grenser, kjærlighet, forståelse, tilgivelse, mot….

    Ha en nydelig dag!

Comments are closed