Gøy med hjemmeskole

Det skal så lite til for å gjøre vår hjemmeskole litt morsommere. Her er en superenkel måte som gjør det hele mye morsommere og som er veldig motiverende. Jeg putter en lapp i hver konvolutt, og så gjør hun det som står på lappene.
Variasjon er viktig. Det må være litt morsomt og ikke ta alt for lang tid.
Dette er veldig effektivt, for hun blir så nysgjerrig på hva som står på de andre lappene, at hun gjerne vil bli ferdig  med oppgavene så hun kan ta neste lapp.

Jeg har også laget noe kult av klesklyper, en rund papplate og en pizzaeske.

Dette er en morsom måte å øve ordklasser på. Jeg skrev opp ordklasser på papplata som jeg hadde delt inn i «pizzabiter» og på klypene skrev jeg noen ord til hver ordklasse.

Oppgaven er da å feste klypene til rett ordklasse.

 

Dette slo veldig an! Man kan variere i det uendelige her.

Hva med å skrive land på plata og hovedsteder på klypene, engelske gloser, spanske gloser, gangestykker, eller farger på plata og farger på klypene – morsomt for 3- åringen.

Her er det bare fantasien som setter grensene. Dette vil vi bruke til mye forskjellig!
Klypene kan brukes på begge sider. Jeg tenkte å fargekode dem. Alt med blått er til ordklassene, og når jeg sur plata og klypene, kan f.eks. land og hovedsteder være i rødt.
Men, jeg må nok  uansett ha flere klyper og fikse et par papp-plater til.

Faktisk så funket dette så bra at jeg skal lage sånne konvolutter til de andre yngre barna også. Kan jo også innlemme litt husarbeid her 🙂

Følg bloggen på Facebook for mer info og tips om hjemmeundervisning.

 

Comments are closed.