Turen til Bø Sommarland gikk over all forventning!

Sist tirsdag gikk turen til Bø Sommarland. Alle barna har gledet seg lenge og de hadde sett på alle attraksjonene på nettsiden. Pappa var en smule engstelig for hvordan det skulle gå med alle sammen og om vi ville klare å holde styr på alle. Jeg var ikke engstelig i det hele tatt. Planen var å ha en base hvor pappa oppholdt seg hele tiden med de tre minste, mens jeg, som faktisk tørr å ta de store attraksjonene (ikke de største, da), skulle gå rundt med de store. Dette fungerte kjempebra. Først var basen det første lille barnebassenget. Det var det i ca 2 timer, inntil jeg og de store hadde vært lenger opp og sett et enda større barnebasseng. Jeg hentet pappa og de tre minste og flyttet basen opp dit. Der var vannet enda varmere, og det var bra, for Eskil var i vannet omtrent hele tiden.

En av attraksjonene heter «Mot i brøstet», og er Europas største vann-berg-og-dal-bane. 12-åringen dro meg opp i den, men først brukte jeg mye tid på å manne meg opp. Vi var veldig nervøse, for jeg liker ikke veldig lange bratte bakker. Men denne attraksjonen var vannvittig morsom! Det er faktisk den beste attraksjonen jeg har tatt noen gang! Anbefales!!

Etter hvert avløste jeg pappen og overtok som «basesjef», sånn at han fikk prøvd noen av de morsomme attraksjonene. Det passa også bra, for jeg var blitt så sulten. Dagen før hadde jeg bakt masse pizzasnurrer som vi hadde med. Det er kjempegodt og smart å ha med på en sånn tur.

Så bar det til slutt hjemover. Turen hjem tok 2-3 timer. Når vi alle er slitne gjelder det å prøve å være så munter man kan. Jeg var nok kanskje ikke så flink til det til å begynne med, men 11-åringen som satt ved siden av meg er jo en engel og ekstremt tålmodig og det smitter jo over.

Det er ganske mange tunneler i løpet av denne turen. Barna pleier å holde pusten så lenge de klarer i tunneler. Denne gangen slang også pappa seg på. Han er generelt en meget talentfull mann, og også nå klinte han til med et skult talent; Ingen greide å holde pusten så lenge som han. Vi var mektig imponerte alle sammen. En 500 meters tunnel var ikke noe problem for han, og han holdt til og med pusten et stykke etter tunnelen også!

Vi misset ferga med 2 minutter. Typisk. Minsten hadde sovnet, så vi prøvde å dysse ned alle potensielle høylydte krangler i bilen så ikke han skulle våkne. Og pappa underholdt oss med sin noe spesielle humor, som vi elsker og som vi ler av!
Alle kom vi glade, slitne og hele hjem. Det er nok ikke siste gangen vi var i Bø Sommarland!

4 Comments:

  1. Så vakre de er alle sammen. <3

  2. Må si jeg beundrer dere med så stor barneflokk! Vi sliter med å ha styr på 2 noen ganger.. 😀

Comments are closed