Hvem hadde bursdagsfest i dag, tror du? Eskil eller Lilli?

Vi har holdt på i hele dag med å forberede til denne store prinsessefesten. Alle prinsesser vi kjenner har vi invitert. Siden Lilli ikke kjenner så mange enda (hun går jo ikke i barnehage) har vi invitert søstrene til de hun kjenner og vennene til søstrene sine også. Dermed ble det til slutt over 10 personer på lista, i tillegg til de prinsessene og prinsene som bor her i vårt slott.
Først lagde vi kaker. Eller rettere sagt kakerører. Jeg elsker kjøkkenvekta fra Rice. Det beste med den er utseende. Jeg kunne ha ønsket tydeligere tall, det står bare hver 200. tall. Men den tar det igjen på design, da. Slikkepotten på bildet under vekta er også fra Rice, og den er stor, godt håndtak – meget brukervennlig OG har bra design!

Foreløbig er det kanskje ikke så lett å se at dette skal bli noe flott. Den kom nemlig ikke ut av formen i ett stykke. Men det er det ingen som kommer til å merke!
Først lagde vi en sjokoladekake, så lagde vi en formkake i rund form med hull i midten. Da begge to var ferdig stekt satte vi de åppå hverandre slik som over. Vi skjærte rundt formkaka ned i sjokoladekaka, altså «forlenget» den med et lag sjokoladekake på bunn.
Og nå begynner ting å skje! Nå er det på med underskjørtet.
Nå er det på tide å få på seg kjolen. Underskjørtet er foresten rosa smørkrem.
Så lagde vi mashmellowsfondant.

Kjolen er laget av mmf (mashmallowsfondant). Jeg har brukt helt vanlig rød konditorfarge for å få den rosa. Dette er utrolig deilig å jobbe med og er nesten litt elastisk. Men detaljene må også på. Prinsesse Lilli hjelper gjerne til, mens hun hele tiden sier » Å, hun er så fin. Nå er jeg stolt mamma»!
Ved å spraye litt vann på kjolen med spruteflaske, blir kjolen litt seig, slik at glitteret fester seg.
Kjevla du ser bak prinsessen er fra Rice. Den er i silicon og er helt fantastisk å bruke, og dessuten har den en veldig fin farge!

Nå er vi kommet dithen at vi skal hente barna på skolen, få de hjem så de kan hjelpe til å rydde før gjestene kommer. Og da kommer far også hjem etterhvert og vil ta bilder med vårt ordentlige kamera av de andre godbitene.

2 Comments:

  1. Så flott kake.
    Prinsessa har all grunn til å være stolt av den.
    Og du kan være stolt av både kake og prinsesse.
    Gratulerer så mye med bursdagsbarnet 🙂

    Klem Heidi.

Comments are closed