Heia Mamma!

Jeg har vært mor i litt over 13 år og har vel aldri vært så sliten som det kan medføre. Men jeg har heller aldri før vært så lykkelig som det medfører. Det å elske noen betingelsesløst er kanskje bare noe du gir til dine barn. Fra før de blir født, mens de ligger i magen, vet du at du elsker dem og alltid vil elske dem. Og du vet kanskje ikke hvor høyt du er elsket av din egen mor før du selv blir mor og vet hvor høyt en mor elsker.

«Morsrollen er nær det guddommelige. Den er den helligste, edleste tjeneste mennesker kan påta seg. Den plasserer henne som hedrer dette hellige kall og denne tjeneste, ved siden av englene»
Heber J. Grant, kirkens syvende president og hans rådgivere president J.Reuben Clark jr. og David O McKay

Denne uttalelsen sier mye om hvor viktige mødre er, og det er også noe å leve opp til.
En av sønnene mine sa til meg i går: «Mammaer bryr seg om barna, mens pappaer bryr seg mest om penger».
Det er sant, sa jeg. Mammaer, jeg, bruker all min tid til å ha omsorg for barna. Jeg trøster, hjelper, underviser og koser. Pappa tjener penger. Det er også å bry seg om barna, for han gjør sånn at vi har det vi trenger. Og ved siden av det hjelper han til med å ha omsorg og kjærlighet til barna når han ikke er på  jobb.

Alle tre jentene mine overnatter hos bestemor, min mor i natt. I dag tidlig ringte bestemor og hadde en beskjed fra en av de små jentene. Beskjeden var at hun ville jeg skulle vite at hun var syk. Jeg trengte ikke å komme før senere idag da jeg skal hente dem, men hun ville at jeg skulle vite at hun var syk, bare.
Det forteller jo alt! Det var viktig for henne at jeg visste det, for da visste hun at jeg ville tenke på henne og synes synd på henne. Bare det å vite at jeg vet,  trøster henne enda jeg ikke er der. Selv nå som jeg er voksen, ringer jeg til min mor når jeg er syk, bare for å høre henne si: «Åååå, stakkars deg».

Å være mor er virkelig det største i livet for meg. Jeg føler meg priviligert og velsignet som får oppleve dette. Det å få holde et helt nyfødt barn i armene og kjenne alle den kjærligheten du ikke visste du var i besittelse av, overgår det meste.

Ha en fin dag alle mammaer, og spesielt min egen mamma og min svigermor, og mine søstre. Takk for at jeg kan føle av deres gode kjærlighet og takk for alt jeg lærer av dere!

6 Comments:

 1. Før jeg leste din blogg i kveld hadde jeg skrevet et innleg i anledning morsdagen, og jeg brukte det samme citatet som du brukte. Gratulerer med morsdagen!

 2. Hei! Takk for en flott blogg! 🙂 Jeg er ny som hjemmemamma, og jeg lurer litt på hvordan du legger opp dagene? Har du noen ting du gjør til faste tider og på faste dager? Er dere mye ute? Gleder meg til å se dere på tv! 🙂 Klem fra Birgitte som er hjemme med to gutter på 3 og 1,5 år

  • Hei! Jeg lgger opp dagene ganske annerledes nå som jeg ikke bare har barn under skolealder. Før hadde jeg dagbarn også og da var vi mye ute på dagen, vi hadde fate aktiviteter vi drev med. Nå er dagene litt annerledes. Det er mye mer jeg skal rekke over, som f.eks husarbeid og lekser med de store. Jeg har ikke dagbarn lenger nå. Jeg henter skolebarna hver dag på skolen. Da pleier vi noen ganger å dra ut i god tid før de slutter så vi bruker tid da til å leke ute når vi alikevel skal ut. Dette sparer jeg litt tid på. Barna er mye med i husarbeidet på dagen. VI har «førskole» hjemme hvor vi driver med hobbyting og vi baker endel og lager mat. Noen ganger møter vi andre barn. De to jeg har hjemme nå, leker mye sammen, så det er ikke så mye jeg må sysselsette de med egentlig. Og når skolebarna kommer hjem, blir de minste tatt veldig godt vare på av dem. Minstegutten lyser opp når de kommer hjem og de leker med han.
   Jeg legger opp til å ikke stresse. Morgenene er rolige og består mye av kos. Tiden frem til skoebarna kommer hjem går veldig fort, så jeg prøver å få gjort unna det meste med middagsforberedelser og husarbeid. Og passer på å bruke tid med de minste. Jeg synes det er litt kjedelig noen ganger å være ute når jeg ikke har noen voksen å snakke med. Men vi har stor hage og tar oss turer ute. Men jeg liker å treffe andre med barn, for da får jeg litt voksenkontakt mens barna også treffer andre barn.

   Masse lykke til med livet som hjemmemamma! Det virker som om det er flere som velger det nå, på tross av at staten helst skulle sett at barna var i barnehagen. Men jeg liker å være hjemme og kommer itl å være det i flere år til:)

 3. Så sant!!

  Herlig blogg du har, jeg kommer til å følge den!

Comments are closed