Saltvannsakvarium – Førskole hjemme

Denne uken har vi holdt på med å lære hva slags fisk som lever i saltvann. Begge de to som jeg har hjemme på dagen da de andre er på skolen, har laget hver sin tittekasse. Eskil på 2, 5 år hadde ingen problemer med å henge med på dette. Han var kjempeflink og fikk til en hel del helt selv. Å male inni gjorde han selv, og å klister på fisker i klarte han selv. Han hadde litt større fiskeklistremerker enn storesøster siden det var lettere for han. Å lage korallrev gjorde han også selv, og limte det inn. Dette var et meget vellykket prosjekt med de små. Når skolebarna kommer hjem, blir de så misunnelige fordi vi gjør sånne morsomme ting som de også vil være med på. Så de kommer sikkert til å lage sine egen tittekasser tenker jeg.
Dette var en gøy aktivitet. Det ble mye glitter rundt omkring, og litt lim. Men det må man jo regne med:)

6 Comments:

  1. Så fine!! Kjempegod idé!

  2. Så lurt, dette vil vi også gjøre! Hva slags kasser har dere brukt?

    • Det var bare noen kasser jeg fant på loftet, det har vært eksterne harddisker i dem. Man kan bare bruke hva som helst av esker, Skoesker er ypperlige:D
      Til korallrev, brukte vi noe tynt, tynt farget papir jeg hadde, og krøllet det og limte det på med skolelim. Silkepapir vil være perfekt til korallrev vil jeg tro. Dette vil slå an hos de små, det garanterer jeg! Vi kommer sikkert til å lage andre tittekasser f.eks fra skogen ogsånt:)

  3. Det var virkelig en god idé Linda, og så trenger ikke disse fiskene hverken å mates eller å skiftes vann på!

Comments are closed