Mitt favorittord – et knallbra ord!

Jeg har altså et favoritt-ord. Et ord jeg bruker mange, mange ganger hver dag. Det er et så bra ord. Jeg er sikker på at alle hadde brukt dette ordet daglig hvis de visste om det. Du vet….når du sitter på gulvet og skal reise deg opp… Du kan ikke reise deg rett opp, du trenger litt plass bak deg til rompa som vil stikke litt ut, og foran deg til hodet som også vil stikke litt ut idet du reiser deg opp. Denne plassen. Og plassen du trenger til å bøye deg å ta på deg skoene, eller plassen du trenger til å bøye deg ned foran en hylle eller et skap.
I vårt hus er vi ganske mange, og det er som regel noen rett i nærheten av meg. Man kan jo nesten bli gal av å ikke ha plass til å reise seg opp, folk må sliksom stå åppå meg.
Ordet lærte jeg da jeg tok interiørskolen via NKI, det er et fagutrykk for den plassen man trenger for å betjene et skap, altså den plassen man trenger f. eks. foran en hylle eller et skap for å finne frem noe, og også kunne sette seg på huk. Det må også være en viss avtastand fra sengen til veggen for å kunne komme til under sengen med støvsugeren og sånt. Denne plassen er det altså et ord for!

Ordet er: Betjeningsareal!

Er det ikke et fantastisk ord!? Jeg bruker det hele tiden. Nå er jeg sikker på at du kan komme på mange situasjoner der du også trenger «betjeningsareal» hver dag. Daglig kan man høre meg si, «jeg trenger litt betjensingsareal her, kan du flytte litt på deg?»
Så når du i frustrasjon ikke har nok plass til det du holder på med, kan du utbryte: «JEG TRENGER BETJENINGSAREAL!»

4 Comments:

  1. haha… så fantastisk!!!! Det skal jeg absolutt begynne å bruke selv! 😀

  2. Herlig! Det var et nytt ord for meg, men så beskrivende og helt riktig!

Comments are closed